Katarina Holmblad

Användarprofil

The Queen's Gambit

Bok av Walter Tevis
Den bok som sedan filmades och gjorde braksuccé. En redan från början fångande text och hela boken är så bra. Man vill läsa,och läsa vidare och inte lägga ifrån sig den, och vad händer sedan? Klart läsvärd! Jag har inte sett filmen,och tror kanske inte att jag kommer att göra det heller. Är rädd att jag blir besviken,vilket man ofta blir på filmer som utgår från böcker.
En mycket omskriven bok som kändes spännande att läsa. För min del var jag halvvägs igenom innan den lyfte och intresserade mig, men sen! Oh,så bra! Och så läsvärd!

Den försvunna diamanten

Brädspel skapat av Kari Mannerla
Klassiskt brädspel för hela familjen. Snabbt,roligt! Man får fundera ut bästa väg för att ta sig till mål.Och det gäller att ha turen med sig när man vänder upp de gömda brickorna.
Ett så bra familjespel som lockar 10-åringen som 65-åringen. Klurigt, man får använda hjärnan och inte alltför långdraget.

I krigets skugga

Bok av Lizzie Page
En bok som lyfter fram kvinnors roll under de två världskrigen. Samma kvinnor men under olika tider. Så läsvärd och välskriven!
Det går inte att misslyckas med ugnsbakad lax! Bara att prova nya varianter varje gång. Ibland med en oströra ovanpå, ibland skagenröra eller annan röra. Sweet chili-sås,teriyaki-sås, man kan hitta på olika varianter. Och ibland bara en god kryddblandningKom bara ihåg att lägga skinnsidan på en bit bakplåtspapper,underlättar diskningen efteråt. Och köp alltid färsk laxsida som du kan frysa in i lagom bitar. Det smakar så mycket bättre än portionsbitarna som finns frysta.

Reflexbricka som present

Reflexer kan man aldrig ha för många! Och bra att byta inför säsongen så man vet att den fungerar bra och att man syns för sina medmänniskor.

Havets hundar

Bok av Agneta Arnesson Westerdahl
Man får följa en flicka under vikingatiden. En så spännande tid och så väl skrivet.
Fortsättning har kommit och den heter ”Vinterkrigare” -lika bra den. Roligt att följa den här flickan, hennes släkt och deras liv. Gillar sådana berättelser där man lever med i historien.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.