Annika F

Användarprofil
Åh det var spännande att få läsa denna bok. Giovanni är en tonåring som få höra att hon är ful av sin får. Hon funderar mycket på vem hon är vem hon är lik. Hon blir nyfiken på sin faster Victoria som lever ett helt annat liv i det simpla enkla livet i Neapel långt ifrån det anständiga Neapel. Intressant skildring om vad som formar en i livet.

Reflexbricka som present

För alla gammal som ung. Många roliga modeller. Jag har gett bort många reflexer som ser ut som en gardintofs med mjukareflekterande band.I olika färger såväl metallic som regnbågsfärgad. Uppskattat och användbart även som gå bortspresent.

Baby Teeth

Bok av Zoje Stage
Filmen Babyteeth kastar en rakt in i handling på ett överrumplande sätt. En speciell vänskap.Ung flicka med cancer möter oväntat en vän. Som hon utvecklar en alldeles speciell relation till.En farlig och spännande relation. Hennes familj pappa psykriatern och mamman som åt tabletter. Deras förhållande till varandra och till dottern.Relationen till vännen blir allt starkare och prövas många gånger på väldigt speciella och oväntade sätt.

Tiden läker inga sår

Bok av Tilde de Paula Eby
En intressant bok om flera generationer kvinnor. Om flytt från olika länder i oöika delar i världen. Den beskriver vardagshändelser, orsaksverkan och hur det är att vara en främmande fågel på en plats och villjan att höra samman. Om att rota sej någonstans och se sin historia bakåt.Jag fastnade för fina ömsinta skildringar men också en kamp för att skapa sin framtid.

Den nakna flickan

Bok av Helen Stommel Olsson
En bok som berör om Victoria som barn och hennes och syskonens uppväxt i en familj som tillhör en religiös sekt. Författaren hämtar stöd för berättelse ur en verklig historia och andra material om sekten. Den är skrämmande och intressant hur de vuxna kan bli så hänförda och djupt involverade i sekten så de godkänner kränkande behandlingar och övergrepp. En del av boken beskriver Victoria som vuxen hon gillar att dansa och senare beskrivs hennes liv som dansare och streaptease något som hon känner att hon kan och i viss mån kan sätta sin egen gräns.. Hon har under uppväxten haft hemundervisning och saknar erfarenhet och betyg och det blir ett hinder i arbetslivet.Boken vill en sträckläsa och se hur allting går för familjen både ursprungsfamiljen och Victorias egna längre fram.

Mina första 94 år

Bok av Herdis Molinder
Herdis Molinder skriver om ett helt liv. Hon skriver korta små stycken om allt möjligt stort som smått på ett humoristiskt och underfundigt sätt. Hon skriver om det mesta och funderingar kring högt och lågt en pärla skrivit av en med lång livserfarenhet och visdom.Men ack så allmänmänskligt.
Åh en fantastisk bok. Ville inte lägga ifrån mej den. Flicka 7 år blir lämnad ensam i träskmarker North Caroline. Först lämnar mamman skjulet och sen syskonen. En äldre bror Jodie har under första barndomsåren gett Kya massor av knep och trix att klara sej. Även ifrån en våldsam pappa. Kya är stark och nyfiken och följer naturens och djurens liv i detalj.Författaren är zoolog och det använder hon sej av i texten så det blir magiskt och intressant. Skickligt presenterad genom Kya. Utsatthet men mod och styrka.Lyser igenom hela boken.Inte rädd för ensamheten men rädd och orolig bland människor som sprider dåliga rykten. Hon går under namnet Träskflickan. Kärleken kommer det finns människor som vill hjälpa på olika sätt. Kya blir övergiven gång på gång.Drabbad av människors fördomar och rädsla.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.