Victoria

Recensioner

Queenie av Candice Carty-Williams

Betyg 2
Många viktiga ämnen tas upp i boken, bland annat om psykisk ohälsa, om sexuella övergrepp och om den vardagliga rasism svarta kvinnor utsätts för. I övrigt tyckte jag storyn var svag, krystade dialoger och töntiga sms-konversationer. De sista kapitlen gjorde boken bättre, de var fina.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens

Betyg 4
Fin bok om en liten tjej som blir lämnad av alla hon älskar. Jättefina beskrivningar av naturen och djuren. Gripande men bitvis lite långtråkig. Det oväntade slutet gjorde att den blev bättre.

Normala människor av Sally Rooney

Betyg 5
Fantastiskt bra bok. Fastnade för det vackra språket och de trasiga karaktärerna. Ville inte att den skulle ta slut.

Vi kunde lika gärna aldrig nånsin mötts av Mhairi McFarlane

Betyg 4
Nej men härlig chicklit helt enkelt, inte så mycket mer eller mindre än det. Men jag blir glad av den!!!

Bridget Jones baby av Helen Fielding

Betyg 5
Älskar alla böcker om Bridget Jones, kan inte hjälpa det! Ångestbefriande och skrattar medan jag läser.

Silvervägen av Stina Jackson

Betyg 4
Lättläst och lagom läskig deckare om unga tjejer som försvinner i Norrländska skogen och göms undan. Sorgligt att få följa pappan som letat efter sin dotter varje ledig sekund i så många år, men som kanske äntligen får ett avslut.

Handelsvara kvinna av Johanna Bäckström Lerneby

Betyg 4
Sann historia om en kvinna från ett fattigt land, som av sin pojkvän luras till Sverige i hopp om att få ett jobb för att tjäna pengar till sin son. Väl i Sverige blir hon såld för prostitution. Så sorglig bok, om ett liv man inte vet mycket om och om hur alla väljer att inte se. Lärorik och hjärtekrossande.

Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling

Betyg 5
Superinspirerande, gripande och fin. Som mig som läkarstudent kändes den extra mycket, tomheten i hjärtat när man inser att barn i fattigare länder kan dö för saker som är så lätta att bota här. Jättefin bok verkligen, läs den.

Klubben av Matilda Gustavsson

Betyg 4
Jag hade hört så mycket om den här boken så kände till slut att jag behövde läsa den. Den förklarade kulturvärlden på ett sätt som gör att allt blir förståelig; hur kulturprofilen kan komma undan med såna här hemska övergrepp i så många år, hur ingen av kvinnorna vågar anmäla pga risken för att deras karriärer ska gå i spillror. Tyvärr kände jag efter boken att "det här visste jag typ redan?", kanske för att man hört så mycket efter artikeln. Men ändå en så viktig bok som alla borde läsa.

Allt som var mitt av Cissi Wallin

Betyg 4
CISSI WALLIN ÄR SÅ MODIG. Jätteviktig bok och så modigt att Cissi startade ett eget bokförlag för att den skulle få komma ut. Modigt att berätta så mycket och detaljrikt om sin egen hemska historia. Usch, man blir så arg och det är det som gör den här boken så viktig.