Elin

Användarprofil

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Ingen djup film. Handlingen påminner om många andra feelgood filmer.
helt okej att titta på en fredagkväll när man inte vill anstränga sig så mycket över att följa med i en handling. Kan inte sätta fingret på det men hade förväntat mig bättre skådespeleri.
Följer väl det som är skrivet i boken som filmen som boken baseras på.

En midsommarsaga

Bok av Markus Sahlin
Boken handlar om Nilhas som åker till Jämtland med sin pappa strax efter att hans mamma dött. I Jämtland skogarna bor hans mormor som han inte träffat på åratal på grund av olikheterna mellan henne och hans pappa. Mormorn är fylld av liv och lever för kärleken till naturen. Hans pappa ser bara pengar.

Där, på midsommardagen träffar Nilhas flickan Arya och det är början på ett magiskt äventyr i en helt annan värld. En värld fylld med magiska varelser och självklart en möjlighet att rädda världen.

En spännande bok som påminner mycket om stilen i Sagan om ringen. I vissa avsnitt lite långsam och jag saknade ett flyt. Men, detta tyckte jag även om sagan om ringen, så antagligen en smaksak.

Jag håller tummarna på en uppföljare för att läsa mer om Arya och Nilhas och deras
äventyr.
En bok som beskriver träning som är möjlig direkt efter förlossningen. Ingår bilder och olika program beroende på antal månader efter förlossningen (eller hur mycket man tränat innan). Boken är bra men jag saknar en tydligare röd tråd mellan bilderna och respektive övning. Det är lite huller om buller.
Förslagsvis att boken i början körs samtidigt som man lägger till lite fler andningsövningar för att säkerställa den inre stabiliteten. Tycker att det är för få grundläggande andnings - övningar i boken. Viktigt att inte hoppa över detta steg för att undvika skador.

Sleepers

Film från 1996 regisserad av Barry Levinson
Suveränt skådespeleri i en oerhört mörk berättelse. Filmen innehåller sexuellt utnyttjande av barn och brutala misshandlingar av både barn och vuxna.
Trots detta ville jag ändå se filmen, se hur livet blev för dessa snälla pojkarna det handlar om. Kanske är livet ändå lite rättvist? Kanske får de onda människor i filmen det straff de förtjänar?

En film som sitter kvar länge efteråt. Hur fruktansvärt orättvist livet kan vara men också hur fin en vänskap kan vara.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.