Jenny Hövre

Användarprofil

Lanthandeln

Bok av Karina Johansson
BOKRECENSION — när Lousie vantrivs i sitt liv så beger hon sig till sin barndoms sommarparadis Sunne. Där Krokbackens lanthandel har en tydlig plats i hennes minne.
Men hon snubblar rakt in i en mordgåta, sonen till Lanthandelns ägare hittas mördad på golvet i butiken. Brodern Emanuel tror inte att broderns död är en olycka utan han är övertygad om att han blivit mördad. Han ger sig sjutton på att han ska hitta den skyldige.
När han pga det blir utsatt för hot och mordförsök förstår han att han har rätt. Till sin hjälp tar han just Lousie. Hon är nämligen den enda som lyssnar och tror på honom till en början.

Jag tycker Lanthandeln är en mycket trevlig bok med inslag som gör att man vill fortsätta läsa den. Det enda är att för mig blir den ibland lite för snäll. Jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker det är en feelgood eller om det är en deckare. Kanske är det faktiskt lite av bägge genren? 😂😂 Men som som sagt boken är trevlig och väldigt lättläst.
Tack för recex @ordberoendefrlag och tack för en toppenbra @karinajohanssonforfattare 📚📚❤️

Boken får 3,5 🟣🟣🟣+ av mig men får ett extra 💜 för det vackra omslaget.

🖌 Karina Johansson
📖 Lanthandeln
📮 Ordberoende förlag

Tant Gredelins Vintage

Bok av Anna-Lena Stålnacke
Bokrecension — boken som handlar om Vivi, en kvinna i övre 40-års åldern som känner sig som ett enda stort misslyckande. Hon har svårt att se något positivt i sitt liv, hon bor i en sunkig lägenhet i Solna. Hon har inte kvar sitt arbete som yrkesfotograf och hon är singel efter uppbrottet med Richard.
På sin födelsedag köper hon ett linne, i det vackraste silke, i en loppisaffär. Som en liten gåva till sig själv. Det visar sig senare under kvällen att linnet är för litet och hon bestämmer sig för att sälja det på Tradera. Hon får jättemycket pengar för det och detta är startskottet för Tant Gredelins vintage. Det startskottet mynnar ut i en vintagebutik som hon driver med hjälp av vännerna Ally, Marika och Amanda.
Hon träffar också en man ( men det vill jag inte avslöja mer om ) Livet med Vivi och vännerna bjuder på mycket livshändelser, mycket komik, mycket kärlek, sann vänskap.

Det är en lättläst och mycket underhållande bok. Jag tycker mycket om Vivi och hennes vänner. Hon är en karaktär som tilltalar mycket. Det är en feelgoodroman som är så bra som en feelgood ska vara. 💜💜 Jag hoppas på en fortsättning om Vivi och co.

Tant Gredelins vintage” boken avnjöts med en kaffe , naturligtvis i koppen Tant Gredelin.💜💜

Den får fyra 🟣🟣🟣🟣 + av fem möjliga. Men får ett extra 💜 för ett otroligt vackert omslag!

Tack för en mycket härlig bok @annalenastalnacke!! 💜💜📚 Den var alldeles ljuvlig!

Tack också till @bokfabriken för recex!! Det är ett sant privilegium att få läsa era böcker och recensera dessa. 💜💜👍🏻📚

Min fars hemlighet

Bok av Sara Blædel
Bokrecension — ”Min fars hemlighet” av @sarablaedel är en varm, mycket speciell bok, som ändå har en del spänning i sig. När Ilka får reda på att hennes far är död och har med henne i sitt testamente beger hon sig till faderns nya hemland, USA, närmande bestämt Wisconsin och staden Racine. Hon har ärvt hans begravningsbyrå med allt badet innebär. Med i detta arv följer begravningsentreprenören Artie och nunnan Syster Eileen.
De är båda speciella på sitt lilla vis och något i mig dras till dem bägge. Och Ilka. Jag gillar att hon är en kvinna som inte rädd för att ta för sig av livet. Att gå utanför ramarna. Det påminner lite om mig själv.. 😂
Mycket handlar om Ilkas vilja att lära känna sin pappa, få svar på frågorna om varför han lämnade dem? Varför han aldrig hörde av sig.. väl på plats försöker hon räcka ut en hand till halvsyskonen som finns där. Hon får dessutom en knivig begravning på halsen som ställer till det på byrån och som ibland är rent farlig för dem.

