P Johansson

Användarprofil

Matkasse

Produkttyp

Matkasse som present

En variant på matkasse är smakbox, smakbox.se, en box fylld med ätbara produkter av alla de slag. Som en julklapp varje gång den dyker upp, både för mig och barnen

Hittebarnet

Bok av Stacey Halls
Ett oemotståndligt omslag lockade till läsning av den här boken! Ensamstående modern Bess ser ingen annan utväg än att lämna in sin nyfödda dotter på ett barnhem, The Foundling. Sex år senare tror hon sig ha sparat ihop tillräckligt med pengar för att hämta dottern. Men dottern har redan blivit hämtad. En bra historisk roman med miljöbeskrivningar som känns autentiska. Och som alltid ger det en extra dimension när det finns en viss verklighetsbakgrund, i det här fallet att the Foundling har funnits, och lite googling ger vid handen att en del beskrivningar av hur det fungerade stämmer med verkligheten.

Bara På Besök

Bok av Beth O'Leary
The Switch, eller Bara på besök som den heter på svenska, är en riktigt mysig feelgood som utspelar sig i England. Leena behöver en paus från sitt hektiska Londonliv och åker hem till sin mormor Eileen som bor i en by på landet. Mormodern är också i behov av miljöombyte och tar chansen att åka till London där hon flyttar in i lägenheten som Leena delar med några vänner. Lite förvecklingar, lite svärta och lite romantik - helt perfekt läsning/lyssning i höstrusket!
Andra delen om Zigic och Ferreira som på hatbrottsenheten utreder två mord där muslimska män sparkats ihjäl. När tre arbetare med östeuropeiskt ursprung blir påkörda vid en busshållplats får de ta sig an även den utredningen. Till en början verkar det inte finnas något samband men kanske finns det det i alla fall? Dystert, välskrivet och med teman som känns aktuella.

The Poppy Factory

Bok av Liz Trenow
I The Poppy Factory får vi följa Jess som återvänder hem efter tjänstgöring i Afghanistan med traumatiska upplevelser i bagaget som gör det svårt för henne att anpassa sig till livet hemma. Den historiska delen handlar om Rosie, vars man kommer hem skadad efter första världskriget, också han med hemska minnen. De tvingas båda försöka anpassa sig till till en ny samhällsbild där hon förväntas återgå till ett liv som hemmafru efter att ha varit ute i arbete när männen var vid fronten, och där han tvingas konkurrera med alla andra hemvändande soldater om ett jobb för att försörja dem. Mycket bra bok, och särskilt intressant att fokus ligger på livet efter kriget.

Kvinnorna på Flanagans

Bok av Åsa Hellberg
Del 2 om det glamorösa Londonhotellet och dess färgstarka kvinnliga chefer. Nu är det 80-tal och vi får följa Emma, Elinor och deras döttrar Frankie och Billie. Härlig verklighetsflykt med intriger och familjehemligheter!

Sikta högt

Bok av Heléne Holmström
En bra romance som utspelar sig kring en advokatbyrå i Stockholm där Victoria fått jobb efter en skilsmässa. Hon kämpar för att kunna få behålla sitt hus och för att på egen hand kunna slutföra adoptionsprocessen som påbörjats. Samtidigt väcker hennes klient Erik Häger starka känslor hos henne.

När du vänder dig om

Bok av Pernilla Ericson
Tredje boken om Erla-gruppen och lika bra som de tidigare delarna! En kvinna blir våldtagen i sitt hem, problemet är att gärningsmannen kan visa upp en konversation där kvinnan bjudit in honom och instruerat honom vad han ska göra. En bladvändare! Jag hoppas det kommer fler böcker i serien!

Clap When You Land

Bok av Elizabeth Acevedo
Systrarna Camino och Yahaira växer upp utan att känna till varandras existens, den ena i Dominikanska republiken, den andra i New York. Det är först när deras pappa omkommer i en flygolycka som de får kännedom om att pappan har ytterligare en familj. Bra och välskrivet på vers. Ljudboken är bland annat inläst av författaren själv, jag började med att läsa och lyssna samtidigt och växlade sedan mellan ljudbok och vanlig bok. Jag tror jag hade haft svårt att komma in i bara ljudboken samtidigt tyckte jag att det tillförde ganska mycket känsla att höra dialekten.
En fartfylld och skruvad debutbok där det gäller att hänga med i svängarna för att inte tappa bort sig när huvudpersonen Jonas reser i tiden och försöker reda ut vem som vill döda honom och hur han ska göra för att undkomma sitt öde.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.