Emma

Användarprofil

Bloggar på eftermiddagste.se och @bokmedeftermiddagste på instagram.

Totte bakar

Bok av Gunilla Wolde
En klassiker i barnbokshyllan. Här får vi följa Totte när han bakar. Vad kan man behöva och och vilka ingredienser ska man ta fram. Ja hela vägen från att ta fram till färdig kaka får man i denna bok följa med Totte i.
Bilderna är enkla och visar bara det som behöver visas. Man får se ingredienser och det som behövs och hur Totte rör och smörjer formen.
Detta är en klassiker som är rolig att återupptäcka!
Rolig aktivitet där man både får lära sig att själv hitta rätt med hjälp av karta och kompass och öva sin lokalkännedom samtidigt som man är ute i skog och mark och får lugn och harmoni genom det. Man mår ju bra av att vara ute i skogen så detta är en perfekt aktivitet.
Sedan passar detta alla då man kan orientera och bara promenera runt i sin egen takt eller springa. Så det passar alla oberoende motionstyp och tidigare kondition!

i Babblarnas hus

Bok av Anneli Tisell
En bilderbok för de allra minsta läsarna och speciellt för alla som tycker om babblarna! Här får vi möta Bibbi, Diddi, Babba, Dadda, Bobbo och Doddo när de gör olika saker i sitt hus. Vi kikar genom nyckelhål, fönster, mellan gardiner och halvt öppna skåp för att se vem som gömmer sig innanför och vad de gör.
Bilderna är färgstarka och har några få detaljer som tydligt syns vilket gör de tydliga för barnen. Detta är en bok som kommer kunna bläddras i gång efter gång!
Går att variera i oändlighet och går att skapa olika varianter av så att det fungerar för alla för den går att göra både med och utan kött. Enkel och bra middag för barnfamiljer!
Pasta är ju en sådan enkel maträtt och går bra att koka för mycket av så man kan skapa en pastasallad dagen efter. Med enkla medel har man då en maträtt snabbt och effektivt dag 2!
En bok med många nya recept med smak av saffran och pepparkaka. Eller vad sägs om saffranspaj eller saffranlimpa? Däremot tycker jag att det hade varit trevligt med lite större variation bland recepten så även andra julsmaker hade fått ta plats.
Men en väldigt trevlig och fin bakbok som jag kommer använda mig av under många år framöver!
Spännande och rolig att lyssna på för alla som tycker historia är intressant! Avsnitten är lite längre men det gör ju bara att man kan gå djupare i ämnet vilket ju är bra. Annars skulle det lätt kunna bli ytligt och fakta skulle få strycka på tårna. Men nu kan mer tas upp och ge en större bild av det som diskuteras.

Mumin: Vem leker med garnet?

Bok av Tove Jansson och Riina Kaarla
Mumin bok för de mindre läsarna där många i muminböckerna finns med och får visa upp sig. Här får man följa Mumin Mammans garn som rullat upp sig och gör oss till olika personer i mumindalen. Trevlig bok med tydliga bilder för de små.

Ekot

Podcast från Sveriges Radio
Bra och enkelt sätt att få nyheter som man vet är riktiga och inte påhittade. I denna värld så är det ju inte säkert hur det är med den saken.

Vad som än händer

Bok av Debi Gliori
Det här är en riktigt fin och söt barnbok som passar perfekt som nattsaga. Den tar upp att barnet är älskat vad den än skulle förvandlas till och den stora skulle ta hand om den. n och omtänksam.

Sommar & Vinter i P1

Podcast från Sveriges Radio
Sådan bredd på vad som tas upp och vilka som är med så det passar verkligen alla! Intressanta personligheter och levnadsöden får ta plats och komma in i våra hem. Trevligt och intressant!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.