Jennifer H

Användarprofil
Spännande roman som far mellan Afghanistan och Stockholm. Bokens huvudkaraktär är kriminalaren Amanda som arbetar som förhandlare i Afghanistan. Hon landar mitt i ett komplicerat fall som rör såväl utrikespolitik, narkotika, stridigheter i Afghanistans och kidnappning! Parallellt med den utredning som Amanda kämpar med att komma vidare i tar hon sig an en minst sagt komplicerad privat relation.

Halvvägs in i boken beställde jag andra delen! Ser fram emot fortsättningen....
Väldigt mysig och fint komponerad serie! Jag var tidig på bollen och längtade varje vecka tills nästa avsnitt. Centrala dilemman i serien är relationer i nya familjekonstellationer, att vilja ha barn innan det är för sent och att ompröva sitt liv. Ser fram emot säsong 2!
Fantastik serie som skildrar polisers vardag i södra Sverige. Brott och brottsutredning är inte i fokus utan istället är det polisernas vardag, relationer, känslor, reaktioner och sinnesstämning som är det centrala! Mycket sevärd!

Grym musik!
Den här appen gör det lättare att äta balanserat, lagom mycket och att må. Det går att ställa in olika mål i form av tex viktnedgång eller att hålla vikten. Appen presenterar rekommenderat dagligt intag och genom att antingen skanna den mat jag äter under dagen eller lägga till mat manuellt, kan jag följa utvecklingen under dagen. Appen hjälper mig att förstå vad jag gynnas av att förändra i min kosthållning. Jag kan även planera mina måltider baserat på hur mycket ”jag har kvar” i respektive kategori (fett, protein, kolhydrater). Appen genererar varje dag ett betyg tillsammans med en rekommendation, tex ”Ät lite mer för att hålla dig mätt hela dagen” eller ”Försök att äta nyttigare kolhydrater”.
Rekommenderas för den som vill äta nyttigt och gott

Infiltratören

Bok av Lotta Luxenburg
Spännande story men jag jag blir inte tillräckligt uppslukad för att inte otåliga gånger reflektera kring hur författaren ska lyckas knyta ihop alla lösa trådar och något spretiga avstickare innan sidorna är slut. Jag slutar inte förvånas över hur många nya situationer och vändningar som hinner introduceras på bokens få sidor (285)!

Läsaren följer den unga, starka och hungriga polisen Isabella när hon frivilligt anmäler sig att infiltrera ett kriminellt gäng som verkar i Stockholmsområdet. Även polisen Nikolaj som agerar hennes hanterare. Niklajs privatliv ges förvånandsvärt stort utrymme i boken och kampen med hans alkoholiserade sambo är ett återkommande inslag och avbrott i polisarbetet.

Boken rymmer en hel del brutalitet och skildringar av sexuella övergrepp vilka stundtals är jobbiga att ta sig förbi.

Sammantaget en lättslukad deckare.
Fantastiskt roligt och utmanande! Har provat i olika former och finner det särskilt passande som teamaktivitet. Klättring är utmanade på olika sätt för alla individer. För en del är det höjden eller rädsla att falla medan det för andra är det styrkan eller tekniken som är utmaningen. Det går att fokusera på genomförandet eller på att tävla, antingen mot andra eller med sig själv! Mycket roligt!

Skönhetens väg

Bok av Martha Hall Kelly
Jag har inte kunnat lägga boken ifrån mig. Helt fantastisk och fruktansvärd skildring av tre parallella världar under andra världskriget. Vi följer Caroline som lever i överklassen i New York som på avstånd bistår med hjälpsändningar till de lidande i Europa. Vi följer även Kasia som tillsammans med sin familj möter ett fruktansvärt öde i ett koncentrationsläger för kvinnor. denna bok utmärker sig i att vi även följer Herta, som arbetar som läkare i vad hon refererar till ett ”omskolningsläger för kvinnor”. Samma verklighet beskrivs ur tre olika perspektiv vilket gör hela historien än mer bindande och hjärtskärande. Hur rättfärdigar en läkare i ett koncentrationsläger sina vidriga handlingar för sig själv? Och hur tar kvinnorna sig an livet efterråt? En verklighetsbaserad bok om mycket starka och modiga kvinnor! Rekommenderar starkt!

Skärselden

Bok av Karl Eidem
I lika bra som del ett. Vi följer återigen David Karlén när han även denna gång är på uppdrag i Ryssland. Denna gånger sveps David med och hans känslor kommer att störa operationen.

Lite långrandig och spion-spännande som del 1. Ganska omfattade bok med många svängar där jag gärna hade följt med lite djupare.

Brädspel som present

Mycket uppskattat och banar för härliga stunder med familjen under julen. Ticket to Ride har gått hem hos oss! Men kanske ett spel som inkluderar även familjens minsta något för andra? Eller ett som låter er gnugga geniknölarna när barnen rundat av?

Presentkort på restaurangbesök som present

Presentkort på restaurang är ett fantastiskt val av julklapp i dessa tider. Detta är ett sätt att planera gemenskap i framtiden och samtidigt sponsra en bransch som är i stort behov av det.

Som mottagare skulle jag glädjas av båda ovan argument! Gemenskapen är ju förresten inte ett tvång men sannolikt är någon man köper en julklapp till även ett middagssällskap att föredra!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.