Amela Mårtensson

Användarprofil

Eight Perfect Murders

Bok av Peter Swanson
Gillar man att läsa böcker där en stor del av handlingen består av att prata om andra böcker? Då är denna boken något för dig! Gillar du också en bra skriven historia med mord och ett antal oväntade vändningar så är denna bok absolut för dig!
Ett rent nöje att läsa och ett slut som iaf lämnade mig med en önskan om mer.

A Study in Charlotte

Bok av Brittany Cavallaro
Premissen är riktigt bra. Ättlingar till den världsberömde Sherlock Holmes och hans lika berömda kompanjon John Watson träffas äntligen när båda hamnar på samma skola. Deras familjer har hållit kontakten i alla år och dem har alltid vetat om varandras existens men här träffas Jamie Watson och Charlotte Holmes äntligen.
Även om det enda dem har gemensamt är deras berömda förfäder så dras dem till varandra och när en elev på skolan blir mördad (och bevisen pekar mot dem) så måste dem samarbeta för att hitta den riktiga mördaren.
Ja, ni hör. Det kan ju bara bli bra. Eller?
Inte i mitt tycke tyvärr. Jag är väl medveten om att detta är en YA bok men även ungdomar behöver mer än en halvdan mordhistoria, en kärlekskrank osäker ung man och en smått elak ung kvinna som utnyttjar honom. Charlotte är verkligen svår att tycka om och Jamie vill man bara skaka om ordentligt så han inser hur det egentligen står till. Detta är första delen i en serie som just nu har sammanlagt 4 delat men det är inget jag kommer bry mig om att läsa.

Presentkort på restaurangbesök som present

Har fått ett sådant som tyvärr aldrig blev använt pga alldeles för många begränsningar. Det var alldeles för få val av restaurang och när man väl hittade nån man gillade så gick det bara att välja några få rätter.
Tar liksom bort det roliga med ett restaurangbesök.

Bok

Produkttyp

Presentkort på bok som present

Finns egentligen ingen bättre present för en boknörd. Man får själv välja vilken bok/böcker man vill ha.
Jag brukar ge bort presentkort på böcker med en liten lista på bok rekommendationer.

The Other Woman

Bok av Sandie Jones
En bok som man verkligen måste läsa för att förstå. En psykologisk thriller som är väldigt annorlunda om man jämför med dem andra ute på marknaden.
Visst har vi dem vanliga karaktärerna, den stiliga mannen som utåt är helt perfekt men som bakom stängda dörrar behandlar sin flickvän som skit rent ut sagt. Sagda flickvän som är stark och självständig men som för varje dag bryts ner och bli mer och mer osäker för varje dag. En svärmor som ogillar sin svärdotter men som är rena ängeln när sonen är i närheten......
Men just när man tror att man har förstått handlingen och vartåt det barkar så ändras allt. Igen och igen. Man hinner bli förbannad, ledsen och less innan man slutligen får alla svar men det är så värt det! Läs!

Nyårsfesten

Bok av Lucy Foley
Jag tyckte boken lät spännande och ganska likt en klassisk ”whodunit” deckare men riktigt så var det inte. Ja, det finns en mördare, ett offer och en grupp misstänkta men det handlar inte bara om det. Det är relationsdrama, gamla oförätter och en del annat som tillkommer. Dock är boken fortfarande väldigt spännande och jag kunde verkligen inte räkna ut vem som var mördaren. Rekommenderas!

Hemmet

Bok av Mats Strandberg
En bok som var kvar i mina tankar långt efter att jag läst ut den. Skrämmande på många sätt men också så vardaglig och igenkännande. Jag ville inte sluta läsa, behövde få veta vad som hände med dem gamla på hemmet. Behövde få reda ut alla frågetecken. Som vanligt när det gäller Mats så väver han ihop karaktärerna och berättelserna så skickligt att jag känner mig tillfreds när boken är utläst. Skrämd, men tillfreds.
Wow. Det är ordet som dyker upp när jag tänker på den här boken. En vanlig berättelse som blir så ovanlig att jag för en gångs skull blir riktigt ledsen när jag läst ut den. Enkelt men vackert språk, ovanliga twistar och ett slut som iaf jag verkligen inte såg komma. Läs! Läs! Läs!

Allt som var mitt

Bok av Cissi Wallin
En oerhört viktig bok som alla men främst unga kvinnor borde läsa. En bok som ofiltrerat beskriver hur en kan känna sig efter att ha berättat om ett övergrepp, pekat ut sin förövare men blir misstrodd. Cissi vägrar se sig själv som ett offer eller bete sig så som folk tycker att ett offer ska bete sig.
En bok som ger styrka men också gör en besviken över Sveriges rättssystem och tystnadskultur.

Murder at the Palace

Bok av Margaret Dumas
Älskar man gamla svartvita filmer, spöken och mordmysterier så kommer man älska denna boken!
Nora går igenom en väldigt tuff och väldigt offentlig skilsmässa. För att komma undan tar hon anställning som chef över en historisk biograf som bara visar gamla svartvita filmer. Ganska snabbt visar det sig att jobbet inte kommer vara så enkelt som hon trott och att hon förmodligen utsatt sig själv för livsfara genom att acceptera det.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.