Jag tycker väldigt mycket om den här boken och kan knappt vänta på att läsa del 2 i trilogin om Ilka Jensen. Jag tycker mycket om Saras sätt att skriva, tycker att hon är duktig på att beskriva känslorna hos karaktärerna, att beskriva platserna. Tycker helt enkelt väldigt mycket om det. Den här boken får 🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga, men den får också 💗💗💗💗💗 för det fantastiskt vackra omslaget.
En serie, ingen film.
Men en otroligt bra serie om giftattacken i Salisbury 2018. Sergej Skripal och hans dotter Julia, de blir förgiftade av ämnet novitjok. Här börjar serien om denna attack. Serien visar en stad i panik. Hur polisen hanterar ärendet, hur motsvarigheten till folkhälsomyndigheten sliter för att få det här under kontroll. Man får följa kvinnan Tracy som arbetar på den myndigheten och hennes slit för att få folk att lyssna på henne. Man får följa polisen Nick som själv blir smittad. Sedan slutligen hur en oskyldig kvinna (Dawn)får sätta livet till.

Alltså den här serien är oerhört välgjord, det känns inte ens som att personerna är skådespelare, så äkta känns det.

Vägen till Aguenbara

Bok av Anci Gidnäs-Pettersson
Igår läste jag ut @anci4208 bok om Stella. 📚🌸

Bokrecension — Boken om Stella är en bok som ligger en bra bit utanför min vanliga typ av genre. Det handlar om magi, om nya världar. Den börjar med att en man som heter Lomundus som en dag knackar på hennes dörr och som har ett uppdra åt henne. Sedan handlar boken om detta uppdrag och hennes vandring i en annan tid, hon träffar nya vänner, kärleken och etc. Jag förstår historien, men tyvärr så tilltalar den mig inte. Förmodligen mycket pga att det inte är min genre. Den har fina stunder men också mycket som inte talar till mig. Anci skriver fint men vi delar inte samma språk. Däremot för någon som gillar den här genren så är säkert boken intressant. 👍🏻👍🏻 ❤️
Men för mig föll den platt.

Stort tack för recex @anci4208 det var jättefint att få läsa ditt alster! ❤️📚🤗

Betyget blir 🟣🟣 av fem.

Feber

Bok av Johan Brännström
Bokrecension — ”Feber” —boken handlar om Mikaela, hon arbetar som journalist på en stor nyhetsbyrå. Hon är dessutom ensamstående mamma till Vanja, hennes tolvåriga dotter.

Dottern är hemma från skolan, sjuk i feber, eftersom hon dessutom är tolv så får inte Mikaela vabba med henne. Det gnager på Mikaelas samvete att hon inte kan vara där.

En dag när Mikaela kommer hem är Vanja försvunnen. Någonting i försvinnande pekar på en kontakt med en person via nätet, en person som Mikaela tror är Vanjas vän, men som ganska snart visar sig vara något annat.

Allt tyder på en fruktansvärd historia som handlar om The red room, darknet och andra platser på nätet som väcker kalla kårar.

Jag tackar min lyckliga stjärna att mina döttrar är vuxna och har klarat sig ifrån detta. 😱😱 Det här är en bok som är så fruktansvärt bra, grymt spännande och som gör en skräckslagen. Det går inte att sluta läsa... 📚📚 Jag tycker att boken är bland den bästa jag läst. #skräckslagen #feber #urläskig #älskarden

Den får 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga. Så bra är den.

Tack för en grym, fantastisk och nervkittlande lässtund, jag ville aldrig sluta!! 📚📚@johan_brannstrom_forfattare

Tack för recex @ordfrontforlag det är ett privilegium att få dela med mig av mina recensioner! 📚🌸

Allt som en gång var

Bok av Sanna Mac Donald
Bokrecension 📚📚 — ”allt som en gång var” boken som handlar om Anna och Ingrid, nu och då.

Eller ja, såklart om dessa två och många andra personer som finns i deras närmaste krets. Den handlar om relationer som spruckit, nya relationer som skapas. Man får följa Anna och hennes liv efter skilsmässan från Mattias och i hennes nya relation med kärleken Tove, Annas rädsla för att komma ut som homo präglar deras relation.

