Emelie H

Användarprofil

Vill spara pengar

Tips för den som...
Handla aldrig hungrig. Planera vad du ska handla och byt butik (oavsett om det är mat eller annat) utifrån erbjudanden. Kolla även om det går att köpa lokalproducerad mat. Jag köper 25kg potatis som håller länge för 5kr/kg. I närmsta butik så kostar potatis från samma gård 13kr/kg.
Att få gå runt i skogen, känna alla dofter, höra och se alla djur - och samtidigt finna skogens guld som man kan ta med sig hem och äta. Det är en del av livets perfektion.
Gör man sushi på rätt sätt med färska råvaror är det otroligt gott och kan förnyas på massor av olika sätt. Om man däremot köper sushi av sämre kvalitet eller av folk med brist på kunskap och kvalitet kan det vara riktigt vidrigt. Se till att göra själv eller köpa från någon som ha bra rykte. Kvalitet går över kvantitet i det här fallet.
Älskar den här podden. Jenny är lyhörd när hon intervjuar och låter personer utveckla själva deras tankar och resonemang. Inspirerande podd som visar en positiv samhällsnivå i relation till brott.

Vem bryr sig?

Bok av Therése Lindgren
Toppen som vanligt av Therese Lindgren. Fakta blandat med tankeställare. Riktigt bra bok, även för någon som inte har specialkost. Håller dock med om att språket hade kunnat vara mer välskrivet, då jag personligen tar talspråk i en bok som oseriöst.

Jag lämnar ekorrhjulet

Bok av Åsa Axelsson
Riktigt inspirerande bok och handfasta tips på hur du kan tänka annorlunda i livets olika situationer. Jag ville inte att boken skulle sluta. Även om jag inte tagit steget ännu att jobba hemifrån eller starta eget, så har jag tagit steget mot en karriär som jag tycker om.

Rättegångspodden

Podcast med Nils Bergman
Bästa podden. Den är nyanserad, tillräckligt lång och informativ. Synd att det inte finns fler avsnitt.
Riktigt bra podd för någon som gillar Krim; som jag. Det enda som är synd är att det är så få avsnitt.

P3 Dokumentär

Podcast från Sveriges Radio
Bra och informativ podd. Man lär sig alltid något nytt! Tillräckligt långa och bra fakta. Lyssnade på ett avsnitt nyligen om orkanen Katrina, efter att ha gjort ett arbete om det på universitetet. Jag var förvånad över hur många forskningsresultat som faktiskt var med i podden.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.