Ida Håkansson

Recensioner

Tick tick boom av Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind

Betyg 4
Från första sidan sugs man in i historien och från och med då flyger man igenom boken. Boken är lättläst med en bra balans mellan längre beskrivande paragrafer som dialog som lättar upp. Jag gillar starkt att det är karaktärer i boken med personligheter samt bakgrund och inte bara namn som löser brott. Det ger med liv åt historien!

Handlingen är otroligt intressant, men samtidigt så fruktansvärd. Att en person kan skada sina medmänniskor så grovt, utan att visa någon ånger. Det är väldigt intressant att få följa både polisens samt gärningsmannens perspektiv, just för att man då får två sidor på historien.

Jag hade några små störningsmoment: något felstavat ord, lite udda radbrytningar och att man vid vissa ställen kastas längre fram i handlingen utan att det tydligt framgår. Men detta är små petitesser som definitivt inte spelar så stor roll i det stora hela.

Sammanfattningsvis: LÄS om du inte redan gjort det, för det här är en riktigt bra bok som jag önskar att jag hade hört talas om tidigare!

Requiem på Dimön av Mariette Lindstein

Betyg 4
Finns det något bättre än när nästa bok i en fantastisk serie släpps?

Äntligen återvänder vi till Dimön och de otroligt intressanta karaktärerna Mariette Lindstein skapat! Denna historia berättas från Julias samt Franz Oswalds perspektiv. Vi tycker det är intressant att följa båda dessa karaktärer, men hade gärna även fått följa Sofia Bauman, en karaktär vi båda fattat tycke för.

Boken är välskriven och man praktiskt taget flyger igenom den. Handlingen är intressant, men inte riktigt lika gripande som föregående böcker. Men med det sagt är den absolut inte dålig utan vi rekommenderar den starkt! Utöver detta tycker vi det känns som att denna bok bygger upp för vad som komma skall och vi ser VERKLIGEN fram emot att läsa uppföljaren!

Tusen strålande solar av Khaled Hosseini

Betyg 4
En. Så. Otroligt. Viktig. Bok.
Detta är en bok som jag tycker att alla borde läsa. På ett mycket gripande sätt speglar författaren en hemsk kvinnosyn, uppoffringar och svek. Boken handlar även om en oväntad vänskap som berör en på djupet. Det är en otroligt sorglig historia, men ändå så vacker. Och balansen mellan de båda är helt perfekt.

Språket är trollbindande och detta är en historia som berör långt efter att boken avslutats. Den får en verkligen att sätta saker i perspektiv. Jag rekommenderar den starkt!