Marija Selimovic

Användarprofil

Biodlaren från Aleppo

Bok av Christy Lefteri
Gripande och sorglig berättelse. Aleppo en vacker och gammal stad i Syrien. En familj i staden som lever ett vanligt liv. Mamma säljer tavlor på marknaden och pappa är biodlare. De har en son. När kriget bryter ut förlorar de allt och för att rädda sina liv flyr de till England. Rekommenderar boken.
Mycket underhållande och lärorikt program som visas på fredagar. Man hör orden : ” var är vi på väg ?” Och tävlingen är igång.
Ibland går det segt ibland kan man svara på många frågor. Det blir en tävling även hemma i soffan. Rekommenderar !
Läste precis ut boken. Riktig bladvändare. Mjukt skrivet flyter berättelsen på . Med Fridas ord reser vi till Österlen och möter Patricia som har kommit från USA för att leta efter sin försvunna syster Madeleine sen 30 år tillbaka. Hon träffar en grupp kvinnor som så småningom kommer henne nära och hjälper henne i sitt sökande. Kommer hon hitta sin syster? Vad hände för 30 år egentligen?

Midnattsrosen

Bok av Lucinda Riley
En till fantastisk bok från Lucinda Riley! Hon är en fantastisk berättare och har förmågan att väva in olika berättelse i varandra. Spänning från första till sista sidan. Man hoppar fram och tillbaka mellan olika tider , utan att det stör det minsta. En riktig bladvändare!
Skicka sms eller skriv ett kort. Berätta vad personen betyder för dej och andra. Lämna godis på personens arbetsbord och framför allt ha tid för varje möte var närvarande i varje samtal .

Du har rätt

Bok av Jason Timbuktu Diakité och Matilda Westerman
En bok om barns rättigheter och vad de betyder i praktiken. Det är av stor vikt att barn vet sina rättigheter och vet att de kan söka hjälp när det behövs. Rekommenderar boken.

Vill äta billigt

Tips för den som...
Bästa tipset är att planera maten veckovis och handla därefter.
Storhandla basvaror som ris , pasta, mjöl, bönor, linser...
Kolla regelbundet vad som finns i frysen, kylskåpet, skafferiet och laga mat efter det som finns. Och man behöver inte alltid ha allt som står i receptet. Våga ändra , utesluta , byta.
Att ta en promenad är det bästa aktivitet som finns. Kostar inget och ger så mycket. Du kan promenera själv rensa tankar eller komma till ett viktigt beslut i ditt liv. Du kan promenera med familj och vänner, njuta av naturen och friska luften och alltid mår man bättre efteråt. Garanterat.
Gillar Matt och hans böcker. Den här är den senaste. Lätt att läsa flyter på bra.
Boken handlar om Nora som bestämmer sig att dö men hon dör inte direkt utan hamnar mellan liv och död på Midnattsbiblioteket.
Där varje bok ger henne att prova ett annat liv som hon kunde ha levt.
Skulle det ha blivit bättre ? Vilket liv var bäst att leva ? Vilka val var bäst att göra?
Spännande och intressant bok. Rekommenderar varmt!
Den här boken ställer frågan : tänk om hela planeten vi bor på är stressad?
Så har jag aldrig tänkt men det kan ligga nåt i det.
Matt hade drabbats av depression , panikattacker och ångest i sin ungdom och det kan hända fortfarande.
Han skriver många kloka ord och råd och ibland känns det som att man läser sina egna tankar.
Läsvärt och lättläst! Rekommenderar varmt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.