Amanda Kanterfors

Användarprofil

Lockdown

Bok av Peter May
Lyssnade på denna bok som ljudbok och idag blev jag klar. Handlar om en polis som inom 24h går av sitt pass och går i pension. Ett mord har skett och London är i total Lockdown då en pandemi pågår. Macneil måste lösa ett fall som har med ben att göra. Ben hittas på en byggarbetsplats och macneil ska lösa mordet. Bara det att varje person som kommer i närheten av polisen dör Macneil inser att mördaren är ute efter honom och försöker stoppa honom från att lösa fallet. Detta sker samtidigt som London ligger nere och utegångsförbud har tillträtt pga den pandemi som sker. Tycker boken var riktigt bra skriven och det är verkligen bok som passar in i dagens samhälle.
Rekommenderas för den som gillar deckare

Marley och jag

Bok av John Grogan
Jag lyssnade på denna bok redan för några år sedan och jag fastnade direkt. Jag älskar historien kring Marley och hans liv. Hur han är knäpp men ändå visar kärlek på sitt sätt. John och hans fru skaffar hunden som de kommer överens om att han ska heta Marley. När de kollar på hundar så blir Marley. Kallad för reahunden. Det kommer bli mycket jobb med Marley men man får följa med både i bra och dåliga stunder. Jag verkligen älskar denna bok.
Köttfärssås är en god maträtt som går att göra på så många sätt så maträtten blir aldrig tråkig. Själv tycker jag om när köttfärssåen blir lite tjock och inte vattnig. Så jag har ofta grädde i min eller matlagningsgrädde. :)

The Prodigy

Film från 2019 regisserad av Nicholas McCarthy
Jag såg denna film förra helgen och tyckte den var riktigt bra. Man får följa en familj som väntar barn och sedan följer man familjen medan man ser deras pojke växa upp. En dag upptäcker en av hans lärare att det är något som inte stämmer med honom. Han har svårt att få vänner, svårt att hålla i aggressionerna. Mamman låter honom träffa en psykolog. En kväll spelar mamman in när han pratar i sömnen och börjar misstänka att något är riktigt fel.

Papa

Bok av Jesper Stein
dag läste jag ut 5:de boken om Axel Steen. Boken var riktigt bra och spännande. Spänningen var hög igenom boken. Man får följa med Axel när han nu börjat jobba för PET efter det senaste mordet han hade som jobb att lösa. Jag tycker bok 5 var lite som den första boken där man inte riktigt kunde släppa den från första stund. Det är kul att han lyckades igen. Jag ger boken 5 stjärnor. Man får följa med Axel när han jobbar som undercover agent i et uppdrag.
Jag har lyssnat på den här och jag tyckte den var bra, jag gillade att det fanns något hemlighetsfullt som låg och puttrade i boken. I första taget vet du inte vad det är för hemlighet. Med tiden får man veta det och jag såg verkligen inte det komma. Men det var riktigt bra gjort och tycker boken helt klart är värd att läsa/lyssna

Ett stulet liv

Bok av Jaycee Dugard
Jag läste klart boken på lite mer än en vecka. Jag blev fast från första stund. Det hon har varit med om är hemskt. Att hon har förlorat 18 år är så sorgligt. Att en människa kidnappar ett barn, jag älskar criminal cases så detta är en bok för mig helt klart. Trots att det är hemskt det hon har varit med om så tycker jag hennes historia är så intressant att läsa om. Just vad hon har varit med om och sedan hur hon tog sig vidare.

Väckelse

Bok av Stephen King
Nu var det längesen jag läste denna bok men jag kommer fortfarande ihåg vissa delar av boken. Jag tycker att det var en spännande bok till viss del men lite seg i emellan åt. Men det var alltid något med boken som gjorde att jag tyckte om den. Vet att jag tyckte att denna pastorn i boken var märklig och lite läskig. Men precis som alla stephen kings böcker så är ju han lite av en mästare på skräck. Så trots att jag tyckte att den var långsam ibland så minns jag än idag de stunder som jag läste om pastorn och hur rysningarna längs ryggraden gick.

Bye bye blackbird

Bok av Jesper Stein
Detta är andra boken i Axel Steen serien och liksom den första så ju längre in i boken man kommer desto spännande blir det och svårare att släppa boken. I denna bok handlar det om ett gammalt fall som inte har blivit löst som har tärt på Axel men nu några år senare har det kommit en DNA träff och kanske finns det hopp om att ett fall som Axel har velat fått löst länge äntligen kan bli det. Boken är riktigt spännande men mörkare på ett sätt än den första. I denna bok handlar det om våldsbrott. Rekommenderar varmt

Oro

Bok av Jesper Stein
Läste ut denna bok förra veckan och boken är riktigt bra. Från första stund blir det spännande och ju längre in i boken du kommer desto svårare blir det att släppa boken. Det handlar om Axel Steen som får ett fall att lösa ett mord som det först ser ut som att polisen har gått för långt. Under samma natt som mordet så är det demonstranter ute på gatorna i Danmark och flera poliser är där. Det som först ser ut som att det kan ha varit polisen blir sedan mer invecklat än tänkt. Axel dras in mörkare ställen och äventyrar hans arbete. Detta är första delen. Finns flera delar. Jag kan varmt rekommendera denna
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.