Malin Unger

Användarprofil

Morden i Bjärred

Elisabet Höglund
Precis som författaren och journalisten Elisabet Höglund finner jag det märkligt hur barnamorden i Bjärred 2018 tystats ner och inte fått mer medial analys eller uppmärksamhet. Morden begicks i samförstånd mellan föräldrarna och avslutades med att pappan dödade mamman och slutligen begick självmord. Händelser som beskrivits som en ”familjetragedi” i media. Ett begrepp som jag anser står sig vid en olycka, men ej vid planlagda mord. Om båda barnen led av ME är det förstås tragiskt och debatten om vård borde få stort utrymme. Det försvarar dock inte barnamord på något vis. I Högbergs bok ”Morden i Bjärred” får vi en djupare bild av händelserna och jakten på svar. För läsaren blir det tydligt att man lägger locket på från många håll. En välskriven bok om än hade jag hoppats på fler svar.
Rekommenderar varmt Åsa Hellbergs romanserie #Flanagans som är fylld av drama, kärlek och intriger. I de två fristående delarna får vi följa en familj som genom åren gör allt för att driva ett lyxhotell i London. Trots svek, motgångar och utmaningar når de framgångar. Men till vilket pris? Gillar du Dynastin, gurksnittar, blå mascara, champagne och glamour? Då är detta serien för dig! Jag ser redan fram emot del tre!

Inte din baby

Seluah Alsaati
Boken är en ungdomsroman som utspelar sig i Akalla, Husby och Rinkeby. Boken skildrar livet för ungdomar i förorten och mer specifikt livet som ung tjej i sökandet efter riktig kärlek. Och vad som händer när den kärleken besvaras med svartsjuka och manipulation. Kampen som ung tjej för att stå upp för sig själv och sin egen kropp.

Berättelsen känns äkta. Ärlig. Det som gör boken unik är hur livet som ung i förorten skildras, inte minst språkligt. Jag får erkänna, som den Tant jag är, att jag får googla ord och referenser för att hänga med fullt ut. ”Inte din baby” är Seluah Alsaatis debut och jag hoppas på fler böcker framöver. En röst som behövs!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.