Elina Backeby

Användarprofil
Ett roligt strategispel som går ut på att bygga vägar, byar och städer för att få poäng. Men för att bygga måste du ha olika material. Du kan samla på dig materialen men ibland behöver du kanske köpslå med en annan spelare.

Sticka

Aktivitet
Förra året hade jag som mål att lära mig sticka. Det var svårt i början och trodde aldrig att jag skulle lära mig. Nu har jag stickar flera par sockor(som är det enda jag kan sticka just nu) men det är faksilt väldigt roligt. Bättre att sticka medan man ser på TV än att sitta med mobilen.
Att snorkla utomlands (det går säkert bra i Sverige också där man har klart havsvatten) är det bästa jag gjort under mina resor. Man kan upptäcka så mycket!

Beatrice

Bok av Lina Bengtsdotter
I den tredje boken om Charlie Lager får vi återigen besöka Gullspång och några sedan tidiagre kända karaktärer. Lina Bengtsdotter skrivande griper snabbt tag i läser och det tar inte lång tid innan man är fast. Boken är en bladvändare där ett litet barn kidnappas, självklart är det bråttom för Lager att lösa fallet och såklart är det något som inte stämmer.
Har du, likt mig, gillat de andra delarna om Gullspång kommer du absolut att tycka om Beatrice också.

Bok

Produkttyp

Presentkort på bok som present

Den bästa present är det hårda (oftast) rektangulära paketet. Vet du inte vilken bok du ska köpa? En bokälskare uppskattar ett presentkort låst till en bokaffär lika mycket som att få en bok.

Brädspel som present

I år kommer nog de flesta fira jul på ett annorlunda sätt med ett mindre sällskap. Ett perfekt tillfälle för sällskapsspel!
Jag föll direkt för De sju morden på Evelyn Hardcastle. Det första läsaren möts av är ett uppslag av kartor, en karta som visar hur gården med dess byggnader är placerade och sedan min favorit. En karta av vart herrgårdens rum är i förhållande till varandra. Det hela påminner om ett Cluedo-spel. Redan här går förhoppningarna upp. Läsaren får även en lista på viktiga karaktärer samt en liten beskrivning om vilka dem är och gör. Denna lista användes en del i början då själva berättlsen börjar med att läser slängs in i karaktär som vet lika mycket om sig själv och situationen som läsaren gör. Det vill säga ingenting. Jag älskar ovissheten, vem är karaktären och vad händer? Vi får snabbt veta att vår karaktär får återuppleva samma dag med samma uppdrag under åtta dagar fast i nya värdar. Uppdraget? Att hitta Evelyn Hardcastles mördare. Målet? Att komma ut från Blackheaths loop. Vi får även veta att det är fler som har samma uppdrag och som vill komma ut från Blackheath.
Vi får möta många karaktärer och en av dem är Pestdoktorn, han som förklarar spelreglerna och som kan befria EN person från loopen.

De sju morden på Evelyn Hardcastle är en av de bästa böckerna jag läst och en av de unikaste. Jag gillar stämningen, miljöbeskrivningarna, handlingen och de olika twisterna. Och kartorna! Det här är en bok som jag kommer tänka tillbaka på lång tid framöver.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.