Magdalena Johansson

Användarprofil

Jurtjyrkogården

Bok av Stephen King
Jurtjyrkogården är nog en av de obehagligaste böcker jag har läst av Stephen King. Jag visste ju vad som skulle hända eftersom jag hade sett filmen innan jag läste boken och det var både bra och dåligt. Bra, jag var förberedd. Dåligt, jag fasade för jag visste vad som skulle hända. King är en mästare när det gäller att skriva och vill man läsa en riktigt obehaglig och tragisk bok så är denna ett bra val!

Det

Bok av Stephen King
DET är nog Stephen Kings mest kända bok. En riktigt tjock bok men absolut läsvärd. Har läst den två gånger, första gången när jag var riktigt ung och andra gången för några år sedan. Den är spännande och otäck men trots att den är så massiv så blir den aldrig seg. Men så är Stephen King en av få författare som med lätthet kan skriva böcker på 1000 sidor som funkar rakt igenom utan att handlingen svajar.

Istvillingar

Bok av S. K. Tremayne
Istvillingarna är verkligen en intensiv psykologisk thriller. Jag fann berättelsen fascinerande från början till slut och att ge denna bok fem stjärnor var ett mycket enkelt beslut.

Detta är en riktig bladvändare, aldrig ett tråkigt ögonblick, och bokens slut, ja jag var rädd att S.K. Tremayne skulle inte kunna skriva ett tillfredsställande slut, men det gjorde han. Detta är utan tvekan en av de bästa thrillers jag någonsin har läst och jag rekommenderade det starkt till alla som gillar psykologiska thrillers.

Entry Island

Bok av Peter May
Kombinationen brott och romantik fungerar alldeles utmärkt ihop i denna bok. Själva idén med denna bok, en man som möter en kvinna för första gången och känner igen henne och i egenskap av polis måste förhöra henne för mordet på hennes man är fascinerande. Hur kan Sime känna igen Kirsty? Hon har inte lämnat Entry island på flera år och han har aldrig någonsin besökt ön. Och vad har Simes förfäders gamla dagböcker med det hela att göra? Sime känner att han måste finna ut koppling mellan dem samtidigt som han måste finna ut vem som mördade hennes man och rentvå Kirsty.

Jag älskar verkligen hur Peter May blandar ihop det förflutna med nutid, hur sammantvinnande det hela blir ju mer man läser om hur Sime försöker reda ut hur hon kan kännas så familjär. Att det samtidigt är en mordutredning gör det hela mer intensivt.

Jag tyckte speciellt mycket om bokens slut. Att man får svar, men att slutet ändå är öppet vilket gör att att man börja fundera på vad som kommer att hända härnäst. Det kan kännas lite frustrerande, men i slutändan så är det nog ändå ett perfekt slut, för det slutar så hoppfullt.

Främlingen

Bok av Harlan Coben
Harlan Coben har lyckats igen. Det skulle jag kunna inleda varje recension med har jag en känsla av. Men så är Harlan Coben en av mina favoritförfattare och det finns ett väldigt bra skäl till till varför det är så och det är för att han om och om skriver fantastisk bra böcker. Främlingen är inget undantag, den börjar kolossalt bra med att en främling kommer fram till Adam Price och berättar en hemlighet som Adams fru har och Adam vill inte tro på främlingens ord men långsamt förgiftar det hans sinne och till slut måste han konfrontera henne och det blir starten på en spännande och förbryllande thriller.

Nu vill jag inte på något sätt avslöja handlingen i denna bok, Främlingen är en bok som bör läsas utan tidigare vetskap om vad som kommer att hända. Men jag vill poängtera att boken är oerhört intressant och att Harlan Cobens förmåga att skapa intressanta karaktärer är som vanligt på topp. Jag läste nästan klart boken samma dag jag fick boken, men tyvärr var jag tvungen att arbeta dagen efter så jag fick vänta med slutet till dagen efter. Det enda med boken jag saknade var ett mer wow slut. Inte för att slutet på något sätt var dåligt, men jag kände att det saknade det lilla extra.

Främlingen kan sälla sig till resten av Harlan Cobens grupp av fantastiska thrillers. Personligen så anser jag att om man ska välja en thrillerförfattare att läsa så är Coben val nummer 1!

Bird Box

Bok av Josh Malerman
Ofta brukar boken vara bättre än filmen men denna gång är filmen faktiskt är bättre än boken. Nu säger jag inte att boken inte var bra men spänningen var mer påtaglig när jag såg filmen än när jag lyssnade på ljudboks versionen av Bird Box. Dock är boken välskriven och intressant att läsa. En värld där "monster" driver en till vansinne bara av att man ser på dem. Det får en verkligen att fundera. Jag rekommenderar både filmen och boken!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.