Felicia Axelsson

Användarprofil

Som en öppen bok

Bok av Sara Molin
Det här är en klok, modern feelgood med angelägna ämnen och fullständiga karaktärer. En historia som berör och är otroligt mysigt skriven. Min rekommendation när det gäller att läsa feelgood böcker som inte är klichéer.
Rekommenderas för den som gillar feelgood

Silvervägen

Bok av Stina Jackson
Jag har hört så otroligt mycket bra om den här så mina förväntningar var ganska höga. Jag lovade mig själv att läsa minst en deckare/spänningsroman i år så den här fick det bli.
Och visst var den bra. Välskrivet. Språket är otroligt vackert. Historien är intressant, intressant nog i alla fall.
Men jag kände mig inte så berörd av karaktärernas öden. I slutskedet av läsning kände jag att det hade kunnat gå hur som helst för Meja och Lelle, jag ville nog mest ha den utläst.

Lojal

Bok av Delphine de Vigan
Den är tyvärr lite för kort för att få högre betyg än 3. Delphine de Vigan är otroligt duktig som författare men här känns det mest som om vi får ett smakprov av en berättelse istället för hela berättelsen.
En feelgood med djup och väluttänka karaktärer och historia. Svårt att ta farväl av Eleanor efter sista sidan.

Vill äta hälsosamt

Tips för den som...
Det handlar mycket om tillgänglighet och minsta motståndets väg. Se därför till att inte ha godis och liknande hemma, eller om du har det ha det på ett ställe där du inte ser det varje gång du öppnar skafferiet. Ha grönsaker och frukt på en nivå så det blir det första du ser när du öppnar kylen.

Yoga

Aktivitet
Tycker mycket om att yoga, det blir en paus i för sinnet som är ovanlig i vardagen. Bra för smidighet och sinnesro.

Dagarna, dagarna, dagarna

Bok av Tone Schunnesson
Kändes som en text som skulle passa bra för teatern, vilket inte är så konstigt med tanke på att Schunnesson har skrivit för scen förut. Mångabottnade repliker och stark gestaltning. Historia som stannar kvar.

Deckardrottningen

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Jag känner hela tiden att jag väntar på att det ska hända något. Språket är roligt, lättsamt och fullt med personlighet, karaktärerna är färgglada och småknasiga (minst sagt), men handlingen varken fångar mig eller... Intresserar mig.
Jag älskar att på på teater! Det är en helt annan upplevelse än att gå på bio, jag älskar att se känslorna i skådespelarnas ansikten. Folkteatern i Göteborg är en stor favorit.

Dan före dan

Bok av Felicia Welander
Kanske den mest förutsägbar bok jag någonsin läst. Otroligt mycket onödig dialog och inre monolog. Hade behövt gå igenom en eller två eller tre redigeringar till. Undvik denna.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.