Matilda Berndtsson

Användarprofil

En man som heter Ove

Film från 2015 regisserad av Hannes Holm
En film som verkligen berör. Tyckte den var lite trögstartad men ack så bra. Kan rekommendera den till alla.

Niceville

Film från 2011 regisserad av Tate Taylor
Viktigt tema med fina scener, även humoristiska sådana. Men på något sätt föll filmen sig hyfsat platt även om jag verklgoen hade önskat mer.

Stalins kossor

Bok av Sofi Oksanen
Otroligt viktigt tema men fastnade tyvärr inte i boken . Det var för många trådar att hålla reda och och det sätt som boken skrivits på tilltalade inte mig även om det blivit hyllat av kritiker. Det kändes som att man inte riktigt lätde känna karaktärerna uran att Oksanen hade för mycket att säga, vilket beslutade i mindre kärnfullhet.

The Queen's Gambit

TV-program från Netflix
Serien börjar lite segt men efter 2 avsnitt fastnar man totalt. Att man känner ett så starkt band till Beth, att schackspelande känns rafflande & att man blev besviken av att historien är den fiktion- är alla 3 faktorer till varför den är så sevärd !

Charité

TV-program från Netflix
För en person som både vill träna sin tyska & pluggar medicin är detta en toppenserie! Eftersom jag är såpass partiskt blir min recension likaså.

Normala människor

Bok av Sally Rooney
Fantastisk bok. Det känns äkta och som att man verkligen lär känna de båda karaktärerna. Det enda att klaga var att den tog slut alldeles för snabbt. Sträckläste och hade gärna sett att boken var ännu längre;)

Body Positive Power

Bok av Megan Jayne Crabbe
Boken ger en den extra pushen som kan behövas för att våga (och vilja!) acceptera sin kropp oavsett vilket storlek,form och tillstånd den är i. Kroppspositivism handlar inte enbart att börja acceptera sin egen kropp utan också att alla människors värde, oavsett funktionshinder och utseende. Fantastiskt peppande bok men hade med fördel kunnat kortats ner eftersom det i mellan åt blir lite repetitivt.
Rekommenderas för den som vill bli tryggare i sin kropp
Det här kommer göra ont av Adam Key. Riktigt rolig bok om en Adam som är brittisk komiker och fd. Läkare i gynekologi & obstertik. Han delar med sig av unika historier från sitt arbete med en stor dos humor. Skrattade högt flera gånger!
Rekommenderas för den som vill läsa roliga böcker
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.