Martina Stenvall

Användarprofil
Riktigt bra och välgjord serie som verkligen fångar en direkt. Det byggs upp en spänning och man får följa historien med andan i halsen hela tiden. Vampyrer, häxor och demoner möts i ett modernt epos! Den här serien sticker ut ur mängden!
En viktig bok. Kristians resa, hans kamp, hans tankar sätter han på pränt på ett sätt som gör att saknaden och sorgen efter hans bortgång blir än större. En stor människa som även efter hans död fortsätter hjälpa oss att bli bättre människor. Hans ord blir till meningar som betyder något. Han är tydlig, personlig. Inget är gulligt, det är heller inte inlindat i bomull men han är inte elak, aldrig elak. Bara tydlig. Han släpper in oss i sitt innersta. Han hade verkligen förmångan att trollbinda med sitt sätt att skriva. Det här är en bok jag kommer läsa om, en bok jag kommer ge bort. Den är viktig, då, som nu!

Fotobok

Produkttyp

Fotobok som present

Presenten jag ska ge bort i år! Tanken har funnits där men inte tillfället. Men nu ska gamla farmor få en bok med bilder. Hon är dement och sitter ofta och kollar på gamla bilder. Så av mig får hon i år en fotobok med bilder från när vi var små, men vår familj och med släkten!
En klassisk feel good bok, kanske att läsa mellan andra böcker. Man får följa galleristen Lorna en tid efter att hon valt att lämna London för att flytta hem. Hon väljer att använda de sista pengarna från föräldrarnas arv för att köpa ett lokalt galleri. Sedan gäller det att få det att blomstra!

Kanske att jag tycker att boken var 100 sidor för lång. Men språket är enkelt och man kan slappna av under tiden man läser!

Baka något att ge bort

Tips för den som...
Jag bakar ofta mina presenter! Det är fantastiskt roligt att få ge bort flera sorters julgodis, eller kanske massor av lussebullar som någon kan stoppa i frysen. Ett tips är att köpa fina burkar och korgar på secondhandbutiker. Det är så mycket roligare att ge bort det du bakat i något som de sedan kan servera bakverken i.

Bakat är alltid uppskattat, som present, kanske som en avslutningsgåva till en arbetsplats eller till någon som inte har tiden att fixa själv, men som verkligen skulle uppskatta hembakat fika!

Sörjen som blev

Bok av Anna Takanen
En enkel bok som väcker känslor redan i dess första kapitel. Man får följa med på Timos livsresa, från krigsbarn till familjefader. Den är berättad genom dotterna Anna, som är författaren till boken. Sakta vävs den ihop, man förstår, kan relatera och blir berörd på många plan. Boken skildrar en resa så många ibland oss gjort, men som vi sällan talar om. Det blir därför inte bara en vacker bok, utan även en viktig och upplysande.

Call Me by Your Name

Film från 2017 regisserad av Luca Guadagnino
Det här fantastisk film! Historien skildras och växer fram på ett sätt som gör att man blir tagen. Skådespelare, musiken och omgivningen lyfter varandra och det blir en film som inte lämnar en oberörd. Jag rekommenderar den varmt!

Allt jag fått lära mig

Bok av Tara Westover
Den överlägset bästa bok jag läst 2020! Berättelsen om hur en ung människa formas och utvecklas av miljön hon växer up i. Hur hon upptäcker sig själv och väljer sin egen väg utifrån de erfarenheter hon har, detta tillsammans med de intryck och lärdomar människor hon möter ger henne. Språket är fantastiskt, det är enkelt men orden är väl valda!

Holidate

Film från 2020 regisserad av John Whitesell
En modern Rom-Com som håller måttet! Alla klassiska ingredienser finns med, romantik, humor och lite spänning. Både skådespelare och sceneri lyfter filmen som är väl värd att se!

Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
I en riktigt välgjord söndagsmatiné får vi följa Enola Holmes äventyr när hon söker efter sin försvunna mor. Millie Bobby Brown gestaltar Enola på ett formidabelt sett. Hon tar plats, låter karaktären få liv och visar att det här är en film baserad på Enola, en tjej som inte låter någon stå i vägen för hennes mål. Bra action, välskriven och med ett budskap som går hem!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.