Hanna

Användarprofil

Fem år senare

Bok av Rebecca Serle
Det här var en riktigt bladvändare som jag njöt av på en klippa på kusten. Den handlar om Dannie som precis förlovat sig med sin fästman sedan flera år tillbaka. Väl hemma somnar hon och vaknar sedan upp hos en okänd man fem år senare.

Händelsen sätter djupa spår hos henne och 4½ år senare möter hon mannen hon hamnade hos. Det blir inte alls som hon tänkt sig.

Härlig feelgood som passar perfekt nu till hösten.
Åk till badhuset med hela familjen! Ju tidigare dina barn blir bekväma med att vara i vatten desto fortare kommer att lära sig simma. Då det är ett krav att kunna simma för att få betyg i idrott och hälsa i åk 6, är det ett perfekt tips inför skolgången också!

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
En bok som finns kvar långt efter att den är utläst. Får dig att med ångest vända sidorna snabbt för att få reda på hur den slutar.

Lydia och hennes son Luca flyr från kartellen efter att 16 personer i deras släkt blivit mördade. De flyr på La Bestia, det ökända tåget som går genom Mexiko - upp mot el norte. Det är med en tagg i mammahjärtat som man upplever deras mödosamma resa.

Trots alla skriverier och åsikter om boken och att författaren inte borde skriva en historia som inte är hennes (men vilken författare gör inte det???) så tycker jag att alla fördelar väger över de eventuella nackdelarna.

Den är fantastisk - från början till slut!
Fantastisk maträtt där man kokar riset tillsammans med salladslök och vitlök. Strimlad vitkål och morötter får tillsammans sjuda ihop med ingefära, vitlök och kokosmjölk.
Räkorna ska långsamt stekas/sjudas i soja och honung, tills dess att spadet försvunnit.

Servera och njut!

Som pesten

Bok av Hanne-Vibeke Holst
Det tog mig oerhört lång tid att komma igenom den här tegelstenen. Inte för att den var dålig utan för att historien krävde sin tid och kanske för att det var mörkaste december och handlade om en pandemi. Som den vi befinner oss i.

Stundtals tycker jag att historien var något träig, då det kändes lite byråkratigt med allt prat om WHO och andra organisationer. Historien om läkaren Karoline Branner och hennes man är desto mer spännande att följa. han hemliga agenda är boken störta behållning, tycker jag. Det är intressant att få följa hur Karoline, trots flertalet motgångar, envist fortsätter att hålla fast vid sina åsikter.

Fint att det i denna bok, trots att många dör i den fiktiva pandemin, ändå kan finnas ett ljust slut.
Det är svårt att inte älska Rileys böcker. Med en gedigen research har hon skrivit en trovärdig roman om Electra och hennes förfäder.

Boken växlar mellan nutida New York och tiden runt andra världskriget i Kenya. I New York får vi följa Electra och hennes liv, modellandet som varvas med kändisfester, droger och alkohol. När hon får kontakt med sin mormor får hon veta saker om sina släktingar och sitt ursprung.

Boken är en härlig tegelsten som, trots sin tjocklek, är lätt att ta sig igenom.

Jag avundas er som har läsupplevelsen kvar!

Fjärilsrummet

Bok av Lucinda Riley
Det är något visst med den engelska landsbygden ändå. En roman där vi får följa Posy Montague och Admiral House, huset där hon föds och tillbringar senare delen av sitt.

Det är sorg, kärlek och många familjehemligheter. Boken är otroligt lättläst och den lämnar en viss saknad när den är utläst. Rekommenderas varmt, som Lucinda Rileys samtliga böcker!

Hon den roliga

Bok av Alba Mogensen
Boken handlar om Joan, "hon den roliga". Hon blir påkörd av en bil och blir snabbt "hon som nästan dog" istället. Vi får följa henne när hon försöker få rätsida på sitt nya jag, när hennes bästa vän och kompis-bo Maccen sakta glider bort från henne. Olyckan har öppnat ett avgrundsdjupt dike mellan dem där alla outsagda ord hamnar.

Ångesten sipprar fram genom sidorna och man får nästan lust att rycka tag i Joan och bara be henne att ta sig samman och skärpa sig! Hon lever ju för sjutton!

Hade förhoppningar på boken, kanske mest på grund av titeln som lät lovande positivt... Tyvärr nådde den inte upp till mina förväntningar.
Sällan har en boktitel diskuterats så livligt hemma hos oss. Både 11-åringen och 9-åringen har funderat över vad som egentligen menas med den och frågat gång på gång vad som händer i boken.

Det är en både skruvad (får man skriva så om Nobelpristagare?) och fantastisk deckare. Fru Janina är en säregen person med komplicerad personlighet. För att få livet/jorden/världen att förstås ställer hon horoskop som förklaring till de mord som begås.

Boken är en besynnerlig labyrint och det, för mig, oväntade slutet var ett riktigt plus!

Rekommenderar den varmt!

Vara vuxen

Bok av Marian Keyes
Minns fortfarande känslan när jag läste hennes första bok, Vattenmelonen. Då kändes det som något helt nytt och fantastiskt. Jag älskar fortfarande feel-good men saknar att få den där wow-känslan!

Vara vuxen handlar om familjerelationer, tragedier, konflikter, kärlek och uppror. En bok att sitta med i sin skönaste fåtölj nu när höstmörkret faller.

Definitivt läsvärd feelgood!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.