Annie Bäck

Användarprofil

Den sista migrationen

Bok av Charlotte McConaghy
Denna lovordade bok landar rakt i hjärtat på mig också.
En stark berättelse som tar med läsaren på en gripande resa. Det finns bara ett dussintal silvertärnor kvar, Franny är på Grönland för att märka dem och få följa deras kanske sista migration söderut.
Hon lyckas komma med som besättning på en fiskebåt, kaptenen hoppas att Franny har rätt när hon säger att fåglarna kommer leda honom till en stor fiskfångst.
Boken vandrar mellan livet på båten, spanandet efter silvertärnorna och jakten på fisk till bakåtblickar på Frannys förflutna som bär på ett mörker. En livshistoria som präglat hennes liv och som hon också alltid flytt ifrån.

Jag gillade verkligen den här boken och hur den överraskade med nya oväntade delar i historien. Dessutom älskade jag det vackra skrivspråket.

Löparen

Bok av Anders Gustafson och Johan Kant
Det här var en berättelse som verkligen gav mig blandade känslor.
Mysteriet med kvinnan som varit spårlöst försvunnen sedan tre år växlar upp och blir riktigt spännande och jag vill bara fortsätta läsa. Vad har hänt? Lever hon? Är det samma kvinna som hålls fången?
Jag fängslas också av hur tillvaron för ungdomarna på SiS-boendet gestaltas. Och ryser över de mentala och fysiska övergrepp som sker. Samtidigt gör det extra ont att läsa då det de senaste åren berättats mycket i medier om förhållandena på HBV-hem och SiS-boenden i Sverige.

Tyvärr sänks helhetsbetyget för mig då det blev lite för mycket feelgood mellan de starka krimdelarna i den här romanen.

Rotvälta

Bok av Tove Alsterdal
Att Rotvälta blev utsedd till förra årets bästa kriminalroman förvånar mig inte!
Jag sugs direkt in i berättelsen om mordet på tonårsflickan Lina. 14-årige Olof erkände då. Berättelsen utspelar sig 23 år senare. Olof återvänder till barndomshemmet och finner sin pappa död, mördad i sitt hem, det är början till en lång resa av händelser.

Polisen Eira Sjödin sätts att utreda mordet på Olofs pappa, men nyfikenheten leder henne även in i det gamla mordet på Lina. Vad hände egentligen? Kroppen återfanns aldrig och när Eira söker efter svar märker hon att hon får veta saker om sitt eget liv.

Jag gillade verkligen den här boken. Den fångade mig direkt och jag gillar de många oväntade vändningar berättelsen gör. Den är pännande hela vägen och allt annat än förutsägbar!

Det här var del 1 i Ådalen-serien, jag ser fram emot fortsättningen!
Petra möter många profiler inom sport och träning. Samtalen är intressanta, lärorika och inspirerande!

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
Spännande berättelse om hur gängkriminalitet kan påverka i så många led. På kort tid dör flera medlemmar i ett av stadens kriminella gäng. Vad är motivet och vem är gärningsmannen? Är det ens samma?

Kriminalinspektör Mia och utredaren Patrik kämpar för att lösa fallen. Men de stöter på motstånd då ingen vill prata med dem och ingen har sett något.
När åklagaren Jana Berzelius kopplas in i fallet är det med blandade känslor, för på något sätt har hon en koppling till ett av fallen. Som åklagare måste hon reda på sanningen, men om hon vet den och kanske inte vill att den kommer fram.....

Jag hade inte läst någon av Emelie Schepps tidigare böcker om åklagaren Jana. Nio liv har verkligen gjort mig nyfiken på att läsa serien från början.

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
Om julälskande Amy som just släppt sin deckardebut som det går sådär för. Dessutom står hon mitt i ett köksrenoveringskaos, dottern flyttar hemifrån, maken utmanar henne att vara utan sociala medier en vecka. Och mitt i allt detta får hon ett erbjudande om ett 5-boksavtal med landets hetaste förlag.
Plötsligt är Amy namnet på allas läppar. Men var det på det sättet hon ville ha det?

Gillade verkligen den här! Den väckte många funderingar samtidigt som den gav härlig läsning. Skildringen av relationen mellan Amy och dottern var så fin ☺️ en olycka och starkt skilda värderingar som binder dem tajtare samman.
Och kanske skulle man testa en detox på sociala medier

Fallskärmshoppning som present

Jag fick själv ett fallskärmshopp i present och det är bland det bästa jag upplevt. Efter det hisnande, overkliga hoppet ut ur planet så landar du liksom i luften, det kan liknas vid att flyta fast i luften. När sedan skärmen vecklats ut känns det som att gunga i en stor gunga.
En magisk upplevelse som jag vill rekommendera alla som funderar att testa!

Brädspel som present

Favorit hos oss just nu ”Med andra ord”
Skaffa ett eget och lägg ut på ett bord
Många skratt och klurigheter får man dela
När man samla för att detta brädspel spela

Nattsångaren

Bok av Johanna Mo
Boken handlar om polisen Hanna som återvänder till Öland efter många år i Stockholm. Hon bär på en historia som gör att det är många som inte uppskattar hennes hemkomst. Men är fallet som hennes pappa fälldes för vad man tror egentligen?
Parallellt med Hannas historia är dödsfallet av en ung pojke. Han hittas mitt ute på Allvaret av ett par tyska turister. Vad har hänt? Vem har besinningslöst misshandlat och sedan knivmördat honom? Vad ledde fram till det tragiska slutet?
Fallet ändrar fokus flera gånger och inget är som man tror.

Lily and the Octopus

Bok av Steven Rowley
Så mycket värme, kärlek och hjärtskärande i denna berättelse.
Den handlar om Edward, hans tax Lily och den hemska bläckfisken som gör intrång i deras liv. Bläckfisken är alter egot för tumören som sätter sig på Lily. Boken handlar också om väntan på att finna den rätte även om Edward funderar på om han behöver det, han har ju Lily.....

Sitt vemodiga ämne till trots så innehåller boken en stor dos humor och historien pendlar mellan fantasi och verklighet.
Författaren sätter ord på så mycket av det vi går runt och tänker på, oroar oss för. Den väcker många tankar och funderingar och skänker lugn och tröst inför livets framtida och ibland oförutsedda händelser.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.