En mörk välsignelse

Moonlight Mile
Bok av Dennis Lehane
För tolv år sedan lyckades deckarparet Patrick Kenzie och Angela Gennaro söka reda på en försvunnen flicka, den fyraåriga Amanda McCready, och återbördade henne till modern trots att de båda visste att Amanda skulle få det bättre hos sina kidnappare. Det är ett beslut de efter alla år ännu inte lyckats förlika sig med. Nu är Amanda försvunnen på nytt och både Patrick och Angela ser en möjlighet att ställa saker till rätta. För att hitta henne tvingas de in i en värld där gott är ont och ont är gott, en värld där det som gått förlorat aldrig bör komma upp till ytan igen. En mörk välsignelse är den perfekta finalen på Dennis Lehanes deckarsvit om Kenzie och Gennaro.
Det här är den sista boken i serien om privatdetektiverna (har utkommit sex stycken) Patrick Kenzie och Angela Gennaro, och böckerna kan läsas fristående, men jag rekommenderar ändå att läsa alla sex och i rätt ordning.

I bok nr. 4, "Gone, Baby, Gone", tog detektiverna upp letandet efter 4-åriga Amanda som hade försvunnit spårlöst från sitt hem. I denna bok nr. 6 har Amanda hunnit bli 16 år och återigen blir Kenzie och Gennaro kontaktade för att hjälpa till att hitta Amanda.

En bladvändare om dåliga föräldrar, dåliga beslut, homosexualitet, ryska maffian och ett vitryskt kors, men också om två detektiver som lever ihop och har fått en dotter som gör att de nu tvingas omvärdera sina val i livet.