Kristina Lundblad

Användarprofil
14-åriga Adunni drömmer om att få utbilda sig men istället blir hon bortgift som tredje fru till en äldre man och förväntas föda en son. Boken ger en bild av hur det är att växa upp i Nigeria som fattig ung tjej utan valmöjligheter. En speciell bok där Adunnis språk är en del av läsupplevelsen.

Hittebarnet

Bok av Stacey Halls
En historisk berättelse som utspelar sig i London 1754 där räkförsäljerskan Bess föder sitt första utomäktenskapliga barn som hon tvingas lämna bort. En läsvärd historia med oväntade vändningar men tyvärr ett lite väl tillrättalagt slut.

En helt vanlig familj

Bok av Mattias Edvardsson
Så spännande från början till slutet! Tycker om upplägget där boken delas i tre delar där varje familjemedlem berättar sin historia och man får pusselbit efter pusselbit. En bok man slukar!
Så fräscht, gott och färgglatt! Massor med nyttigheter och enkelt att fixa till. Dessutom klimatsmart för det är viktigt att värna om vår planet!

Snöstorm

Bok av Augustin Erba
En riktigt fin berättelse om livet, vänner, föräldrar, kärlek och sorg. Hur svårt det är att hitta sin plats och att leva fullt ut. Andra boken jag läser av Augustin Erba och tycker mycket om även denna.

Lanny

Bok av Max Porter
Oj vilken läsupplevelse! Liknar inget annat, märklig, vacker, fängslande, konstig. Verklighet, fantasi och fabel blandas. Går inte att beskriva utan läs den istället! Nominerad till 2019 års Man Booker price.
En bok där man får en inblick i rasismens konsekvenser i amerikanska södern. Att bli oskyldigt dömd och vad det gör med kärleken, din självbild och dina relationer. Bitvis skriven i brevform vilket blev lite styltigt i mitt tycke. Men ville inte släppa den.

Broder Jakob

Bok av Emelie Schepp
Mycket spännande och välskriven deckare som man inte kan släppa ifrån sig innan man får veta hur det går!

Systerklockorna

Bok av Lars Mytting
En välskriven berättelse som man lätt kan dras in i och inte vill släppa. Utspelar sig i den glesbefolkade norska landsbygden på 1880-talet, i armmod, slit och det hårda livet speciellt för kvinnor, där man för följa den unga Astrid.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.