Ulla Lindahl

Recensioner

En andra allians av Denise Rudberg

Betyg 5
Detta är den andra delen i serien "Kontrahenterna". Vi möter åter den tre kvinnorna, Iris, Signe och Elisabeth, som hjälper till att knäcka tyskarnas koder. Tyskarnas makt ökar och kriget rycker närmare Stockholm.
Vi får veta mer om kvinnornas bakgrund och hur olika deras liv är. De tre starka kvinnorna kämpar vidare och det är inte helt lätt att vara yrkesarbetande kvinna på 1940-talet.
Boken är en lättläst spännande bladvändare. Språket flyter lätt, beskrivningarna av personerna och miljön är bra. Jag ser fram emot del tre!

Det första chiffret av Denise Rudberg

Betyg 5
En lättläst, fängslande bladvändare! Denise Rydberg har skrivit en bok om ett ämne som jag inte visste något om.
Vi får följa tre kvinnor i Stockholm under 2:a världskriget. De unga kvinnorna har olika bakgrund, men de har alla förmågan att förstå siffror och lösa chiffer. De väljs ut av regeringen och deras uppgift blir att hjälpa till att knäcka tyskarna kod. Man kan inte lite på någon, överallt finns spioner och farliga män. Vänskap uppstår och växer mellan kvinnorna.
Jag vill veta mer om tiden och kvinnorna! Del två finns utgiven och jag väntar på del 3!

Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser

Betyg 5
Härligt att få läsa ännu en bok av Nesser, jag njuter av språket och bokens upplägg. Vi får följa Gunnar Barbarotti och Eva Backman, både i Kymlinge och på norra Gotland, när de tar ledigt för att Eva ska få distans till det hon upplevt. På Gotland känner de igen en man och börjar privatspana. Härlig läsning, spänning och oförutsägbart!

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Betyg 5
En bok du inte kan lägga ifrån dig! Boken handlar om en "annorlunda" familj som lever i träskmarken. Den yngsta flickan, träskflickan, blir lämnad ensam och kämpar för att hålla sig vid liv. Hon är ensam och utsatt, men det finns människor som hjälper henne och vänskapen är mycket fint beskriven. Flickan studerar växter och djur som finns runtomkring och naturskildringarna är underbara och man lär sig massor. Men alla är inte vänliga i den lilla staden och den unga kvinnan får kämpa ..... En bok som stannar kvar länge i ens tankar!