Maria Karlsson

Användarprofil

Heat

Bok av Jean Wei
En jättemysig serie som handlar om eld-varelsen ”Red”. Red är nyfiken, förvirrad över sin egen identitet men har ett varmt hjärta. Inte bara känslomässigt utan bokstavligt. Red stöter på en bondgård där en tjej och hennes faster bor och finner sig själv vara en bra hjälp där.
En gullig historia som skildrar vänskap, avbruten kontakt inom familj och livet på en bondgård. (Förvänta dig tecknade katter, hundar, kossor och(!)höns)

Gör skillnad

Bok av Johanna Nilsson och Maria Soxbo m.fl.
En väldigt bra bok. Informativ och inkluderar källor. Boken tacklar varje del av livet i varje kapitel, från boende och transport till kläder och mat. Den var inte svår att läsa eller tråkig, sidorna var färgglada och lättsmälta. Viktigt för mig som tröttnar lätt på textmättade sidor med bara information. Boken är positiv, ger praktiska tips på vad man själv som individ kan göra för att vara en del av lösningen på miljöproblemet. Istället för att göra en lamslagen blir man motiverad. Bra fakta som jag inte visste innan.

Rackare

Brädspel skapat av Ninja Print
Väldigt roligt sällskapsspel som alla kompisar blir glada över när det tas med. Det är ungefär en svensk version av spelet "words against humanity" och har inslag av mörk och en aning cynisk humor. Passar till ungdomar eller äldre.

Det fungerar på så sätt att en person, domaren, tar upp ett vitt kort som har en början på en mening. De andra spelarna tävlar genom att välja mellan sina dragna kort, vilket av dem som skulle vara den roligaste avslutning på den meningen. Alla spelare utser varsitt kort de tycker är roligast, korten blandas utan att domaren får veta vem korten tillhör. Domaren går till slut igenom korten och väljer själv vilket som är roligast. Personen som lade det kortet får behålla det som ett poäng.

Ett roligt spel, passa jättebra till kompiskvällar. Det enda som drar ned mitt betyg är att vissa kort känns lite tafatt på svenska, om man jämför med den engelska versionen.
Jättemysig och lärorik podd. Perfekt för alla som är intresserade av hälsa och välmående, som inte går ut på en strikt diet utan är en mer avslappnad och vänlig inställning till mat. De pratar om att ta hand om sina goda tarmbakterier, att uppskatta maten man får och att inte vara för hård mot sig själv. Talarna är själva mammor och berättar om sina upplevelser av att ge hälsosammare alternativ till sina barn, som samtidigt är gott. En av mina favoritpodcasts!
Tycker denna var väldigt intressant att läsa. Vissa inlägg satte verkligen ord på tankar som jag inte ens visste att jag hade. Ögonöppnande, och roligt att läsa om banala saker ur andras perspektiv. Vissa historier fick jag anstränga mig för att läsa igenom, då de inte var lika intressanta. Därför får denna 4/5

Green Book

Film från 2018 regisserad av Peter Farrelly
En jättebra film, så välgjord och den har det mesta som man söker i en film. Den har humor, dynamik mellan familj, en dröm som jagas men som inte är helt lätt att nå. I detta fallet hindras drömmen av dåtidens rasism. Filmen har karaktärer som är smarta, starka, talangfulla eller hårda till det yttre men mjuka i det inre. Sevärd.
Fin, melankolisk, nostalgisk bok. Det var ett tag sedan jag läste den men jag minns det som att jag verkligen tyckte om den. Det är något hjärtvärmande i att läsa om huvudpersonernas relation, samt deras interaktion som oinskränkta tonåringar.

Rocketman

Film från 2019 regisserad av Dexter Fletcher
Superbra film. Ett "full-circle"-slut. Hjärtskärande och inspirerande. Filmad på ett professionellt sätt. Jag är inte expert inom filmografi men man märker att den är bra gjord hahah. Bra! Sevärd!

Våra kemiska hjärtan

Bok av Krystal Sutherland
Min favoritbok. Den har sin kvot av romantik, men den är inte centrerad kring kärlek utan djupare än så. Det är en historia om att läka sig efter en stor förlust, att hitta sig själv, blandad med perfekt, humoristisk, djup dialog och verkligen underbar vänskap.

Framåt

Film från 2020 regisserad av Dan Scanlon
Jättebra film. Fin och sorglig film. Fäller några tårar varje gång. Jättebra animation, visuellt tillfredsställande och oväntat slut.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.