Eva

Recensioner

Hör mig viska av Mons Kallentoft

Betyg 4
I början är boken lite seg. Men efter några kapitel tar det fart. Det är så välskrivet, mörkt, sorgligt och spännande. En förälder som aldrig ger upp hoppet att hitta sin försvunna dotter. Som gör vad som helst för att få veta vad som hänt/hände den där dagen för fem år sedan. Även den här boken tar upp denna vidriga människohandel.

Boken utspelar sig delvis på min favoritö Mallorca, inte det Mallis jag sett, men kan trots allt det hemska jag läst, drömma mig tillbaka till vissa platser som är omskrivna i boken.

Ett tips läs första delen före denna, så får du ännu mer utbyte av böckerna...

Ett enda andetag av Gabriella Ullberg Westin

Betyg 4
Boken är sjätte fristående delen i serien och jisses vilken bok. Visst är den fiktiv men en bok som tar upp ett smittsamt virus kan inte blir mer aktuell i dessa coronatider.
Vilken tajming!

Ännu en välskriven och spännande bok av författaren. Längtan efter den här boken har varit lång och så tar den slut i ett nafs för det går inte att sluta läsa. Men det är självklart ett gott betyg. Ser fram emot nästa bok om kollegorna Johan Rokka och Janna Weissmann. Eller hur blir det måntro, ska de enbart vara kollegor eller ska de äntligen bli det där paret...

Ja, jag läser gärna en fortsättning och skulle också gärna se böckerna som en tv-serie.

Betyg: 🌟🌟🌟🌟+/5

Brottsplats 416 av Stefan Arbratt

Betyg 3
Sommaren 1995 mördas en ung kvinna på Östra kyrkogården. Trots ett vittne lyckas polisen inte hitta den skyldige. Sommaren 1997 inträffar ytterligare ett grymt mord på en ung kvinna i en mordbrand och detta bara några hundra meter från Östra kyrkogården. Göteborgspolisen Klas Hagberg är övertygad om att det är samma gärningsman. Men ingen inom polisen tror honom och han blir motarbetad och tvingas bort från utredningen.

Sommaren 2018 närmar sig polisen Klas Hagberg nedräkningen mot sin pension och slutet av sin karriär och arbetar nu med åldringsbrott. När han summerar sin karriär finns fortfarande de två olösta mordfallen från 90-talet som han har svårt att släppa.

Nu öppnas plötsligt dörren för Klas att få återuppta de gamla mordutredningarna och nu är han fast besluten att slutföra det han inte fick göra för tjugo år sedan. Till sin hjälp den här gången har han ingen polis utan en begåvad undersköterska, Sara Douhan, som arbetar på Olskrokens hemtjänst där Klas numera sitter och utreder åldringsbrotten.

En riktigt bra spänningsroman och en riktigt bra gemensam debut. En lättläst bok med korta kapitel. En bok om både polisarbete och samhällsproblem. En planerad trilogi och jag ser mycket fram emot nummer två.

Betyg: 🌟🌟🌟+/5

Curare av Martin Rössel

Betyg 3
En debutbok. En lite rörig bok med många namn att hålla reda på. En bok om barn som far illa. En bok om hämnd mot en värld som sviker och profiterar på de mest oskyldiga. En bok om en slumrande ondska som väcks till liv i maktlösheten hos ett barn. En bok om polisarbete. En bok som stundvis är spännande, brutal och grotesk. En bok om en tuff kriminalinspektör som tränar MMA och lyssnar på Rammstein som får i uppdrag att ta fast en seriemördare. En bok med en cliffhanger och jag ska lyssna på nästa bok när den kommer.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Betyg 5
En av de nominerade till årets bok 2020.
Vilken bok! Vilken debutroman! Vilken pärla! Vilken läsupplevelse!

”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen och jag tillhör en av dem med råge.

En bok som berör och som jag kommer minnas länge!

Saknade själar av Patricia Gibney

Betyg 4
•Saknade själar• av Patricia Gibney är första delen i serien om kriminalkommissarie Lottie Parker. Den här boken har jag växlat att läsa/lyssna på.

