Marit Andersson

Användarprofil

Skuggsystern

Bok av Lucinda Riley
Tredje boken i serien om De sju systrarna. Det här är Stars bok och berättelsen om hur hon följer sin fars ledtråd till ett antikvariat i London för att ta reda på sin bakgrund.

Stormsystern

Bok av Lucinda Riley
Den andra boken i serien om de sju systrarna. Det här är Allys bok. Ally som seglar och är musikaliskt begåvad. Jag gillar verkligen hur man får följa Ally i nutid och bland annat Anna i dåtid och hur deras historia vävs ihop.

The Big Bang Theory

TV-program från Netflix
The Big Bang Theory är en av mina favoritprogram i genren sitcom. ”Nördiga” skämt och massa humor. Tittar tillsammans med mina barn som också gillar den!
Den första boken i serien om de sju systrarna. Jag gillar böcker där man får ta del av ”förr i tiden” och det får man här. Nutid varvas med dåtid och Maias historia nystas upp samtidigt som en framtid växer fram. Gillade den!
Ett tv-program på SVT (finns på play) som visar hur sårbart det är om elen slås ut, speciellt om man bor i ett nybyggt toppmodernt hus. Programmet fick mig att tänka till lite över hur man kan lösa visa saker praktiskt om man skulle hamna i en sån situation någon gång.
Det absolut roligaste tv-programmet för hela familjen. Vi ser tillsammans på fredagskvällarna och skrattar åt alla tester och testare. Alltid massa härliga personer med i programmet!

Fritt fall

Bok av Anneli Olsson
Så kul att få följa med Alva på hennes resa, för det kändes verkligen som att man var med! En bra, välskriven feelgood som var lätt att fastna i och slutet gjorde ju att man vill ha en fortsättning, typ nu direkt 😉
En bok helt i min smak och jag rekommenderar er att läsa den 😉

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
Mitt tips är att spara på ”skräp” som man sen kan använda till olika pysselprojekt. Tex tomma kartonger, glasburkar i olika storlekar, plastlock, konservburkar, brädor, krokar. Man kan återanvända mycket av det till olika pyssel och man behöver inte köpa allt nytt.

I lögn och lust

Bok av Pernilla Lindroos
Lucky, som aldrig spelar och som aldrig direkt längtat efter pengar, vinner helt plötsligt en större summa pengar på lotto. Hon har ingen aning om vad hon vill göra med pengarna och bestämmer sig för att hålla vinsten hemlig ett tag. Både för sin man och sin tonårsdotter. När Lucky en dag kommer på sin dotter med att ha hamnat i fel sällskap bestämmer hon sig för att ringa sin makes barndomskompis Leonard, som jobbar med volontärarbete i Afrika, och bestämmer att hon och Hanna ska åka dit och hjälpa till.
Det blev inte som de hade tänkt med volontärarbetet och Lucky och Hanna tar istället in på ett hotell vid havet.
Där träffar de Viktoria från Stockholm som går en yogainstruktörsutbildning. Viktoria har tagit en ofrivillig paus från jobbet pga olyckliga omständigheter och hon har svårt att komma ner i varv.
Lucky och Viktoria blir vänner och det visar sig snart att de två kvinnorna har något gemensamt och att det verkar som att ödet har fört dem samma.

Jag fastnade inte direkt i den här boken tyvärr, vet inte om det beror på boken eller om jag kanske är i en lässvacka själv just nu. Men när jag väl kommit in i den blev den bra. Enkel att hänga med i och en bra handling. Bra feelgood helt enkelt!

Vill ha en ny hobby

Tips för den som...
Hitta något du tycker verkar kul och som du skulle vilja lära dig. Läs på lite, kolla tutorials på tex youtube, fråga runt om andra har några tips. Och ge inte upp om det är lite krångligt i början!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.