Marie Carlström

Användarprofil

Insta: @theselfmadelibrarian

Lanny

Bok av Max Porter
Lanny bor med sina föräldrar i en sömnig by på den engelska landsbygden. Byn tillhör dess invånare som sedan generationer lärt känna marken som byn står på. I marken vilar Dead Papa Toothwort, ett semibiologiskt väsen som lyssnar till allt som händer och agerar språkrör för naturen.

Lanny har en gåva, det vilar något magiskt över honom, men vad är det och vad har det att göra med Dead Papa Toothwort?

En fantastisk blandning av roman, saga och fabel med ett helt fantastiskt språk! Jag satt som klistrad när jag läste den och ville ha mer när den tog slut!

Camille

Bok av Pierre Lemaitre
Den avslutande delen i trilogin om kommissarie Camille Verhoeven är lika rafflande som de två första.

Camilles nya flickvän blir brutalt nerslagen under ett rån mot en guldsmedsaffär och hamnar, svårt misshandlad, på sjukhus. Då hon såg rånaren misstänker Camille att rånaren kommer att vilja mörda hans flickvän och därmed börjar katt- och råttaleken mellan Camille och rånaren... Men, vem är egentligen Camilles flickvän? Känner han henne så väl som han tror att han gör..?

Alex

Bok av Pierre Lemaitre
Alex Prévost blir kidnappad av en okänd man, och bortförd till en tom lagerlokal där hon hängs upp i en trälåda flera meter över marken med råttorna som enda sällskap. Men, vem är Alex och har hon någon koppling till sin kidnappare? Kommissarie Verhoeven tar upp jakten på kidnapparen samtidigt som han desperat försöker lista ut var Alex hålls gömd. Under jakten dyker fler och fler ledtrådar upp som pekar mot att Alex förflutna är nyckeln till allt.

Återigen en bladvändare från Pierre Lemaitre. Precis när man tror att lösningen är nära, kastas något nytt i handlingen som ställer allt gammalt upp och ner.

Irène

Bok av Pierre Lemaitre
Kriminalkommissarie Camille Verhoeven väntar barn med sin fru Irène. Han får i uppdrag att lösa mordet på två unga, brutalt styckade prostituerade tjejer som hittas i en lägenhet i Paris. När han kommer mördaren på spåren så kidnappas hans fru - av samme mördare - och Verhoeven måste hitta henne snabbt för mördaren har signalerat att han tänker mörda henne också.

En spännande bok som blir mer och mer rafflande ju längre in man kommer i den.

Barnmorskan i East End

TV-program från Netflix
Barnmorskan i East End följer barnmorskorna på Nonnatus House i den fattiga delen Poplar i London under 50- och 60-talet. Eftersom de delar hus med en nunneorden så blir det en intressant inblick i hur ”vanliga” människor, nunnor och sjukvårdspersonal hade det på den tiden. Serien är verklighetstrogen och full av charmiga karaktärer och gripande människoöden. Underbar!

En bokhandlares dagbok

Bok av Shaun Bythell
Med en underbar känsla för humor berättar Shaun Bythell, i dagboksform, om sitt liv som bokhandlare i Skottlands största antikvariat. Vi möter skumma kunder, får följa Shaun ut på landsbygden när han köper böcker från dödsbon, och inte minst får vi lära känna bokhandelskatten, Captain.

Det finns så mycket humor i denna bok och otaliga var gångerna jag skrattade högt när jag läste den!
Grace Healey hittar en resväska på Grand Central Terminal i New York. I väskan finns 12 fotografier på kvinnor som arbetade som spioner under andra världskriget. Grace börjar undersöka vilka dessa kvinnor var och vad som blev deras öden.

En spännande bok med parallellhandling där man ömsom får veta vad som händer Grace i hennes efterforskningar, och ömsom resväskans ägarinna, Eleanor Triggs, som var chef för det spionnätverk där de 12 kvinnorna ingick.

En skopa kärlek

Bok av Sophie Kinsella
Samantha Sweening, stjärnadvokat i London, som lägger ner själ och hjärta i sitt jobb, blir en dag indragen i en stor penningvärde som gör att hon tappar jobbet. Hon sätter sig på första bästa tåg ut ur London och hoppar av i en liten by där tåget råkar stanna. När hon knackar på i ett hus för att be om ett glas vatten, blir hon misstagen för den hushållerska som väntas. Samantha, som inte ens kan koka ett ägg, försöker finna sig i sin nya roll, och en hel del trassel uppstår...

En charmig, lättläst feelgoodroman med en stor dos humor och en gnutta kärlek som är svår att motstå.
Ett underbart sätt att få frisk luft och hålla sig igång. På med ett par sköna skor, bekväma kläder - och gå ut! Finns inget bättre sätt att rensa huvudet efter en jobbdag.

Dödslistan

Bok av Anna Jansson
Ännu en tät och spännande Maria Wern-deckare. En tjugoårig tjej som blivit utsatt för övergrepp söker sig till en stödgrupp på nätet. En stödgrupp som har namnet Ullsaxen.

När en död man hittas stympad i Visby, med en ullsax bredvid sig, får Maria Wern i uppdrag att hitta mördaren. Var finns kopplingen till stödgruppen?

Anna Janssons böcker är rena bladvändare, det är svårt att sluta läsa förrän man nått slutet och brottet är uppklarat.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.