Anna Söderberg

Användarprofil

Förundran

Bok av Maria Borelius
Tredje boken av Maria Borelius om hur vi kan må bättre. I denna bok handlar det om att även förundran (awe) kan påverka vårt mående. Genom att förundras över, känslan man får av, saker som exempelvis en solnedgång, vacker musik, närheten till ett djur kan vi sänka inflammationsnivån i kroppen. Boken får mig att må bra, se saker på ett nytt sätt och njuta mer av små saker i vardagen. Kan varmt rekommendera både denna bok och föregångarna Hälsorevolutionen och Bliss.
Rekommenderas för den som intresserad av personlig utveckling

Kastanjemannen

Bok av Søren Sveistrup
Jisses vilken bladvändare! Ruskig historia, så är man känslig eller kräsmagad, så kanske man ska välja något annat.
Samma författare som till serien The killing, vilket märks, så gillade du den kommer du älska den här boken. Grymma mord, försvunna barn, poliser med underliggande draman i bagaget, många svängningar och extremt mycket spänning!
Svensk polisserie. Kändes till en början lite flat, men fortsatte titta och nu älskar jag den! Känns som att den ger en hyfsat bra bild av verkligheten och man känner definitivt sympati och beundran över våra svenska poliser. Helt klart sevärd!
Jag älskar tabbouleh! En libanesisk sallad med persilja, tomater, rödlök och couscous. Olivolja och citron, salt och peppar. Den passar till det mesta, men jag äter den gärna till lite ”tunga”, feta rätter, eftersom den syrliga friska smaken av salladen då lättar upp.

Krokodilväktaren

Bok av Katrine Engberg
Den första boken i Katrine Engbergs serie. Ett bestialiskt mord sker i en lägenhet och det visar sig att mordet är utfört precis så som offrets hyresvärdinna Esther skildrar ett mord i den roman hon arbetar med. Spänningen följer en ända in i slutet. Klart läsvärd och jag kommer garanterat att läsa nästa del i serien.

Matildas sista vals

Bok av Tamara McKinley
En riktig bladvändare! Plötsligt ärver hon en farm i Australien. Väl där hittar hon gamla dagböcker och plötsligt öppnar sig en släkthistoria som ingen annan. Läs!!

Stormsystern

Bok av Lucinda Riley
Den andra boken i serien om de sju systrarna. Denna bok handlar om Stormsystern, Ally, som efter ytterligare en tragisk olycka, bestämmer sig för att söka sin bakgrund. Vart leder koordinaterna som hennes adoptivpappa lämnat efter sig? Finns hennes biologiska föräldrar att finna där?

Höstlegender

Film från 1994 regisserad av Edward Zwick
En gammal film, men fortfarande lika bra nu som den var när den kom, 1994. Baserad på en bok av Jim Harrisson. Handlar om familjen Ludlow som lever ute i Montanas ödemarker. En far och hans tre söner bor på en gård tillsammans med en indianfamilj (One Stab är filmens klara favorit!!). När den yngsta brodern träffar sin blivande fru, Susannah, blir livet allt mer komplicerat. Än mer komplicerat blir det när alla tre bröderna anmäler sig som frivilliga i första världskriget. Vi följer familjen från 1900-talets början fram till 1950-60-talet nångång. Och under den tiden hinner det hända mycket. Älskar denna film!!
(Dessutom innehåller den världens, enligt mig, bästa gråtscen med Brad Pitt!)
Älskar den här boken och är så glad att det ligger fler i serien o väntar på mig. Sex systrar, adopterade från olika delar av världen och i varje bok får vi följa en syster. I första boken får vi följa äldsta systerns resa där hon utforskar sitt förflutna. En riktig feelgoodroman att krypa upp med i soffan när höstmörkret smyger sig på.

Den perfekta vännen

Bok av Adele Parks
Att minnas gammal vänskap olika. Kan man lita på någon som man stod nära i sin ungdom, när de dyker upp igen efter 18 år? Abi har levt de senaste åren i LA, medan Mel blev kvar i England med man och familj. Plötsligt tar Abi upp kontakten med Mel igen. Frågan är vad hon egentligen är ute efter? Helt ok bok, men inte en favorit.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.