Recensioner av Amela Mårtensson

Murder at the Palace av Margaret Dumas

Betyg 3
Älskar man gamla svartvita filmer, spöken och mordmysterier så kommer man älska denna boken!
Nora går igenom en väldigt tuff och väldigt offentlig skilsmässa. För att komma undan tar hon anställning som chef över en historisk biograf som bara visar gamla svartvita filmer. Ganska snabbt visar det sig att jobbet inte kommer vara så enkelt som hon trott och att hon förmodligen utsatt sig själv för livsfara genom att acceptera det.

En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité

Betyg 5
En alldeles för kort självbiografi där Jason Diakite beskriver sin uppväxt med en färgad pappa och en vit mamma. Två olika kulturer och känslan att aldrig riktigt 100% passa i nån av dem. Jag kunde höra Jasons skorrande skånska i huvudet medan jag läste och som sagt tog boken slut alldeles för snabbt.

Främlingen av Elly Griffiths

Betyg 3
I vanliga fall slukar jag böcker av Elly Griffiths men denna tog ett bra tag att komma igenom. Den har en premiss jag älskar: mord, spöken, författare och gotiska inslag men jag fick verkligen kämpa för att ta mig igenom boken. Karaktärerna var alldeles för tråkiga för min smak och själva upplösningen kändes forcerat och alldeles för kort på något sätt. Att det ändå blev tre stjärnor är för att jag gillar författarens stil och lär läsa bok nummer 2 i denna ”serie”.

Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins

Betyg 3
En så kallad ”prequel” till Hungerspelen trilogin om Katniss Everdeen. Här lär vi känna President Snow som ung man alldeles före dem tionde Hungerspelen ska börja. Vi får följa honom och hans skolkamrater samtidigt som Hungerspelen pågår.
Även om jag tyckte att det var kul att få lite mer bakgrundsinformation om Snow och själva uppkomsten till spelen så kändes det som att vi bara skrapade på ytan. Speciellt eftersom det enligt mig blev ett väldigt abrupt slut.

The Fairy's Tale av F. D. Lee

Betyg 4
Här får vi följa med bakom kulisserna och se exakt allt som krävs för att huvudpersonerna i en saga ska få sitt lyckliga slut. Vi får följa Bea som är en enkel fe men försöker jobba sig uppåt i karriären och bli en gudmor (fairy godmother). Allt eftersom Bea spinner sagan för att föra den mot det lyckliga slutet så inser hon att saker och ting kanske inte är så enkla som hon trodde......