Sofie

Användarprofil

Som en fjäder i vinden

Bok av Sofia Lundberg
När våren eller kanske lata sommardagar kommer och du inte vet vad du ska läsa. Läs den här! En rörande berättelse som andas sommar och vänskap på varenda sida.

Den sista migrationen

Bok av Charlotte McConaghy
Det var det vackra omslaget som fångade mig först men historien fängslar den också. Bokens styrka är de allra mörkaste delarna, det är också där språket lyfter som mest.

Ibland kommer nästan en annan röst in som är mer sockersöt - och känslan pausas. Men! Jag dras in igen.

Om du tänkt läsa Den sista migrationen har du en fin läsupplevelse framför dig. Och låt oss hoppas att vi aldrig behöver uppleva en värld så som den här skildras.

Mot San Francisco

Bok av Clara Clementine Eliasson
Visst fängslar berättelsen i sig men det som verkligen bör lyftas fram i denna debut är språket. Det verkligen fängslar och berör. Hettan, färgerna och dofterna flyttar in. Rekommenderar varmt.

En bokhandlares dagbok

Bok av Shaun Bythell
Underhållande och rara betraktelser från en bokhandlare. Uppskattade krassa karaktärsbeskrivningar och konstateranden över samtidens föränderlighet.

Men! Trots många underhållande passager blir det stundtals ganska stillastående. Jag rekommenderar att läsa denna parallellt med något annat. Ett kapitel då och då.
Kärleksrelationer och maktrelationer. Att vara den som vill mer, att vara den som ständigt väntar. Språket lyfter, på ett sätt korthugget utan att på något sätt vara enkelt. Om det är något som gör mig besviken så är det ”bonusmaterial” (?) - det tog lite udden av slutet.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.