Tove Ryytty

Användarprofil

Tusen strålande solar

Bok av Khaled Hosseini
En gripande historia som jag fastnade för redan dem första sidorna. Jag såg varningstecken redan i början av äktenskapet. Boken är uppdelad i olika delar, vilket jag gillar. Man får se berättelsen ur olika perspektiv. Berättelsen belyser krig och den skeva kvinnosyn som råder i Afghanistan. Jag blir så upprörd över mannen i äktenskapen behandlar sina fruar på ett hemskt sätt. En återförening full av kärlek sker och de tänts nytt hopp.

Fängslande kärlek

Bok av Birgitta Andersson
En gripande historia som belyser livet i fängelset och även utanför. Huvudkaraktärerna finner varandra i fängelset men när båda är fria blir deras liv inte alls som dem tänkt sig. Marit snor knark och pengar av sin pappa och det gör man inte ostraffat. Dem ger sig iväg på en flykt där de ständigt är jagade. Boken skriver öppet om droger, våld och sex och läses därför på egen risk.

Monster

Bok av Martin Svensson och Joakim Lundell
En självbiografi av en av vårt lands största influenser som belyser hur man kan gå från botten till toppen. Joakim spelade en roll som "Jockiboi" men under den fasaden fanns det mycket smärta. Vi får följa honom från hans uppväxt till den han är idag. Det är spännande och inspirerande läsning som engagerar.
En fin kärlekshistoria som belyser hur oväntad kärlek kan vara. Huvudkaraktärerna lever helt olika liv men finner ändå kärleken. Skillnaden blir tydlig till exempel i vilka olika vänkretsar de har. Kärleken får sig en törn när mannen plötsligt försvinner en dag och hon vidtar stora åtgärder för att hitta honom. Det är en historia om kärlek, hopp, vänskap och klasskillnader.

Den röda adressboken

Bok av Sofia Lundberg
En fin historia som utspelar sig i olika tider, vilket jag gillar. Berättelsen handlar om kärlek, vänskap och äventyr. Man får följa Doris genom livet och får ta del av hennes med och motgångar. En berättelse som väcker känslor och som jag rekommenderar starkt.

Kaffe med rån

Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
En rolig berättelse som skildrar mål och drömmar. På äldre dagar bestämmer sig ett gäng pensionärer för att begå brott för att åka fast och därmed få en ny tillvaro. Något som är bättre än äldreboendet. Det är en resa som bjuder på många skratt och jag rekommenderar den starkt.

Parfym

Produkttyp

Parfym som present

För mig är parfymen en utav dem bästa presenterna. Det är så härligt att lukts gott och vänner och familj vet ofta vilka dofter som man passar i

Blåmärken

Bok av Lina Arvidsson
En gripande berättelse som belyser det som oftast sker under ytan: våld i nära relationer. När jag läser blir jag arg på Samuel för hans våld och hans manipulerande. Hon tar även på sig skulden för hans beteende vilket jag tror är vanligt för den typen av våld. När huvudpersonen bestämmer sig för att lämna honom och fylls av att han gjort henne till en helt annan person när hon läser ett brev från en gammal dam vars arv gått till Stella så beundrar jag hennes mod. När hon till sist bestämmer sig för att lämna honom efter att an för första gången slagit henne så blir jag lättad. Samuel tror att allt ska bli som vanligt igen, att dem ska bli ett par igen trots det han gjort. Han fattar inte vad han gjort! När Stella flyttar in i våningen finner hon en vän i en granne som förstår henne och har varit med om samma sak. Hon finner även ett kall i att hjälpa andra som varit med om våld i nära relationer, vilket jag tycker är fint. I svaga lägen är det lätt att gå tillbaka till sin partner trots att våldet finns där.

Tolv veckor med dig

Bok av Johanna Schreiber
En gripande historia som belyser hur mycket en graviditet förändrar ens liv. Hur svårt valet är att göra abort eller inte. Konstrasten mellan huvudkaraktärernas liv är stor och gör storyn ännu mer intressant. Under ytan finns det hemligheter som ingen av dem vågar berätta om som försvårar deras relation när det kommer fram på annat håll.

Cirkusflickan

Bok av Pam Jenoff
Det var en gripande berättelse med en intressant handling. Den belyser hur annorlunda man såg på exempelvis barn utanför äktenskapet. I boken blir tidens judehat tydligt och vilka konsekvenserna. Cirkusen är en plats där många olika människor möts med olika bakgrunder. Det är en läsvärd bo med en bra story.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.