Katrin Ysberg

Recensioner

Söta, röda sommardrömmar av Christoffer Holst

Betyg 4
På en impuls valde jag att plocka upp denna mysdeckare, det är en genre jag alltid varit intresserad av, men har aldrig läst något svenskt i.

Christoffer Holst har här skapat sympatiska karaktärer som läsaren får följa i en riktig sommaridyll. Men denna idyll drabbas en midsommarkväll för ett hemskt mord på en ung tjej. Huvudkaraktären Cilla som är nykomling i kolonilottkvarteret blir ofrivilligt indragen i fallet då hon bevittnade ett bråk mellan tjejen och hennes kille samma natt som mordet inträffade. Cilla och hennes granne pensionären Rosie blir snabbt vänner, och de börjar tillsammans nysta i fallet. Samtidigt börjar Cilla få känskor för Rosies son Adam, polisen som är utredare för fallet.

Jag älskade verkligen alla karaktärer vi fick möta i denna bok, och då framförallt de relationer som växte fram dem emellan. Cilla och Rosie är härliga att se tilllsammans, detta något omaka par som båda är lika nyfikna och benägna att lägga näsan i blöt. Mysteriet är likaså välskrivet, och höll mig på sträckbänken fram till slutet.

Jag vill passa på att tipsa om ljudboken inläst av Anja Lundqvist, som var otroligt duktig på att levandegöra texten.