Emma

Användarprofil

Bloggar på eftermiddagste.se och @bokmedeftermiddagste på instagram.

Denna bok var lättläst och med sin stora tydliga text kan det mycket väl läsas av barn som börjat läsa kapitelböcker själva. Och den spännande berättelsen som tar en vidare tillsammans med aktiviteterna som man kan göra i slutet av vare kapitel är denna bok riktigt rolig och öppnar upp också för aktiviteter även efter att man läst klart.
Boken är fin med alla färgglada bilder som finns på alla uppslag vilket gör att den går bra att läsa som första kapitelbok för yngre barn. Den går alldeles utmärkt att läsa för en 4 åring.
Vi uppskattade denna bok och ser fram emot att läsa mer!
Ett enkelt och klassiskt kortspel som är roligt att spela med barnen. För vem blir Svarte Petter och är den spelare som bara har Svarte Petter kvar på handen.
Spelet är enkelt att både förstå och spela och fungerar bra ganska så långt ner i åldrarna så funkar alltid att ta fram när och ta ett parti tillsammans!
En fin bok om att ta sig vidare i sitt liv och där en flykt visar sig leda en vidare till att hitta sitt liv och göra val som leder till ett nytt liv.
I denna bok får vi följa Nora som efter att hon ser sin sambo vara otrogen lämnar allt och åker upp till sin barndoms Dalarna. Väl där börjar hon skapa en ny framtid men får också avslut och förståelse för sin bakgrund.
Detta är en fin bok som ger en känsla av att man kan komma vidare från ett liv som inte är som man ville eller som man tänkt sig och från kaos kommer ordning på något sätt! Trevlig bok att läsa och mysa i ett vintrigt snöigt landskap.
En klassiker när det gäller brädspel som kan samla hela familjen över generationerna för en spelkväll. Bygga hus och hotel och både hamna i fängelse och bli bankrupt. Sedan är det väl bara i Monopol man kan få äga Strandvägen... Eller hur?

Jag äter inte mask!

Bok av Alan Durant
Jag äter inte mask är en rolig bok där man själv som läsare ska ta fram vad djuret på uppslaget äter. Med en text på rim som ger tips får man sedan snurra på skivan och se vilken mat som stämmer. Är det smutsiga strumpor eller bananen som apan vill ha? Ja det ger möjlighet till många skratt över lustigheterna man kan säga att djuren helst vill äta.
Detta är en rolig bok som ger många skratt utifrån maten djuren äter men också är rolig bara därför att det är roligt att surra på skivan som tar fram maten till djuren.

Madicken på Junibacken

Film från 1980 regisserad av Göran Graffman
Med sin härliga energi får vi följa med på Madickens äventyr i denna filmade version av Astrid Lindgrens berättelse om Madicken och hennes familj och grannar. Hon hittar som vanligt på en massa roliga och tokiga saker som lillasyster Elisabeth hänger med på (eller är med och skapar). Men trotts att det blir tokigt är detta en smart och godhjärtad tjej som vill göra gott i samhället!
Vill man ha en trevlig och rolig stund under VAB tider är denna TV-serie/film en bra mysaktivitet för en tråkig eftermiddag.

Emil i Lönneberga

Film från 1971 regisserad av Olle Hellbom
Hur kan man inte tycka om Emil i Lönnerberga och hans familj och här visas de så fint med alla sina sidor. Persongalleriet är så fint och hyssen iscensatta på ett så naturligt och bra sätt att det är lätt att se att de skulle kunna hända och att de skulle kunna vara genomförbara.
Härlig tittning helt enkelt och många skratt får man sig för det är ju tokigheter nästan hela tiden!

Saknad

Bok av Tess Williamsson
Det här är en bok med en spännande tanke att gudarna som styr över olika delar av världen och har olika kunskaper om dem vandrar runt bland alla andra. Enda skillnaden är att de är odödliga (men kan ändå skada sig svårt). Att placera en av människorna som verkligen inte tror på gudar mitt bland dem skapar en rolig dynamik och den hade faktiskt kunnat få ta mer plats. Nu nämns den ofta men det hade man kunnat göra mer med faktiskt.

Bokens värld är riktigt spännande och även om den i vissa delar påminner lite om, tänker jag, medeltiden (?) så finns det många andra aspekter med den som är annorlunda. För här är länder som ligger precis bredvid varandra oerhört olika. Inte bara i vad man tror men hur man är och vad man har för seder. För mig blir det lite mycket. Jag vill gilla denna så hemskt mycket och mycket i den tycker jag är riktigt bra och spännande men jag kommer inte ifrån känslan att boken hade vunnit på att vara uppdelad i tre böcker (eller i alla fall två) istället för att vara en stor och att istället utveckla varje del av den boken mer utifrån de ställen de kommer till.

Klickade inte helt med boken men fängslades världen och sagan!

Var är Pettson?

Bok av Sven Nordqvist
En bok för de lite yngre läsarna som vill börja läsa om Pettson och Findus. Här får vi följa Findus när han letar efter Pettson som är försvunnen. Han frågar hönorna och kossorna och naturligtvis mucklorna. Men ingen har sett Pettson. Var kan han vara?
Som vanligt är bilderna underbart detaljrika och ger verkligen mycket att prata om och titta på och man kan leta efter olika saker i dem. Berättelsen är fin och förmedlar Pettson och Findus så det är en bra första läsning med dessa båda karaktärer!
En härligt rolig serie om livet ute i skärgården och framför allt under sommaren när både bofasta och sommargäster bor där ute. Vi får följa Tjorven som bor permanent med sin familj på ön och så Pelle som kommer dit på sommaren med sin familj. Det är runt dessa två allt utspelar sig och deras familjer. Tokiga upptåg och saker som bara råkar hända sker.
En härlig tv-serie om lek och fantasi och önskningar runt helt vanliga barn som leker under loven! Vem kan inte gilla Farbror Melker och allt som han råkar ut för?
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.