Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat (Tredje boken om Ivy Pocket)

Bring Me the Head of Ivy Pocket
Bok av Stephen M. Giles och Caleb Krisp
»Hur skulle man kunna leva utan Ivy Pocket? Det är mystiskt, galet, spännande, roligt...« | Barnens Bokklubb Ända sedan Ivy Pocket råkade bli ägare till den magiska Klockdiamanten har hon jagats, lurats, kidnappats, spärrats in och hamnat i klorna på ett par alldeles förfärligt olämpliga adoptivföräldrar. Tack och lov att Ivy är en sådan som alltid landar på fötterna för nu måste hon använda all sin slughet och slutledningsförmåga till att rädda sin bästa vän Rebecca som hålls inspärrad i en skrämmande parallellvärld. Ge mig Ivy Pockets huvud på ett fat är den sista delen i Caleb Krips festliga och spännande succétrilogi om den lika hopplösa som härliga tjänsteflickan Ivy Pocket. Med sina uttrycksfulla illustrationer av Barbara Cantini är det här oemotståndlig läsning för barn från nio år och uppåt. CALEB KRISP är en australisk barnboksförfattare som har gjort succé världen över med sin fantasi sprudlande och rikt illustrerade serie om den tolvåriga tjänsteflickan Ivy Pocket. Den första boken, Vem som helst utom Ivy Pocket, översattes till 23 språk. I USA och England har Ivy Pocket-böckerna bland annat jämförts med Lemony Snicket och Neil Gaiman. Filmrättigheterna till serien har sålts till Paramount Pictures och filmen kommer att produceras av teamet bakom Hungerspelen och Cinderella.
Detta är den sista boken i serien och den är lika rolig och spännande som de två andra böckerna av Caleb Krisp. Ivy äger fortfarande den magiska klockdiamanten som alla är ute efter. Hon hamnar i klorna i ett adoptivhem där makarna tillverkar kistor och Ivy får sitt alldeles egna uppdrag tillsammans med dem. Men det visar sig att paret är allt annat än man kunnat ana.
I denna boken får man fortsätta följa Ivy på hennes galna äventyr och dem tycks aldrig ta slut. Miss Always förföljer henne, hon blir inspärrad, hamnar på Butterfield park ännu en gång men denna gång i hopp om att kunna rädda vännen Rebecka. Men frågan är om hon kommer lyckas och om tiden är med henne?

En otroligt rolig bok! man vill bara läsa mer och mer.
Den är välskriven och lätt att följa med.