Eva

Recensioner

300 grader av Pernilla Ericson

Betyg 5
300 grader utspelar sig i Nynäshamn år 2023. Polisen Lilly hed flyttar hit från Stockholm. Blir fort indragen i utredningen kring bränder som härjar på orten. Bränder som visar sig dölja något som man inte får veta förrän boken nästan är slut. Boken är spännande och lättläst. Man kan även inte låta bli att le då Pernilla även väver in den pandemi vi nu uppöver.

Vit syren av Cecilia Sahlström

Betyg 4
En Sara Vallen deckare. Utspelar sig i Lund i Skåne. Gör att jag gillar den här boken extra mycket. Känner igen gator och platser. Skriver dessutom om aktuella ämnen som på ett snyggt sätt vävs in i berättelsen.

Din tillgivna syster av Sebastian Avindell

Betyg 5
Jag säger bara en sak. Se till att skaffa dig mycket tid. För den här boken kan man knappt lägga ifrån sig från den är slut. Det märks också att Sebastian själv arbetar som sjuksköterska då han beskriver sjukhusmiljön väldigt i gående.

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Betyg 5
En feelgood med liten tvist med ett och annat mord. Midsommar. Cilla som köper koloni på Bullholmen. Vänskapen med grannen Rosie. Jag läste den med ett leende på läpparna. Har själv koloni så jag känner igen mig.

Källa X av Tony Johansson

Betyg 3
Det här var inte en bok som föll mig i smaken. Vet inte om det beror på ämnet som inte intrsesserar mig. Vapen affärer med Saudiarabien. Ja och ett och annat mord förstås. Har också svårt att få kläm på alla karaktärer. Det enda positiva är att boken utspelar sig i Landskrona med platser jag känner till.

Nattsångaren av Johanna Mo

Betyg 5
Öladsbrotten är en ny serie av Johanna Mo och utspelar sig på Öland dit polisen Hanna Duncker återvänder efter 16 år. Hon har ett mörkt förflutet och får kämpa med näbbar och klor för att visa vad hon kan.

Folk med ångest av Fredrik Backman

Betyg 4
Har du läst något av Fredrik Backman innan kommer du även att gilla den här. Pendlar mellan gråt och skratt. Tar upp ämnen som är hög aktuella.

Ditt hjärta är mitt av Thomas Bodström, Lana Brunell

Betyg 5
Utspelar sig i Motala där det är dags för Vätternrundan. Det inträffar ett antal mord som måste lösas. Poliser som gnabbas. Korta välskrivna kapitel som gör att du inte vill sluta läsa boken.

I ljuset dansar skuggor av Charlotte Bergenwitt

Betyg 5
En spännande bok som tar oss med på en resa i Elinas värld. I kampen att hitta mördaren. Poliskollegor som gnabbas. Har ett underbart språk och är svår att lägga ifrån sig