Britta

Användarprofil

Fyll-i-bok som present

Fantastisk present, i princip så personligt som det kan bli utan att man faktiskt gjort den själv. Jag fick en för ett par år sen av en vän, och det är en högst uppskattad ägodel fortfarande. Man kan bestämma själv på vilken nivå man vill lägga det, antingen ytligt eller väldigt intimt.

Halsduk

Produkttyp

Halsduk som present

Jag fick en halsduk i julklapp av en pojkvän 2015, och jag använder den fortfarande varje vinter (även om pojkvännen är utslängd sedan länge). Den var för dyr för att jag skulle lagt pengar på den själv, men inte för dyr för att ge som julklapp.. Den är i en neutral färg som passar till alla jackor, vilket är något jag rekommenderar. (Om inte personen har en specifik färg den alltid använder eller halsduken har ett mönster osv...)
Halsdukar är toppen. Alla behöver dem någon gång!

A Simple Favor

Film från 2018 regisserad av Paul Feig
Wow! Så mycket bättre än jag trodde. En spännande film som drar in en så man sitter på kanten av soffan hela tiden. Den gör en nyfiken på den hemlighetsfulla Emily samtidigt som man beundrar den starka och envisa Stephanie.

Jag tyckte inte den var särskilt förutsägbar, utan den var fascinerande och karaktärerna var förvånansvärt roliga. Men vad kan man vänta sig när det är de fantastiska Blake Lively och Anna Kendrick som spelar huvudrollerna, utöver en väldigt bra film?

En dröm blir sann

Bok av Nora Roberts
Den sista boken i Roberts dröm-triologi handlar om Laura, vars äktenskap nyligen har kraschat och upphört. Det var ingen vacker syn, men nu börjar hon försöka blicka framåt med hjälp av hennes bästa vänner Margo och Kate, men också med hjälp av en man hon var bekant med i sin barndom.

Det var kul att få se allting som hänt från Lauras synvinkel, efter att ha fokuserat på de andra två tjejerna i tidigare böcker. Fascinerande att dyka ner i allt som hänt hennes äktenskap och i hennes familj. Också trevligt att få se hur de tidigare karaktärernas liv går framåt.

"En dröm blir sann" är en bra bok. Det är inte min favorit från Nora Roberts, men den är allt man kan förvänta sig. Det är vänskap, kärlek och familjeband. Och såklart sexscener som är onödigt långdragna och välbeskrivna. Och helt orealistiska. Men vid det här laget är det en av bitarna som kännetecknar en roman av Nora Roberts.

En helt okej bok. Trevlig och mysig, men förutsägbar och inte det bästa jag läst.
Innan jag påbörjade den fjärde boken om de sju adopterade systrarna hade jag svårt för CeCe, jag tyckte hon verkade som en självisk översittare. Men efter att ha läst hennes historia gillar jag verkligen henne, för jag vet att det inte alls är sån hon är.

Boken är fantastisk, som vanligt i den här serien. Historien griper tag i en, och ger en både skratt och tårar. Förfädernas berättelse stannar kvar hos en långt efter man slutat läsa. Jag skulle rekommendera den här serien till alla människor, för jag tror att den har något för alla. När man väl börjat läsa om de sju systrarna och deras adoptivfar kan man ju inte sluta, man måste ju få veta vad som händer!
Den andra boken i serien om den lilla bokbussen i Skottland! Som vanligt med Colgans böcker tyckte jag att den var mysig och engagerande, men den här boken hade en större gnutta av allvarliga problem än de tidigare. Jag gillade att det pratades om psykisk ohälsa, fattigdom och att familjer kan se ut hur som helst. Boken visade också (som vanligt haha) hur ett samhälle går ihop och stöttar tillsammans när det gäller, oavsett hur ny eller utanför man har varit tidigare. Och som alltid lämnade historien mig med en vilja att flytta till ett litet samhälle i Storbritannien!

En charmig bok man mår bra av. Jenny Colgan gör alltid praktexemplar av hur jag anser en feelgood-bok borde vara.
Jag har gillat alla böcker i serien om Begravningsbyrån Tranan, de har varit mysiga och lättsamma. Men jag kände i slutet av den fjärde boken att det var slut där, det kändes som att allting hade knutits ihop bra. Därför blev jag förvånad när det kom ut en femte bok! Och tyvärr kände jag direkt när jag började den att serien borde ha avslutats; det dök upp nya problem som antingen kändes väldigt lösryckta eller (som oftast) var ett gammalt problem som lösts tidigare men nu tagits upp igen. Eller en gammal situation som det nu uppstår nya problem med. Kort sagt känns det lite som att man greppat efter halmstrån för den här bokens handling.
Det som mest fångade min uppmärksamhet och gjorde mig nyfiken var lite av ett mysterium som uppstod på byrån. Även fast det tilltalar mig kan jag inte låta bli att nämna att även det kändes lösryckt och att mysteriets karaktär inte riktigt passade in i seriens tidigare takt.

Jag vill avsluta med att jag verkligen gillar Ewa Klingbergs böcker och ser fram emot att läsa allt nytt som kommer ut, men att Hemligare Kan Ingen Vara verkligen inte var min favorit, även om den var mysig på sitt sätt och hade sin charm.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.