Ellinor Olsson

Användarprofil

Korpen

Bok av Edgar Allan Poe
Om man älskar mystik och spänning och även uppskattar poesi. Så är denna korta berättelse av Edgar otroligt bra. Varje gång jag läser hans verk får jag en känsla jag aldrig riktigt kan beskriva.
Mitt bästa tips är att ha ett annorlunda tankesätt om det hela. Till exempel så kan man tänka ”jag förtjänar att röra på mig och må bra” istället för att tänka ”ughhhh jag måste träna idag”. Ett annat tips att tänka på är att ändra ”jag hinner inte” till ”jag prioriterar inte”. Om man tänker ”jag prioriterar inte min hälsa” så blir det inte lika lätt att skylla ifrån sig.
Det bästa sättet att göra lax på. Går alltid hem när man har gäster!! Och väldigt gott tilltugg när man dricker något gott.

The King in Yellow

Bok av Robert W. Chambers
En bok med olika korta berättelser. Jag var otroligt taggad på att läsa denna bok men den levde inte upp till mina förväntningar. Boken beskrevs som väldigt gothic och läskig och det står även på baksidan ”dare you read it?”. Berättelserna hade inte mycket spänning och man kunde förutspå vad som skulle hända i de flesta. De sista berättelserna var inte det minsta läskiga heller utan det var bara vanliga kärlekshistorier. Den kunde lika gärna förblivit oläst för mig.

Samlade noveller

Bok av Edgar Allan Poe
Min favoritbok!! Denna boken innehåller 10 av Edgar Allan Poes skräcknoveller. Varje berättelse leder en in på oförutsägbara och läskiga historier som håller en på ens tår ända fram till slutet. Boken är även perfekt för en som jag som inte kan binda sig till en lång bok. Utan som måste ha korta och händelserika historier för att kunna hålla fokus.

Reflexbricka som present

En otroligt bra present till både vuxna och barn. Har alltid på mig när jag går till jobbet på morgonen. Kan rädda liv!!

Brädspel som present

En av de bästa presenterna man kan ge bort. Man får inte bara en fysisk sak utan man får även en glädje och minnen när man spelar med andra. Speciellt i dessa tider när man inte kan hitta på mycket annat än att vara hemma så passar detta perfekt. Det finns så många olika spel så man kan hitta nått till vem som helst. Perfekt!!!

Den gröna milen

Film från 1999 regisserad av Frank Darabont
Den gröna milen är en riktig klassiker av Stephen King. Om det är någon som har lyckats missa att se filmen eller att läsa boken så råder jag er att göra det nu! Den gröna milen är en otroligt gripande historia om när en fånge vid namn John Coffey hamnar på den så kallade gröna milen, ett fängelse. Där ska han sitta tills han måste gå den elektriska stolen till mötes för ett brott han är dömd för. Men med tiden inser en av fängelsevakterna (spelad av Tom Hanks) att det är något väldigt speciellt med John Coffey och börjar ifrågasätta om fången verkligen har begått det brott han är dömd för. Det är en otrolig rörande film med sina dramatiska höjdpunkter. De har även lyckats att välja perfekta skådespelare för varje roll.

Papillon

Film från 2017 regisserad av Michael Noer
Papillon är en film baserat på en bok av Henri Charriére. I filmen får man följa karaktären ”Papillon” vars öde bygger på verkliga händelser. ”Papillon” döms för ett mord han inte begått och skickas till ett fängelse i franska Guyana där han försöker fly. Jag har både sett filmen och läst boken. Filmen får 4/5 då filmatiseringen var otroligt bra. Filmen är väldigt spännande och ”Papillon” starka vilja berör en. Bra skådespelare också!!
The stranger beside me är en bok där man får följa den kända seriemördaren Ted Bundys liv från födsel till rättegångarna. Boken är skriven av hans då nära vän som även jobbade som polis, hon hade ingen aning om de hemskheter han höll på med. Jag var inte så inställd på att boken skulle falla mig i smaken men jag hade så fel. Jag drogs in i den och kunde verkligen inte sluta läsa och innan jag visste ordet av så var boken slut. Kan starkt rekommendera denna bok för alla som älskar True crime.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.