Emma Johansson

Recensioner

Mumin: Vem har tagit alla papper?
Bok av Riina Kaarla

Betyg 3
En muminbok för de mindre där vi får följa vart Mumin pappans papper hamnar när de flyger iväg och vad de olika personerna gör med dem. Vi träffar på många av figurerna o Mumindalen i en enkel berättelse med lite text och tydliga bilder!

Djungelboken
Film från 1967 regisserad av Wolfgang Reitherman

Betyg 4
En av Disneys klassiker som håller samma höga standard i de tecknade miljöerna som i sångnumren. Många sånger är väldigt svängiga och håller än idag. Vi får följa Mowgli som ska tas till människobyn men som påvägen träffar den snälla björnen Baloo som ska lära honom allt han kan. På vägen träffar han flera olika djur. En del farliga...
Fint tecknad och sevärd bara för det!

Brandman Sam - Stormens Hjältar
Film från 2014 regisserad av Gary Andrews

Betyg 4
I denna film får man följa brandman Sam och de andra brandmännen i Pontybandy när de räddar alla genom den stora stormen. Bra film för alla Brandman Sam fantaster och en del lärdomar för barnen hur man ska göra om det börjar brinna mm.

Ville klär på sig
Bok

Betyg 3
I denna bok får vi följa Ville en morgon när han ska till förskolan från han vaknar tills han kommer fram. En bra bok inför att barnen ska börja förskolan då den beskriver morgonens bestyr med att äta frukost och klä på sig. Så kan man prata om vad som kommer hända nu när man ska iväg på morgonen.

The Big Bang Theory
Mark Cendrowski

Betyg 5
Humor där vanliga sitcom lines blandas med vetenskapliga skämt. Rolig smart serie om underbarnet Sheldon och hans rumskompis Leonard och hans vänner och kollegor på universitetet. Och såklart Penny som är grannen bredvid. Väldigt rolig och sevärd!

Vems rumpa är det?
Bok av Saleina Thorsten

Betyg 4
Rolig bok på rim för små barn där man får gissa vems rumpa det är och så lyfta på fliken. Fina enkla bilder och för det mesta bra rim. En bra och rolig första bok om djur!

Alla tre slutar med napp
Bok av Maria Nilsson Thore

Betyg 4
Vardagsdramatik för de yngsta läsarna. Här får man följa de tre vännerna när Valle har slutat med napp och Ester som aldrig haft napp vill testa. Mycket igenkänning och härliga bilder!

Grinchen – julen är stulen
Film från 2000 regisserad av Ron Howard

Betyg 4
Rolig och tänkvärd julfilm om Grinchen som inte får vara med och därför blir arg och sur och vill förstöra för alla andra. Men kan lite vänlighet ändra honom och göra så att alla får en fin jul tillslut?
Jim Carrey är riktigt bra som Grinchen med minspel och agerande!

Harry Potter och de vises sten
Bok av J. K. Rowling

Betyg 5
Första boken om Harry Potter som får reda på att han är trollkar och ska börja trollkarlsskolan. Spännande och bra läsning för slukaråldern men även för vuxna. Denna bok är både spännande och rolig och tar en till en magisk värld.

Harry Potter och de vises sten
Film från 2001 regisserad av Chris Columbus

Betyg 5
Första filmen om Harry Potter och den magiska världen som är parallel till vår.
Det är en perfekt film för alla yngre fantasy fantaster att börja med. Lite läskig kanske men väldigt trevlig och härlig. Perfekt fredagsmysfilm med familjen där man kan följa med in i magikernas värld.
Fint filmad och med stora skådespelare/skådespelerskor som verkligen ger filmen extra djup!
Rekommenderar varmt!