Eva

Användarprofil

Baka något att ge bort

Tips för den som...
Att få ge bort något man själv skapat med kärlek är något som behövs i dessa tider.
Det uppskattas också då många är stressade i samhället och hemmet oftast innehas av en massa prylar då är det kul att få ge bort något hemgjort.

Rotvälta

Bok av Tove Alsterdal
Jag har läst ett fåtal böcker av författaren men det ska det bli ändring på. I boken ”Rotvälta” förflyttas vi uppåt i landet närmare bestämt till Ådalen. Människor, natur, glesbygd och det sociala livet beskriver författaren på ett fantastiskt sätt i boken. Berättelsen blir så där kittlande och lagom pulshöjande ju längre in i boken man kommer. Visst är den stundvis brutal men man vill ändå läsa varje bokstav för det blir psykologisk spänning på hög nivå. Jag väntar med spänning på fler böcker i serien som utspelar sig i Ådalen. 2021 kommer bok nummer två.

Betyg:3+/5

De kapabla

Bok av Klas Ekman
Boken är en romandebut av författaren och den är riktigt bra. En riktigt skruvad relationsthriller. Om en otrohetshelg som inte slutar som det var tänkt. Hur människan kan trassla till det för sig när sanningar ska döljas. Hua, vad det händer grejer! Det här är en feelbad (på rätt sätt) rafflande bladvändare...

Betyg: 3+/5

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
Det är inte för inte Emelie Schepp vunnit priset ”Årets deckarförfattare” vid tre tillfällen. Boken är riktigt efterlängtad. Den är lättläst. Den är spännande. Det är en riktig bladvändare och när jag läser tänker jag, men jisses nu är det kört för Jana. Men på något sätt lyckas hon för det mesta vara helt iskall och kan slingra sig ur. Men hur länge ska hon lyckas spela sitt dubbelspel? Den här boken tar upp ett mycket aktuellt ämne, gängkriminalitet. Hur svårt det är att ta sig ur deras grepp när man hamnat i det. Och så slutet, hur ska det här gå? Och vad har hänt med kriminalinspektör Mia Bolander? Hua när får vi läsa den spännande fortsättningen?

Blåmärken

Bok av Lina Arvidsson
Det här är bok nummer två av författaren och jag tycker att även den här är bra skriven. Den är riktigt obehaglig och tyvärr alltför sanningsenlig. Destruktiva förhållanden med kontrollerande män som ska veta allt. Är hotfulla, misshandlar, ska vara ensam med sin partner och ha dem i ett järngrepp. Sen ber de om förlåtelse och gråter och allt blir bra tills nästa gång det händer, för det händer...

Det liv som Stella lever till en början önskar man inte ens sin värsta ovän. Hon lever med en knut i magen, vågar aldrig säga emot då möts hon av svarta ögon och slagen kan komma blixtsnabbt.

När Stella får veta att Maj, en av hennes gamla vårdtagare, har testamenterat sin stora våning på Söder till Stella ser hon sin chans att äntligen bli fri från Samuel. Men är det verkligen så enkelt?

Stella träffar också på Lilly, Majs granne som bor i lgh ovanför. En speciell och hemlighetsfull kvinna. Dessutom förnekar hon att hon kände Maj. När Stella börjar gå igenom lägenheten förstår hon att Majs lägenhet härbärgerar en hemlighet. Nu måste Stella ta reda på vad som egentligen pågick där och vad är det egentligen Lilly döljer?

Som sagt, riktigt bra skriven!
Betyg: 4+/5

Satanskäftarna

Bok av Mons Kallentoft
Det här är den trettonde delen i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör
Malin Fors.

I boken hittas en ung man död. Vid en närmare undersökning verkar någon människa ha ätit av hans kropp. Har mördaren utövat kannibalism på sitt offer? Det visar sig även att den döda mannen var homosexuell. Kan det vara orsaken då hatbrotten avlöser varandra pga människors sexuella läggning. Mannen arbetade också som en framgångsrik kemist, kan det ha något med hans död att göra?

Men när ytterligare en homosexuell man hittas död börjar Malin Fors med kollegor tro att det är en sadistisk seriemördare. Utredningen tar fart och de stöter bland annat på en värld av girighet, en läkemedelsbransch som testar sina mediciner som inte är rumsrena. Malin mår stundvis dåligt men hon har sin mystiske pojkvän Ulf som hon är upp över öronen förälskad i. Men vem är han? Varför reser han bort så ofta?

