Yvonne Wiseman

Användarprofil

The Holiday

Film från 2006 regisserad av Nancy Meyers
En riktigt feel-good film som är på teven jämt runt jul 🎄 Kate Winslet, Cameron Diaz, Jack Black och Jude Law i huvudroller- vilken dreamteam.

Försoning

Film från 2007 regisserad av Joe Wright
En av mina absolut favorit filmer! Det är Keira Knightley i huvudrollen och hon är helt fantastisk. Boken är också super bra. Det handlar om konsekvenser efter en lögn.

Den engelske patienten

Bok av Michael Ondaatje
Bra skrivit men jag kände lite som att jag missade någonting. Säkert en superbra bok för någon som fattar vad händer men det var för 'subtle' för mig.
Världens bästa kortspel, både för unga och äldre. Så fort som man kan reglerna kommer man spelar 3 kväller per vecka hela livet ut. Ett komplex kortspel som passar dem som gillar att läsa motstånd och är bra på matematik.
Helt ok svensk quiz program. Svåra frågor ibland, och dålig musik i mellan. Varje vecka finns 2 par som tävlar mot varandra och försöker svara på frågor. Vissa veckor är bättre än andra. Kul att titta på i en grupp eftersom det finns bättre chans att man kan några svar.
Min absolut favorit tv program! 4 skididrottare från Sverige göra olika utmaningar mot 4 skididrottare från Norge. Man får höra om deras bakrund lite också som är intressant.
Frida Karlsson på säsong 2 är grymt bra!
Ian McEwan är väldig 'hit or miss'. Några av hans böcker är helt fantastiskt och några är riktigt dåligt. Den här var tyvärr en av de sämre varianten. Bra skrivit så verkligen ingen 'dålig' bok, men tråkigt. Jag kände ingen connection med karaktärerna.

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
Bästa serien från 2021. Bästa drama serien någonsin också. En perfekt blandning mellan äldre period drama och kärlek och up-to-date med Black Lives Matter.

Onåd

Bok av J.M. Coetzee
Det var inte kul att läsa Disgrace men jag kunde inte sluta tänka på boken och kunde inte sluta läsa den heller. Powerful och bra skrivit, men ingen lätt semesterläs.
Jag har nyligen skaffat en app som heter Strava. Man sätta mål varje månad och får en badge om man nå målet. Funkar superbra för mig.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.