Li Nolin

Användarprofil

Divergent

Film från 2014 regisserad av Neil Burger
En otrolig bra film som liknar hungerspelen. Älskar både storyn och skådespelarna. Tycker första filmen är bäst men dem andra är också bra😊

Solens dotter

Bok av Anna Granberg
Vilken debut! Är helt tagen av både boken och den fantastiska författare som står bakom den. Den är skriven på ett helt förtrollande sätt och jag kunde inte lägga ifrån mig den. Damiana och Sandreons historia är något jag aldrig kommer glömma!

Till alla killar jag har gillat

Film från 2018 regisserad av Susan Johnson
Älskade denna film! Tycker det är bra med filmer som visar unga vuxna som inte har sex det första dem gör. Här kommer kärleken fram sakta men säkert när Lara Jean och Peter ingår ett fake förhållande. Men snart inser dem att dem börjar få riktiga känslor för varandra. Denna film innehåller inte endast kärlek utan också vänskap, hur det är att förlora en förälder och vara halv korean.

Tidens hjul

Bok av Robert Jordan
Jag läste tidigare del ett och den var lite svårläst då det var väldigt många namn och konstiga namn. Men nu har jag lärt mig namnen och personligheterna vilket gjorde att del två tidens hjul var mycket bättre. Den känns fortfarande lite rörig men är en väldigt bra bok ändå. Perfekt för fantasyläsare. Det är också bra att det kommer en ordlista längst bak då jag annars aldrig skulle kunna gissa vad en trollock är t.ex.

Minecraft

Spel från 2009 utvecklat av Microsoft och Mojang
Minecraft är ett barnvänligt spel men funkar åt alla åldrar. Det är inget våldsam spel utan går mest ut på att bygga ett hem. Däremot finns det spindlar mm som gör att du kan behöva försvara dig eller likande men inget blod. Tycker det är ett helt okej spel att ha när man har långtråkigt men kanske inte ett spel som du vill spela om du vill tävla eller ha lite mer action.

Skamvrån

Bok av Sofie Sarenbrant
Sträckläste boken skamvrån och vilken bok alltså! Har läst alla hennes tidigare böcker innan skamvrån och har tyckt om alla! I denna boken framhävs självmord vilket jag tycker är bra. Det finns allt för få böcker som handlar om detta viktiga ämne. Boken har korta kapitel vilket är bra då den blir lättare att läsa då samt så är det tempo från första till sista sidan. Och slutet är absolut inte det du trodde ;)

Fortnite

Spel från 2017 utvecklat av Epic Games
Det jag tycker är bra med fortnite är att det inte är blodigt. Du har lätt att lära och kan även skapa din egen "gubbe" med klädsel, vapen mm. Det finns olika nivåer så du kan bestämma själv hur svårt du vill ha det. Det ända som är lite dåligt är att dem gör om mycket i spelet och då tar det tid att lära dig det nya.
Jag älskar romantik och då var denna boken perfekt för mig. Den är lättläst och funkar både för ungdom som vuxen. Och det bästa är ju att det finns två böcker till i serien💗

Geim

Bok av Anders de la Motte
Jag har nu läst ut boken "geim" av Anders De La Motte

Vi får följa syskonen Henke och Rebecca. Henke är en småhustlare som skiter i det mesta och när han hittar en telefon som bjuder in han till ett spel där man kan tjäna pengar och bli lite som James Bond så tackar han ja direkt. Rebecca är utbildad polis och försöker göra allt enligt reglerna. Hur långt kan man gå för att tjäna pengar? Kan man skada sin egen syster?

Anders skriver otroligt bra, det är spänning från sida ett och den följer med dig genom hela boken. Du får följa dem två huvudpersonerna både i nutid men även vad som hände innan. Rekommendera denna bok som hans andra böcker!

Toner i natten

Bok av Jojo Moyes
Detta var den första boken jag läst av Jojo Moyes och jag var först inte jätte taggad, den hade legat ganska länge på min att läsa lista men lusten att läsa den hade inte riktigt kommit. Men tillslut så tog jag tag i det och började läsa denna bok som överraskade mig helt! Vilken bok! Den var ganska tjock men jag ville att den skulle vara ännu tjockare. Jag sträckläste den på en kväll. Vi får följa Isabel som förlorar sin man i en bilolycka, efter det inser hon hur dåligt ställt hon och hennes barn har det så dem säljer huset och flyttar in ett hus i en liten stad dem har ärvt av en avlägsen släktning. Men huset är en mardröm. I princip allt måste fixas och då är det bra att grannen har byggföretag, eller? Han har ju faktiskt alltid velat ha detta huset. Och hur reser man sig själv efter en hemsk olycka? Och varför har hennes son slutat prata? En otroligt bra bok där vi får följa hur hemligheter kan krossa en människa och hur man odlar tomater. Rekomenderas starkt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.