Matilda

Användarprofil

A Star Is Born

Film från 2018 regisserad av Bradley Cooper
Älskar älskar älskar musiken i filmen! Tycker också att Lady Gaga och Bradley Cooper är helt perfekta för sina roller. Fin och sorglig kärlekshistoria. Lite långsam och utdragen, men värd att se ändå!

Green Book

Film från 2018 regisserad av Peter Farrelly
En väldigt bra och viktig film! Skrattade och grät om vartannat. Hela familjen älskade den - rekommenderar starkt!

Mindhunter

TV-program från Netflix
Så spännande serie! Serien är baserad på verkliga händelser och handlar om två FBI-agenter som intervjuar seriemördare för att förstå hur de tänker, och hur de kan fångas. Väldigt obehaglig och välgjord serie - perfekt för den som gillar psykologiska thrillers och true crime.
Så bra bok! Visste inte så mycket om den när jag började läsa, och såhär i efterhand tror jag att det var bra. "I'm Thinking of Ending Things" är väldigt obehaglig på ett subtilt sätt och jag tyckte det var nästintill omöjligt att lägga ifrån sig den. Rekommenderar!

Kärlek och främlingskap

Bok av Theodor Kallifatides
"Kärlek och främlingskap" utspelar sig i Stockholm på 1960-talet och handlar om Christo, som har flyttat från Athen till Stockholm för att studera. Tycker att språket är SÅ BRA. Älskar verkligen Theodor Kallifatides språk - det är nog det som gör hela boken!

Peaky Blinders

TV-program från Netflix
Kanske världens bästa TV-serie! Utspelar sig runt 1920 i Birmingham och handlar om familjen Shelby. Så bra skådisar, så snyggt filmat och riktigt spännande handling. Har tvingat i princip hela min familj att se Peaky Blinders och ingen har blivit besviken. Se den!!!

Daisy Jones & The Six

Bok av Taylor Jenkins Reid
Lyssnade på ljudboken och den var jättebra! Boken handlar om det fiktiva rockbandet Daisy Jones & The Six och är skriven som en biografi om bandet. Konceptet var verkligen perfekt för ljudboksformatet - så rekommenderar verkligen att lyssna på den!

Virka

Aktivitet
Finns inget mysigare än att virka! Började virka för några månader sedan och fastnade direkt! Köpte genast hem mer garn och började virka en "granny square" cardigan. Helt perfekt att göra framför TV:n eller med en ljudbok i öronen.

Ett litet liv

Bok av Hanya Yanagihara
Kan nog vara en av de bästa böckerna jag läst! Karaktärerna är så otroligt välskrivna - det känns nästan absurt att de inte existerar på riktigt. En hjärtskärande historia men som också har vissa ljusglimtar som gör att man blir alldeles varm inombords. Tycker det är allt som behöver sägas, tror det är bäst att läsa den utan att egentligen veta så mycket om handlingen. Läs den!
Hade hört väldigt mycket bra om Små eldar överallt, så kanske hade för höga förhoppningar. Tyckte att den var lite för långsam och i början var det många karaktärer att hålla reda på. Blev lite mer spännande mot slutet, men kände aldrig att jag riktigt fastnade för varken handlingen eller karaktärerna. Jag tyckte det var en helt okej bok, men absolut inte en historia som jag kommer minnas särskilt länge.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.