Caroline Twamley

Användarprofil

Brinn mig en sol

Bok av Christoffer Carlsson
En kriminalroman i ett långsamt tempo där det är lika mycket relationsbeskrivningarna och människoporträtten som brottens uppklarande som driver handlingen framåt. Språket är vackert och emellanåt nästan poetiskt, blandat med mycket trovärdiga dialoger, och jag både fängslas och fascineras av berättelsens alla turer i jakten på Tiarpsmannen. Historia blandas med nutid på ett mycket skickligt vis och misstankarna om vem som är den skyldige svänger in i det sista. Att handlingen utspelar sig i trakter jag känner till väl gör det inte sämre, men det är definitivt inte avgörande för mitt höga betyg till den här boken.

Ljuset vi inte ser

Bok av Anthony Doerr
Jag har läst Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Det här är en bok med ett fantastiskt språk! I berättelsen får vi följa de två barnen Marie-Laurie och Werner som växer upp på olika håll i Europa och hur deras uppväxt präglas av andra världskriget. Det är en gripande historia om barn och unga vuxna som försöker förstå och hitta rätt i en värld som blir allt grymmare. Fruktansvärda händelser skildras på ett sätt som går rakt in i hjärtat, utan några onödigt råa eller detaljerade beskrivningar. En fascinerande bok om ondska, godhet och hopp.

Den tyska flickan

Bok av Armando Lucas Correa
Boken är baserad på verkliga händelser och följer 12-åriga Hannah som lever i Berlin vid andra världskrigets utbrott. Hon och hennes familj samt hennes bästa väns familj lyckas få tag på biljetter till en lyxångare som ska föra dem i säkerhet på Kuba.
Samtidigt följs 12-åriga Anna som bor i ett New York som håller på att återhämta sig efter den 11:e september. Sakta får läsaren följa med på en gripande berättelse där de två flickornas liv vävs samman.
Detta är en väldigt rolig bok med en huvudkaraktär som man inte kan låta bli att tycka om, trots, eller kanske tack vare, hennes emellanåt tveksamma beslut och naivitet.🤩Lättläst och aktuell med en hel del goda skratt.

Jag fann dig

Bok av Lisa Jewell
Vilken historia!💫 🌟 ⭐️ Jag fastnar direkt, från de första raderna och sugs in i en fantastisk, tragisk och spännande berättelse. Boken byggs upp från olika perspektiv och ger läsaren ledtrådar om hur saker och ting hänger ihop. Eller? I samma anda som Liane Moriarty och Susan Schemper kommer läsaren de olika karaktärerna nära och längtar efter att få veta mer om hur deras olika livsöden vävts ihop, och varför.

Des

TV-program från All3Media
Den här serien är baserad på en verklig historia, vilket gör den ännu mer skrämmande och fascinerande. Polisen upptäcker av en slump en seriemördare som härjat i London utan att bli upptäckt under många år. Serien börjar när polisen får upp ögonen för vad som pågått och visar sedan den fortsatta utredningen och rättegången. Fängslande och bra med riktigt bra skådespelarprestationer!

Nollpunkt

Bok av Jørn Lier Horst och Thomas Enger
En riktigt bra deckare i högt tempo som utspelar sig i Oslo. Polisinspektör Alexander Blix tar sig an fallet och får hjälp av journalisten Emma Ramm. Blix och Ramm har ett förflutet som bara en av den vet något om. Jag tycker om karaktärerna och hur man får lära känna dem samt det höga tempot där mord läggs till mord utan alltför blodiga och detaljrika beskrivningar. Spännande och lättläst och jag ser fram emot nästa bok i serien!

Nämn inte de döda

Bok av Christina Wahldén
En deckare som utspelar sig i Darwin i Australien. Christina Wahldens miljöbeskrivningar är så målande att den dallrande, fuktiga hettan nästan går att ta på. De fall som ska lösas av polisen är otäcka påminnelser om övergrepp som kan pågå i princip mitt ibland oss, utan att vi ser det. Hur redan utsatta utnyttjas på värsta tänkbara sätt. Jag fastnar för bokens karaktärer och ser fram emot att lyssna på eller läsa del 2 i Darwin-deckarna!

Vinterströmmen

Bok av Kamilla Oresvärd
En man hittas styckad i takt med att utredningen tar fart börjar mörka hemligheter att komma upp till ytan. Boken är uppbyggd med korta kapitel som gör det väldigt svårt att sluta läsa. Detta är den tredje fristående delen i serien om Vargön.

Utloggad

Bok av Lilly Emme
En härligt varm och fartfylld bok! Bokens huvudkaraktär brottas med ett sviktande självförtroende som aspirerande författare i den tuffa bokbranschen i London och den press som finns på att synas och vara med överallt. Lilly Emme hanterar aktuella och viktiga ämnen med en stor dos humor och genom härliga karaktärer som jag snart hoppas få läsa mer om!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.