Madeleine Jonasson

Användarprofil

Farligt byte

Bok av Janet Evanovich
Denna bok(serie) handlar om Stephanie som motvilligt arbetar som borgen jägare för sin kusins borgen firma. Hon är inte så smidig när hon ska fånga brottslingarna och det blir ofta galenskap. Och till sin hjälp har hon sin skjutgalna mormor och sin lika skjutgalna vän. Hennes bilar blir allt som oftast antingen skjutna eller så exploderar dom så hon får till slut använda sina föräldrars stora ljusblå Buick som inte är så diskret att jaga brottslingar med. Hon har även problem med kärlek, hon slits mellan två män som båda ofta får hjälpa henne i hennes jakt på brottslingar.

Hett byte

Bok av Janet Evanovich
Jag älskar denna serien, min favorit bokserie. Och alla böcker är lika bra, har än så länge inte läst någon av dom som är dålig och jag har läst alla som är utgivna på svenska, ska påbörja dom på engelska (original språket)
Dom handlar om Stephanie som är borgen jägare. Hon jagar brottslingar som inte inställt sig till sin rättegång. Och till hjälp har hon sin skjutgalna mormor och skjutgalna vänner. Hon har även kärleksproblem med två män, en polis och en borgen jägare som allt som oftast får hjälpa henne i sin jakt på brottslingarna. Det är galna jakter och galenskap i ren allmänhet. Och hennes stackars bilar överlever inte länge utan att bli beskjutna eller sprängda.
Kan inte rekommendera dessa böcker nog.

Delat byte

Bok av Janet Evanovich
Denna bok tillhör den bästa bokserien som någonsin skrivits. Det handlar om Stephanie som är en borgen agent och jagar brottslingar som inte inställt sig till rättegången. Hon har sin skjutgalna mormor till hjälp och även några skjutgalna vänner. Hon är även mittemellan två män, en polis och en borgens agent som båda ofta får hjälpa henne. Hennes jakt på brottslingar går oftast inte så bra, det är mycket galenskap innan hon får fast brottslingarna. Och hennes bilar överlever inte länge utan blir skjutna rätt fort och hon får då låna sina föräldrars gigantiska Buick som inte är så diskret och inte så lätt att jaga brottslingar i.
Denna bokserie är extremt bra skriven och man kan inte hålla sig för skratt när man läser denna bok.

Monk

TV-program från Amazon Video
Denna serie handlar om Mr Monk som innan har varit polis men efter hans hustru mördades i en bilbomb inte klarar av att arbeta som polis på grund av alla sina fobier som blev värre efter hustruns mord. Så han arbetar som privat detektiv och hjälper polisen med sin briljanta hjärna då han ser saker som andra inte ser. Och till hjälp har han en sjuksköterska som alltid är med honom. En väldigt rolig serie med mycket galenskap. Den kom ut samtigt som jag själv blev sjukskriven för ångest och den har hjälpt mig att kunna skratta åt min egen sjukdom och bli bättre. Monk är en av dom bästa serierna jag någonsin sett.

Fångat byte

Bok av Janet Evanovich
Jag älskar denna serien, en komisk deckare där allt går fel men på något sätt så löser det sig ändå för huvudpersonen till slut. Huvudpersonen Stephanie jagar brottslingar som smittigt från rättegångar och till sin hjälp har hon bla sin skjutgalna mormor. Och så har hon ett trasigt liv med två män som ofta får hjälpa henne i hennes jakt på brottslingar.

Det är en väldigt lättläst bok och man har svårt att lägga den ifrån sig. Många skratt blir det också.

Nedlagt byte

Bok av Janet Evanovich
En av mina favorit bok serier, och dom blir bara bättre för varje bok. Rekommenderar starkt att läsa dom i ordning. Det är en otroligt rolig deckare där huvudpersonen inte är den smidagaste människan i världen och har väldigt mycket otur men på något vis så slutar det alltid bra för henne. Jag hade älskat att vara en del i huvudpersonen spännande liv. Böckerna är väldigt bra skrivna och man slängs snabbt in i boken universum.

Castle

TV-program från Buena Vista Television
En komisk deckare men mycket romantik. Dom första säsongerna är dom bästa där man flera gånger i varje avsnitt utbryter i skratt. Serien blir lite mörkare ju längre den pågår men så är fallet med dom flesta serie. Men detta är en av mina absoluta favorit serier någonsin.
Den bästa tidningen är Världens Historia, den tar upp allt inom historien och artiklarna är väldigt bra skrivna. Dom brukar även tipsa om böcker och utställningar som är aktuella.
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Att skaffa ett kreditkort är detsamma som att ta ett lån. Där tillkommer avgifter som tex ränta. Det enda som är bra med kreditkort är om man använder det när man handlar på nätet då om något händer tex om det är en bluffsida som vill åt dina uppgifter så kan dom inte komma åt ditt konto.
Jag rekommenderar att man slutar handla på avbetalning, varorna blir dyrare då ränta och avi avgifter läggs till. Och risken är att man inte kan betala skulden och hamnar hos inkasso eller i värsta fall kronofogden. Satsa då hellre på att spara till det du vill ha/behöver och köp det kontant.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.