Helena Paunonen

Användarprofil

Flykten till Amerika

Bok av Camilla Lagerqvist
En väldigt bra barn-och ungdomsbok som ger läsaren en god inblick i hur det kan ha varit för människor som emigrerade till Amerika mellan åren ca 1880-1920. Storyn är medryckande och spännande. Man vill bara läsa mer!

Det handlar om Ingrid som är föräldralös med en äldre syster som har rest iväg till Amerika. När Ingrid rymmer från sina elaka släktingar, beslutar hon sig för att ta sig till Amerika och hitta sin syster. Och det stora äventyret tar sin början.

/Helena
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Den hemliga trädgården är en barn och ungdomsbok som kan räknas in bland engelska klassiker.

Det handlar om den 10åriga flickan Mary som blir skickad till sin okände morbror i Yorkshire England. Mary har hela sitt liv bott i Indien med sina föräldrar. Men när föräldrarna dör i Kolera så måste Mary flytta till England. Marys nya hem är ett stort slott ute på landsbygden där Mary upptäcker en magisk trädgård.
Boken är sorglig men bra.

Testamente

Bok av Nina Wähä
En fantastisk skildring om en familj med många barn. Alla barnen har varsin historia som berättas genom att handlingen rör sig framåt. Och även föräldrarnas liv målas upp. Språket är utbroderat och innerligt. Jag älskar den här berättelsen. Ledsam men otroligt underhållande.

Smart högtalare som present

Google nest hub är den perfekta presenten. Stilsäker, trendig och bekväm. Du kan ställa vilka frågor du vill och Google nest svarar. ”Hej Google vad blir det för väder” Hej Google spela senaste nyheterna” eller varför inte ”Hej Google spela babblarna”
Google nest är praktisk när du söker recept eller är mitt i matlagningen och behöver titta i receptet, då den har pekskärm.

En bra present som passar alla åldrar.

/Helena

Bohemian Rhapsody

Film från 2018 regisserad av Bryan Singer och Dexter Fletcher
Filmen Bohemian rhapsody är en fängslande film om det brittiska popbandets start och deras växande framgångar. Jag överraskades över frontfiguren Freddie Mercurys liv, talang men också sorg och ensamhet. En väldigt bra film med mycket bra musik.

Natt på museet

Film från 2006 regisserad av Shawn Levy
Natt på museet är en film som är baserad på barnboken, En natt på museet, skriven av Milan Trenc.

Som förälder, uppskattar jag filmer som håller trots några år på nacken. Natt på museet är en fartfylld film för barn men passar även vuxna.

Tanken på att museiföremål får liv nattetid är kittlande spännande och passar bra som handling. Min son tyckte att filmen var jättebra!
En fin historia, som kan liknas vid en askunge-saga i ny stil. Som läsare vill man läsa mer trots en ganska enkel handling. Författarens sätt att skriva imponerar på mig.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.