Christel Ek-Williamsson

Användarprofil

Salen

Bok av Nina Källmodin och Willem Källmodin
Nu ingår ju inte jag i den främsta målgruppen för den här boken (ca 9-12 år), men jag måste säga att jag blev helt stormförtjust!!

De tre charmiga huvudpersonerna Lo, Johanna och Harry vill jag definitivt ”träffa” igen, det finns en humor i berättandet som jag verkligen gillar och som lärare kan jag dessutom säga att en av de läskigaste miljöerna jag vet är en skola (särskilt en äldre sådan) tömd på elever, så jag överdriver inte när jag säger att jag kände både en och två kalla kårar längs med ryggraden under tiden jag läste!!

Det nya livet

Bok av Helena Dahlgren
Den här boken ges ut hos Lovereads by Forum i februari, men jag har haft förmånen att få läsa den i förväg i manusform. Här får vi möta 18-åriga Ellen som under första världskriget flyttar från landsbygden in till en fiktiv universitetsstad. I första hand lämnar hon föräldrahemmet för att söka upp sin storasyster som har bott i staden sen sitt giftermål ett par år tidigare men som har slutat höra av sig till familjen. Huruvida hon hittar sin syster eller ej tänker jag låta vara osagt, men Ellen hittar definitivt början på vägen in i sitt eget vuxenliv och hur hon vill att det ska te sig; något som aldrig är helt lätt, men som absolut inte kan ha varit det för en ung tjej från landet år 1915! Boken verkar välresearchad men allt som händer känns kanske inte nödvändigtvis 100% trovärdigt. Men det är intressant, snabbläst och charmigt och detta är ett persongalleri jag ser fram emot att få tillbringa mer tid tillsammans med! Då detta är första delen i en serie så verkar det som att utsikterna för just det är goda!!!

Yoga

Aktivitet
Jag kom i kontakt med yoga ordentligt för första gången för nästan exakt 21 år sedan. Sedan dess har det varit en del av mitt liv, ibland en större, ibland en mindre. Yoga hjälpte mig när jag födde mina barn och den hjälpte mig när jag hade utmattningssyndrom. För mig är det ett fantastiskt redskap och en källa till så mycket positivt!
Går att variera i oändlighet. Viktigt att tänka på att få med olika texturer. Jag gillar att tex ha i mogen avokado, granatäpplekärnor, halloumi och kikärtor.

Middlesex

Bok av Jeffrey Eugenides
Ett fantastiskt exempel på historieberättande!! En bok som fullständigt suger in en! Otrolig familjeskröna som spänner över generationer. Tappade dock lite den sista tredjedelen då det kändes som att författaren försökte trycka in alltför många olika vändningar innan slutet. Blev också tydligt hur mycket som har hänt inom könsidentitetsdiskussionen de senaste 20 åren.
Personliga smycken + miljötänk = en dubbelt så bra present som borde värma hjärtat på vem som helst!

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Böcker är ju alltid en fantastisk present, du ger bokstavligt talat någon en möjlighet att få inblick i någon annans liv en stund, på en annan plats och kanske i en annan tid. En använd bok kan dessutom både vara bra för miljön, men också tillföra ytterligare lite charm till presenten genom att tex en tidigare ägare kanske har skrivit någon i den, eller något annat som visar att boken i sig sitter på egna hemligheter.

Walking With Ghosts

Bok av Gabriel Byrne
Finns ännu inte på svenska, men Gabriel Byrne’s självbiografi Walking with Ghosts är värd att väntas på om man nu inte vill läsa den på engelska. Poetisk, utlämnande och charmig. Fick mig att tycka om möjligt ännu mer om denna skådespelare.

Presentkort på restaurangbesök som present

Perfekt för tex småbarnsföräldrar som kanske annars har svårt att komma iväg på tu man hand. Gärna i kombination med barnvakt!

Biobesök som present

Framförallt om detta ges med tanken att kunna gå tillsammans, tex hela familjen i mellandagarna, så har det varit lyckat hos oss!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.