Eva

Användarprofil

Vänligheten

Bok av John Ajvide Lindqvist
En riktig tegelsten till bok men så jädrans bra. Om en gul container som dyker upp i Norrtälje men framför allt om vänskap. Om att spela Pokemon go.

Kalla, vita vinternätter

Bok av Christoffer Holst
I kalla vita vinternätter utspelar sig handlingen i Idre dit Cilla, Dacke, Jonatan och Rosie begett sig för att fira jul. Som vanligt sker det något som cilla och Rosie blir indragna i. I den här boken flätas flera personer samman som alla har har med det som händer i Idre att göra. Boken är en mysig lättläst feelgood.

Syndabocken

Bok av Sofie Sarenbrant
Jag fullkomligt slukar Sofies böcker. De är spännande och lättlästa. Gillar dessutom hennes karaktärer Emma som vi fått följa länge. Gillar också att det tar nästan hela boken innan man får veta vem skurken är.

En man som heter Ove

Film från 2015 regisserad av Hannes Holm
Har du inte sett den så gör det. Det är en underbar film med mycket kärlek och vänskap.
Den har även något sorgligt över sig samtidigt som den får dig att skratta.

300 grader

Bok av Pernilla Ericson
300 grader utspelar sig i Nynäshamn år 2023. Polisen Lilly hed flyttar hit från Stockholm. Blir fort indragen i utredningen kring bränder som härjar på orten. Bränder som visar sig dölja något som man inte får veta förrän boken nästan är slut. Boken är spännande och lättläst. Man kan även inte låta bli att le då Pernilla även väver in den pandemi vi nu uppöver.

Vit syren

Bok av Cecilia Sahlström
En Sara Vallen deckare. Utspelar sig i Lund i Skåne. Gör att jag gillar den här boken extra mycket. Känner igen gator och platser. Skriver dessutom om aktuella ämnen som på ett snyggt sätt vävs in i berättelsen.

Din tillgivna syster

Bok av Sebastian Avindell
Jag säger bara en sak. Se till att skaffa dig mycket tid. För den här boken kan man knappt lägga ifrån sig från den är slut. Det märks också att Sebastian själv arbetar som sjuksköterska då han beskriver sjukhusmiljön väldigt i gående.

Söta, röda sommardrömmar

Bok av Christoffer Holst
En feelgood med liten tvist med ett och annat mord. Midsommar. Cilla som köper koloni på Bullholmen. Vänskapen med grannen Rosie. Jag läste den med ett leende på läpparna. Har själv koloni så jag känner igen mig.

Källa X

Bok av Tony Johansson
Det här var inte en bok som föll mig i smaken. Vet inte om det beror på ämnet som inte intrsesserar mig. Vapen affärer med Saudiarabien. Ja och ett och annat mord förstås. Har också svårt att få kläm på alla karaktärer. Det enda positiva är att boken utspelar sig i Landskrona med platser jag känner till.

Nattsångaren

Bok av Johanna Mo
Öladsbrotten är en ny serie av Johanna Mo och utspelar sig på Öland dit polisen Hanna Duncker återvänder efter 16 år. Hon har ett mörkt förflutet och får kämpa med näbbar och klor för att visa vad hon kan.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.