Mathilda

Användarprofil

Allt jag fått lära mig

Bok av Tara Westover
En bok som lyfter en parallell värld och där kunskap blir nyckeln att dels förstå den riktiga världen men även att förstå sin egen familj och samtid. Välskriven och inte för inte hamnat på listor världen över!
Ett förstklassigt underhållsprogram med folkbildning, musik, och underhållning. Pensionärsvarning när det är veckans höjdpunkt under corona? Inte alls!
Stå upp och gå när du pratar i telefon. Gå till jobbet, affären eller gå av ett par stationer tidigare om du åker buss. Gå en morgon och/eller lunchpromenad!

Hämnden är ljuv AB

Bok av Jonas Jonasson
Hade stora förhoppningar på Jonas Jonassons senaste bok men det levade tyvärr inte upp till det. En lättläst bok med en förutsägbar handling och abrupt slut som känns som författaren fick nog av sin egen historia. Det fick jag med tyvärr.

Vill äta hälsosamt

Tips för den som...
Ät svenska råvaror som odlats lokalt och där med är i säsong. Handla med så få mellanhänder och ät lite av allt!

Som pesten

Bok av Hanne-Vibeke Holst
Man kan tro att den är skriven efter pandemiåret 2020 eller så har författaren en förmåga att förutse händelseförloppet under året. Som pesten är en fantastisk bok som följer vågorna i en global pandemi i nutid och fångar länder och människors oförmåga att förstå och ta in det ofattbara innan det är för sent. Läs, njut, förfäras och förundras!
Hur sushi smakar och upplevs avgörs på vilka råvaror som används. God sushi på bra råvaror är svår att slå och en fantastisk upplevelse med många och komplexa smaker. Sushi på dåliga råvaror kan man lika gärna kasta i soporna och ta en smörgås istället.

Blandfärs

Bok av Kalle Lind och Kristoffer Svensson
Trots en liknande berättarteknik som Fredrik Backman så gör boken Blandfärs ett magplask i tramsighet.
Bra och allmänbildande - går i vågor när jag lyssnar för alla avsnitt är ganska långa. Bästa med Historiepodden är att det är en Östgöte med som har en fantastisk Ringarum-dialekt

Bastu

Bok av Jens Linder
En mycket trevlig bok och bastu och bastubad. Stämningsfulla bilder och allt man vill veta. Perfekt att ha liggandes framme för att inspireras till eget bastubygge!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.