En bok om svek och mörkläggning av begångna brott för decennier sedan och som kommer upp till ytan i nutid. En bok om prästers övergrepp på övergivna barn. En bok om ondska och grymhet. En gripande thrillers.

I en katedral i Ragmullin hittas en kvinna död. Några timmar senare påträffas en man död utanför sitt hem. Det visar sig att både mannen och kvinnan har identiska tatueringar. När polisen börjar undersöka morden visar allt fler samband dem emellan. Spåren leder Lottie Parker och hennes team till St Angelas, ett tidigare barnhem med ett mörkt förflutet. Det visar sig också ha en anknytning till Lotties egna trasiga familjehistoria. Men vem är det som ligger bakom dessa brott?

Stulna flickor av Patricia Gibney

Betyg 4
Andra delen om kriminalkommisarien Lottie Parker! Hennes arbete blir återigen hektiskt när en ung gravid kvinna hittas död och kort därpå finner man ännu en död kvinna. Sedan försvinner en kvinna spårlöst. Lottie Parker med kollegor hamnar på en flyktingförläggning i sitt sökande. Nu blir det komplicerat. Vad har föreståndaren på förläggningen för koppling till hennes avlidne man? Vad vet hennes dotter om de försvunna kvinnorna och vad döljer hon?

Författaren har återigen skrivit en gripande och spännande thriller. En bladvändare till sista sidan. Ser fram emot att få läsa del tre om Lottie Parker.

Ta ingen skit, Ann-Britt av Christina Larsson

Betyg 3
Jag har läst samtliga böcker av författaren i deckar- och thriller genren så den här genren av författaren är ny för mig. Men vilken tur att jag fick möjlighet att läsa boken.

Vilken underbar bok! Ann-Britt får ta det ena med det tredje hon är en person som man kan hunsa och utnyttja bra länge och jag blir mer och mer frustrerad när jag läser. Men till slut får hon nog och med hjälp av grannar händer det grejer.

Nu tar Britt-Marie ingen skit längre och det händer tokiga saker och du som läsare får dig många, många härliga skratt.

En perfekt semesterbok!
Betyg:🌸🌸🌸+/5

Nattsångaren av Johanna Mo

Betyg 4
Jag har läst författarens tidigare böcker om Helena Mobacke och Jakob Khalil i Svarta änkan. Böcker som jag tyckt mycket om.

Nu heter serien Ölandsbrotten och huvudkaraktären Hanna Duncker som efter sexton år i Stockholm återvänder till Öland där hon växte upp men som hon lämnade hastigt efter att en nära anhörig begått ett fruktansvärt brott.

Hon är numera polis och hinner inte mer än börja sin anställning förrän de får utreda en pojkes död. Vilket visar sig att han är son till hennes bästa vän från barndomen.

Boken är så bra och välskriven. Det är en bok som innehåller allt en bra bok ska göra. Den är känslosam, den berör, den är fängslande och den är spännande. Den tar bland annat upp relationer, arvsynd och skuldkänslor. Men också hur svårt det kan vara att hitta sig själv som människa.

Författaren blir bara bättre och bättre och jag ser mycket fram emot att få följa denna serie och karaktärer. Det finns också gamla händelser i boken som behöver komma upp till ytan och ventileras. Jag har mina misstankar, får se om jag har rätt när jag läst bok nummer två.
Betyg 🌟🌟🌟🌟+/5

Glasvinge av Katrine Engberg

Betyg 4
Böcker av danska författare och tv-serier är bland det bästa jag vet och så även denna bok som dessutom utspelar sig i Köpenhamn. Den här boken tycker jag även är ett strå vassare än den första delen •Krokodilväktaren•

Vi får även i denna bok träffa de omaka poliserna Anette Werner och Jeppe Kørner. Det är också flera historier som löper på i boken och det bästa, det går inte omedelbart bums, räkna ut hur det ligger till och boken blir till en riktig bladvändare. Det är även en obehaglig bok om bland annat psykisk ohälsa.

För bästa behållning av serien, läs första delen innan den här.