Sofia Mickelsson

Användarprofil

Dotter av Jord

Bok av Ann-Catrin Mattsson
Dotter av jord är en otroligt välskriven debut med inslag av allt det där jag som läsar önskar i en bok: mystik, magi, romantik, spänning, historia och djupa relationer.

Författaren beskriver miljön med en sådan inlevelse att det känns som att man sugs in i berättelsen och detaljnivån är otrolig. Kan inte ens föreställa mig antalet timmar författaren måste lagt på research. Fantastiskt bra jobbat!

Huvudkaraktärerna känna verkliga och man lever sig in i deras värld, i deras liv. Känner deras sorg, frustration, ilska, glädge och rädsla. Jag vill inte avslöja för mycket om handlingen, för det skulle förstöra upplevelsen för dig som läser, men vi kan säga så här...jag kommer att stå bland de första i kön för att köpa bok två så fort den kommer ut!

Missa inte den här boken säger jag bara

Nyckeln till frihet

Film från 1994 regisserad av Frank Darabont
Detta är en av mina absoluta favoritfilmer. Den skildrar en tragisk livshistoria och innehåller spänning, sorg, glädje och oerhört starka vänskapsband. Den tar upp viktiga samhällsämnen som rättsväsendet och vad som händer med en människa som sitter i fängelse för länge, utan kontakt med omvärlden. Det är en historia som fastnar med en för resten av livet.

Häxan och lejonet

Bok av C. S. Lewis
Fantastisk barnbok med vackra illustrationer. Perfekt för de som älskar magi, magiska varelser och hemliga världar. Vem har inte drömt om att hitta en ny värld på andra sidan garderoben?
Den avslutande delen av Harry Potterserien. Har du inte läst den här bokserien så har du missat en otrolig, magisk värld som lämnar avtryck i själen. Sista boken är full av hopp, kärlek, vänskap, action och mod, men också av missförstånd, krig och död.
Den är något för alla som vill ha lite magi i sitt liv.

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
En fantastisk och mysig filmserie där romantik, spänning och relationer är i centrum. Bra skådespelare och fantastiska scenkläder som färglägger historien.

Genom dina ögon

Bok av Stephenie Meyer
En spännande och välskriven berättelse som fastnar i skallen en lång stund efteråt. Gillar man dystopier med inslag av sciensfiction/fantasy är detta en utmärkt gåva till dig själv eller någon annan.

The Vampire Diaries

TV-program från Netflix
En oerhört underhållande serie för de som gillar fantasy. Den har i princip allt. Drama, spänning, magi, kärlek, svek och sorg. För att inte tala om det faktum att det är en hel drös med säsonger, så man kan titta i timmar utan avbrott.

Vill sova bättre

Tips för den som...
Kolla över miljön i sovrummet: är det för varmt? För kallt? Har du en säng som är anpassad för din kroppstyp? Finns det ljud eller ljus som kan störa? Se till att du inte går och lägger dig när du inte är trött, då finns en risk att du bara stressar upp dig och sover sämre.
Perfekt aktivitet på vintern när löpning och promenader blir svårt att utföra. Är ett perfekt sätt att hålla igång kroppen, motionera, träna upp styrka i ben och Överkropp samt träna upp konditionen. Detta trots att snön faller och det är kallt. För att inte tala om hur vackert det är att åka i vinterlandskapet.
Välskriven samtida berättelse om kärlek passion, vänskap och svek. Många har sagt att det är en blandning av fifty shades of Grey och twilight och måste ändå säga att jag håller med. Dialogerna är medryckande och realistiska och karaktärerna trovärdiga och högt levande.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.