Caroline L

Användarprofil
Lasagne är en fantastiskt god maträtt som går att variera i det oändliga. Jag brukar göra den antingen med köttfärssås eller kyckling i tomatsås. Det är en perfekt rätt att stoppa i mängder av grönsaker i. Själv brukar jag riva i morötter, finhacka olika sorters lök och ha i belugalinser eller röda linser. Givetvis går det utmärkt att göra en helt vegetarisk lasagne också. Den går också att göra snabbt med hjälp av olika genvägar. Personligen är jag förtjust i de färdiga ostsåserna som man kan köpa på tetra för att ha mellan lagren. Extra gott är det om man river över rikligt med ost innan man gratinerar lasagnen i ugn.

Bli hälsoklok

Bok av Lovisa Sandström
Boken utgår från temana rörelse, träning, motivation, stress, kost och sömn och är tänkt för alla som vill röra sig eller träna mer, äta bättre eller stressa mindre. Kort sagt är det en bok för alla som vill bli mer hälsosamma i sin vardag. Intressanta och tankeväckande fakta varvas med konkreta tips hur man kan göra i sin vardag för att bli mer hälsoklok.

Grannar i död och lust

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
För tredje gången i ordningen får vi träffa Ester Karlsson med K. Änkan Ester bor med sin kakälskande kakadua Roland i bostadsrättsföreningen Lärkan i Lund. Under den obligatoriska städdagen hittas en av grannarna död. Den säregna Ester, hennes sympatiska syster Barbro och den neurotiske svågern Arne blir genast satta under lupp av kriminalkommisarie Bertilsson och polisaspirant Kowalczyk. När ytterligare en granne dör kort därefter öppnar Ester upp den bortgångne maken Bengts arbetsrum för att sätta igång en egen mordutredning.
Boken beskrivs som en deckare vilka jag tycker är för läskiga att läsa i vanliga fall. Trots mord och död är det här ingen läskig bok utan trevlig bok med humor och sympatiska personporträtt. Ett utmärkt tidsfördriv och underbar avkoppling.
Mitt tips på present är sällskapsspelet när då då? Det finns olika ämnen där man ska sätta in händelser i tidslinje. Det är en fördel att spela i lag med olika åldrar då kunskaperna kan skilja sig åt över generationerna. Det går dock utmärkt att spela på två personer. Vi använder oss av pocketvarianten som är liten och lätt att ta med till sommarstugan, på semestern eller vart man nu ska.

Mattermos som present

En mattermos är en hållbar present som uppmanar oss att träffas ute. Passar dessutom väl ihop med årets julklapp stormköket. Den är toppen att ha ena delen av middagen i när man vill äta ute. Till exempel köttfärssås i termosen och koka pasta på stormköket. Vill man göra det ännu enklare för sig stoppar man hela lunchen eller middagen i mattermosen och sticker iväg! Jag skulle vilja säga att mattermosen är för den som vill hänga med i tiden men ändå är bekväm.

Sambo på försök

Bok av Beth O'Leary
Sambo på försök utspelar sig i London där man får betala hutlösa summor för ens ett litet kyffe. Tiffy är dock desperat och behöver ett billigt boende omedelbart. Leon jobbar nätter och är i stort behov pengar. Via en annons får de två främlingarna kontakt. Leon innehar lägenheten dagtid medan Tiffy jobbar, och på kvällar, nätter och helger är den hennes. Trots att de aldrig träffats kommer Tiffy och Leon allt närmare varandra. Boken är sympatisk och ren skär avkoppling. Ibland tycker jag att vissa av karaktärerna blir både stereotypa och lite för bra för att vara sanna, men det kanske är som det ska vara i en feelgoodroman?

Hjärtats bokhandel

Bok av Veronica Henry
Handlingen utspelar sig på och omkring Nightingale Books, en bokhandel i en fridfull brittisk by. Bokhandeln är en mötesplats för många i byn. Även om den är välbesökt och omtyckt, där kunderna kan stanna i timmar, går bokhandeln med förlust. Emilia har just tvingats ta över bokhandeln efter sin älskade pappas bortgång. Pappa Julius levde för Nightingale Books och läsandet. Emilia tvingas till många tuffa beslut för att få affären på rätt köl. Gång på gång ifrågasätter hon också om hon är på rätt plats i livet eller om hon bara driver bokhandeln för att hedra sin fars minne. Emilia känner dock ett ansvar mot bokhandelns stamkunder som under bokens gång också blir hennes vänner.

Ren skär feelgood där man hoppas att det ska gå bra för alla och att karaktärerna ska göra rätt val.

En enda hemlighet

Bok av Simona Ahrnstedt
Den vackra, ambitiösa och oerhört skickliga läkaren Isobel Sørensen jobbar inte bara som hyrläkare på en vårdcentral på fashionabla Östermalm hon är även fältläkare i den egna ideella organisationen Medpax. För att fortsätta kunna göra skillnad behövs det dock mer pengar till Medpax och det fort. Pengar är något som playboyen Alexander De la Grip har obegränsat av. Isobel är mycket tveksam till att ha något med Alexander att göra över huvud taget, men det finns inget annat sätt att rädda Medpax på. Snart är de två huvudkaraktärerna mer insnärjda i varandras liv än vad de finner bekvämt och de får båda omvärdera saker i sina liv.
Lättläst eskapism om ett helt gäng övermänniskor i Stockholms innerstad.

Familjereceptet

Bok av Veronica Henry
Boken handlar om en familj i Bath, bestående av mamma, pappa och två döttrar. På familjens tomt i ett pyttelitet hus bor också mormor Kanga, hos vilken mamman i familjen växte upp. Vi kommer in i familjens liv just när yngsta dottern ska flytta hemifrån för att börja plugga i York. Pappa Dom, familjens försörjare, arbetar otroligt mycket. Kvar blir mamma Laura som inte har arbetat sedan innan barnen föddes. Hon vet inte vad hon ska göra nu när ingen längre behöver hennes omsorger. När det dessutom uppstår en kris i hennes äktenskap tappar Laura fotfästet. Dock är hon otroligt händig i köket och finner tröst i att laga mat, baka och göra inläggningar. Recepten hittar hon i den box Lauras mormorsmor började på under 1900-talets början. Generationer av kvinnor har sedan förfinat och förbättrat recepten till fulländning.

Det är en riktigt mysig bok som är otroligt lättläst och jag känner sympati för bokens samtliga karaktärer. Jag kan dock bli lite provocerad av att huvudpersonen framstår som perfekt. Något som också lyfter boken är att den både utspelar sig i nutid och under andra världskrigets umbäranden så man får lära känna mormor Kanga som ung. Ett gott sällskap en regnig dag eller som kvällsläsning.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.