Att dessutom samtidigt få följa Ingrid och hennes kärlekshistoria med Märta, på den tiden då man verkligen såg homosexualitet som något sjukligt ger en verkligen perspektiv på hur fruktansvärt svårt det varit/är för en stor grupp människor som inte vill göra något annat än att leva med den de älskar. ❤️ Jag är djupt berörd av boken och tycker oerhört mycket om karaktärerna. Det är en mycket bra bok som handlar om ett viktigt ämne.

Tolken

Bok av Jenny Runesson
Bokrecension—— Den här boken tar en med på en resa till Luxemburg och i sällskap med svenskfödda Elsa som arbetar som tolk. Hon får en natt ett samtal från polisen Xavier som ber henne komma till en död mans lägenhet. I lägenheten finns också den döde mannens gravida flickvän, som också är svensk. Historien tar oss med i många olika värdar i Luxemburg, bland vare, horhus och knark. Men även till Elsas familj. Det här fallet blir en härva utan dess like. Det som först såg ut som en naturlig död utvecklas till en mördarjakt som Xavier får order av en högre instans att ”det här löser du, idag”. 📚📚

Boken är språkligt enkel att läsa, men några (enligt mitt tycke) skrivfel som stör mitt läsflyt. Men historien är bra och jag gillar Elsa, hon känns som en ”vanlig” människa. Även Xavier är oerhört tilltalande. Den är inte förutsägbar som många i samma stuk är utan det är en trevlig, lättläst bok som får en att vilja läsa ner om Elsa.

Boken får 🟣🟣🟣+ av fem. Tack för en trevlig läsupplevelse @ordberoendefrlag och @jenny.runesson! Jag hoppas på fler böcker av dig.
Bokrecension E-bok —- ”Ofelias förbjudna färger” handlar om Ofelia, en konstnär som är sambo med Gabriel. Ofelia har fastnat lite i sitt målet och hon sitter fast i en trist samborelation. Man kan lugnt säga att livet inte leker för henne just nu.
Att hon dessutom kämpar hårt för pappans gillande gör det inte lättare. När hon och hennes styvbror möts igen på föräldrarnas bröllopsdag faller Ofelia handlöst. Det blir en härva utan dess like. Hon vill egentligen ur sin relation och in i en ny med brodern.

Vad är rätt och del? Kan man offra allt för konsten? För kärleken? Eller ska man hålla kvar för pliktkänslan.. 🤔❤️

Det här är inte min normala genre utan ganska långt utanför min box. Det är en kärleksroman med allt vad det innebär. Men jag gillar sättet @ginacinnamoni skriver på. Jag gillar hennes intresse för konst som faktiskt lyser igenom. Det märks att hon är en konstnärssjäl. Boken är som sagt lite för snäll för mig men om man gillar kärleksromaner med feelgood och lite extra tvist, så är den här sannerligen att rekommendera. Den får ❤️❤️❤️+ av mig för den är välskriven.

Tusen tack för att jag fick chansen att läsa din bok @ginacinnamoni det var en verklig förmån!!! ❤️❤️❤️

Boken finns som e-bok på @bokus_com om nån vill läsa! 📚

#bokrecension #tacksam #bokslukerska #älskarböcker

Dotter saknad

Bok av Anna Jansson
Första delen i Anna Jansson nya serie om Kristoffer Bark. Kristoffer förlorade sin dotter, Vera, för fem år sedan, hon försvann under sin möhippa och sedan dess varit spårlöst försvunnen. Några år senare försvinner en undersköterska som heter Camilla från samma plats. Kristoffer har vi det här tillfället flyttats till en ny enhet, som arbetar med kalla fall (cole case) och det första fallet han tar tag i är fallet Camilla eftersom han anser att fallen är oerhört lika.
Han lägger ner hela sin själ i detta och i sin dotters mamma, det lever åtskilda men han tar fullständigt ansvar för henne så hon fallit ner i ett svårt missbruk efter att dottern försvann.

Jag är så glad att jag valde att läsa denna, jag började nämligen att lyssna på den och det fungerade inte för mig. Men i bokform blev boken så bra. Den var lite seg inledningsvis men de sista två tredjedelarna blev så mycket bättre och jag tyckte den var oerhört rafflande, spännande och oförutsägbar. Precis som jag vill att en bra deckare ska vara. Den får 🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga.

🖌 Anna Jansson
📖 ”Dotter saknad”
📮 @norstedts_forlag
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.