Boken är en riktig nagelbitare! Malin Fors är ingen superwoman utan en människa med både fel och brister. Jag föredrar också böckerna som är inspirerande i serien om de fem sinnena och det här är bok nummer fyra. Nu ser jag fram emot att få läsa nästa bok i serien för jag anade en bit in hur vissa delar låg till och de besannades...

Tant Gredelins Vintage

Bok av Anna-Lena Stålnacke
Vivi har förlorat sitt jobb och utan att ens ha märkt det, sig själv. Kassakistan är skral efter en skilsmässa från en framgångsrik juristsambo och en våning på Östermalm. Där det var kindpussande mingelväninnor, glitter och glamour.

Vivi fyller femtiotre år och känner ändå att något ska hon köpa sig. Hon går in i en secondhand affär och köper ett linne för femtio kronor. Det är inte ett vanligt linne utan ett silkeslent från 30-talet. Linnet är för litet när Vivi kommer hem och provar det. Besviken säljer Vivi plagget vidare på Tradera utan att ana att det ska bli startskottet för hennes nya liv. Efter ett flertal framgångsrika affärer på nätet växer tanken på en egen vintagebutik fram.

Nu får vi följa Vivi i både framgångar och motgångar och hon får kämpa hårt för att hålla drömmen levande. Att våga börja om på nytt, trots att man är 50+ och i mångas ögon förbrukad. Men hon har sina vänner. Av detta skapas det en fantastisk mysig berättelse och roman om kvinnlig vänskap.
Betyg: 3+/5

Mitt hemliga liv

Bok av Jenny Fagerlund
Det här är fjärde boken jag läser av författaren och jag är så glad och tacksam för möjligheten. Återigen en både läsvärd och tänkvärd bok. Ett tag blev jag lite irriterad på huvudkaraktären Moa som aldrig sa vad hon tyckte eller tänkte men så funderade jag. Hur enkelt är livet när man försöker att vara alla till lags och tänker bort sig själv?

I boken får vi ta del av flera livsöden av både glädje och sorg och hur viktig vänskap är. En oprofessionell och ”plump” mäklare dyker också upp. Sist men inte minst, hur viktigt det är med kommunikation - det är inte alltid enkelt men det kan ta bort många missförstånd.

Vissa delar i boken är lite förutsägbara men jag tycker mycket om berättelsen. Författaren är en fena på att skriva så läsaren riktigt får ta till sig karaktärerna och verkligen njuta av boken från första till sista sidan. En riktigt passande bok i höstmörkret tillsammans med en kopp te, för te blir man sugen på när man läser då det dricks en och annan kopp i boken.


En bok som är fin både på utsidan och insidan.

Hör mig viska

Bok av Mons Kallentoft
I början är boken lite seg. Men efter några kapitel tar det fart. Det är så välskrivet, mörkt, sorgligt och spännande. En förälder som aldrig ger upp hoppet att hitta sin försvunna dotter. Som gör vad som helst för att få veta vad som hänt/hände den där dagen för fem år sedan. Även den här boken tar upp denna vidriga människohandel.

Boken utspelar sig delvis på min favoritö Mallorca, inte det Mallis jag sett, men kan trots allt det hemska jag läst, drömma mig tillbaka till vissa platser som är omskrivna i boken.

Ett tips läs första delen före denna, så får du ännu mer utbyte av böckerna...

Ett enda andetag

Bok av Gabriella Ullberg Westin
Boken är sjätte fristående delen i serien och jisses vilken bok. Visst är den fiktiv men en bok som tar upp ett smittsamt virus kan inte blir mer aktuell i dessa coronatider.
Vilken tajming!

Ännu en välskriven och spännande bok av författaren. Längtan efter den här boken har varit lång och så tar den slut i ett nafs för det går inte att sluta läsa. Men det är självklart ett gott betyg. Ser fram emot nästa bok om kollegorna Johan Rokka och Janna Weissmann. Eller hur blir det måntro, ska de enbart vara kollegor eller ska de äntligen bli det där paret...

Ja, jag läser gärna en fortsättning och skulle också gärna se böckerna som en tv-serie.

Betyg: 🌟🌟🌟🌟+/5
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.