L Johansson

Användarprofil

Kom i min famn

Bok av Caroline Eriksson
Kom i min famn är ett psykologiskt spänningsdrama. Man får följa två par relationer med viss koppling mellan varandra. Samtalsterapeuten Simone Boman möter Thomas i sitt yrke. Hon får svårt att hålla isär sin professionella roll. Det utvecklar sig till en mardröm. Spännande och lättläst. Rekommenderas

Mercurium

Bok av Ann Rosman
Ann Rosman har alltid två storys i sina böcker. En i nutid och en historisk tillbaka i tiden. I denna boken är det ett sorgligt kvinnoöden som hon väver skickligt ihop med nutida mordhistoria. Hon beskriver mycket målande och med mycket historisk faktakunskap. Hon kan verkligen historiken runt Carlstens fästning på Marstrand . Dessutom håller hon liv i spänningen genom hela boken utan att fördjupa sig i för mycket våld. Denna är mycket läsvärd
Läs!!!

Nio liv

Bok av Emelie Schepp
Ni som läst de tidigare böckerna i denna serie vet att ni har en bladvändare framför er. Man får fortsatt följa Janas livsöde, med hennes ibland tveksamma val och beteende. I denna får man ta del av en annan del av Jana till viss del. Den lite mänskligare sidan.
Boken är bra, spännande och väl uppbyggd story. Men det är ändå något som saknas för full pott. Kanske börjar historien köra fast lite.
Men boken är helt klart läsvärd, fast man har ju orimligt stora förväntningar på författaren.

Diplomatdottern

Bok av Tina Frennstedt
Ett fascinerande livsöde som diskuteras skickligt av författaren. En mycket noggrann och väl utförd research som håller historien intressant. Boken beskriver hur den enkla människan kan komma i kläm i det rättsliga/politiska spelet. Kanske något lång beskrivning av livsödet och ett kort abrupt slut. Men läsvärd särskilt om man är född på 60 talet, då är igenkänningsfaktorn på miljöerna stor. Men författarens övriga Cold case böcker är bättre.

Yxskeppet

Bok av Jens Henrik Jensen
Ni som har läst hans tidigare serie om Oxen riskerar att bli lite besvikna. Iallafall jag blev besviken. Denna bok trollband inte mig på samma sätt. Lite rörigt och en del namn och organisationer att hålla ordning på. Spännande och ganska väl uppbyggd. Men ändå upplever jag det som ett steg bakåt. Läsvärd helt klart men mina förväntningar var högre än vad som levererades.

Satanskäftarna

Bok av Mons Kallentoft
Har man gillat de tidigare böckerna av Mons Kallentoft, så blir man inte besviken denna gången heller. Spännande persongalleri där man får följa de gamla bekantingarna både privat och i yrket . Några överraskningar kan man också utlova. Detta är nog hans bästa bok och kan starkt rekomenderas. Läs !!!

Det innersta rummet

Bok av Jørn Lier Horst
Ni som har läst tidigare böcker av författaren blir inte besvikna. Denna är minst lika bra som de tidigare. Ni som inte läst de tidigare bör omgående läsa dem. Men läs dem i ordning, det förhöjer persongalleriet. Som vanligt är det väl uppbyggd och inget är helt klart förrän i slutet. Läs !!!

Davidsstjärnor

Bok av Kristina Ohlsson
Papperspojken. När ni läst denna bok kommer ni aldrig att glömma detta ord.
Detta är en väldigt spännande bok, med många stickspår och ledtrådar som man inte vet hur man skall förhålla sig till.
Författaren har en fin förmåga att hitta en bra balans mellan spänning, konkret polisarbete en del action, utan att drunkna i onödiga våldsbeskrivningar.
Men läs böckerna i rätt ordning, det är viktigt då det löper en röd tråd mellan böckerna.
Läs !!!

Beatrice

Bok av Lina Bengtsdotter
Denna kan jag starkt rekommendera. En deckare med landsortskoppling. Spännande personligheter i boken. Jag rekommenderar att läsa dem i ordning.

Silvervägen

Bok av Stina Jackson
En väldigt speciell bok. Intrigen och naturskildringarna smälter ihop. Skönt att läsa en bok som inte är förutsägbar och inte följer givna mallar. En riktigt bra bok som jag stark kan rekomendera
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.