Jennifer Almroth

Användarprofil
En otroligt bra dramaserie som visar upp lite av polisens verklighet och deras sätt att se på saker och ting. Serien utspelar sig i Malmö och man får följa några huvudpersoner i deras arbete som polis samt deras vardagsliv.
Spännande serie som man bara vill se mer utav.
En av mina absolut bästa serier, sett om den flera gånger. Älskar handlingen från början till slut.

Walter är kemi lärare och en dag får han reda på att han har cancer. Han gör allt för sin familj men pengar är något som tryter i familjen och Walter vill inte lämna familjen utan att dem har så de klarar sig. Han stöter på sin fd elev Jesse Pinkman som är tillverkare av drogen Meth. Walter ser sin chans till att tjäna pengar till familjen och han beslutar sig för att slå sig ihop med Pinkman. Det blir inte helt som de tänkt sig.

En bra serie för den som gillar dramatik, thriller och spänning.

Cilkas resa

Heather Morris
En uppföljare till boken Tatueraren i Auschwitz så om du inte har läst den så rekommenderar jag dig att göra det. Otroligt gripande historia och denna är minst lika berörande.
I denna boken får man följa Cilka och hennes resa. År 1942 skickades hon till koncentrationslägret i Auschwitz och där faller hon i lägerchefens klor och tvingas bli hans älskarinna. Efter befrielsen så stämplas Cilka som landsförrädare och skickas till ett brutalt arbetsläger i Sibirien. Där hon ställs inför nya prövningar och kämpar ännu en gång med att överleva samtidigt som dem gamla minnena ständigt dyker upp och påminner henne om tiden innan.

Boken är välskriven och man kan verkligen känna sig in i omgivningen. Den har inslag av tillbaka blickar från tiden då Cilka befann sig i Auschwitz. En gripande historia från början till slut och detta är en bok alla borde läsa!
Michael Connelly har blivit en stor favorit hos mig efter att ha läst boken Nattskiftet. Detta är den andra boken jag läser och jag blir inte besviken. Älskar handlingen som är lätt att komma in i, man lär känna alla personer på ett bra sätt och man vill bara läsa mer.

Renee Ballard jobbar på nattskiftet efter att ha anmält en överordnad för sexuella trakasserier. Hon kommer på en gammal pensionerad kriminalare med att rota igenom skåpen efter någonting som sedan visar sig vara ett ouppklarat fall. Renee bestämmer sig för att kolla upp fallet och blir intresserad av vad som kan ha hänt femtonåriga Daisy. Hon börjar arbeta med Harry Bosch och tillsammans gräver de upp gamla filer och arkiv i jakten på vad som kan ha hänt.

En otroligt spännande kriminalare!

När lammen tystnar

Bok av Thomas Harris
Spännande Thriller klassiker. Tycker handlingen i början är väldigt seg och man har svårt att komma in i läsningen. Handlingen är bra men något otäck men vad hade man förväntat sig när man läser en Thriller?

Nattskiftet

Michael Connelly
Michael Connelly är en ny favoritförfattare hos mig. Älskar handlingen och sättet boken är skriven på. Man fastnar lätt på första kapitlet och vill bara läsa mer och få ihop alla pusselbitar om vad som händer och sker.
En spännande deckare som uppfyller allt vad en deckare ska innehålla.
Ser fram emot att få läsa mer av Michaels verk.
Rekommenderas för den som gillar deckare
En otroligt stark och gripande historia baserad på verklighet och med en kärlek så gripande och fin att man inte kan sluta läsa. Man vill bara veta mer och hela tiden hoppas man på ett lyckligt slut.
Boken är en sann bladvändare och man kan knappt förstå det som står att det faktiskt har hänt på riktigt och man blir djupt berörd från första stund.

Huvudpersonen Lale finner sig snabbt i sin miljö och gör allt för att överleva. En dag får han syn på sitt livs kärlek och gör allt i sin makt för att även hon ska överleva.
Allt i Auschwitz är en kamp och det är just den kampen man får följa, man känner lätt in sig i karaktären och får miljön till sig.

Välskriven bok som alla borde läsa.
Ännu en gripande bok som inte lämnat ett öga torrt.
I boken får man följa en rumänsk kvinna vid namn Diana som blir förälskad i helt fel person.
Mannen lyckas locka med sig Diana till Sverige där hon tror att hon ska få arbeta som hembiträde för ett äldre par. Men istället tvingar mannen henne att arbeta på gatan i Göteborg som prostituerad, något som Diana absolut inte vill. Men efter hot, slag och våld så går Diana med på hans önskan och allt hon vill är att han inte ska göra barnen illa hemma i hemlandet.

I boken får man följa livet i rumänien och hur situationen där är. Man får också se den fula sidan av Sverige och hur myndigheter står handfallna. Polisen försöker hjälpa Diana men rättsväsendet har sin väg att följa.
Polisen vill hjälpa, Diana med sin absoluta rädsla för vad mannen är kapabel till och rättsväsendet som har sina riktlinjer och inte kan gripa.

Trafficking pågår dygnet runt världen över. Den pågår i Sverige mitt framför ögonen på oss och det är en värld som ingen vill se, allra minst leva i.
Den absoluta favoriten alla dagar i veckan! Enkel att göra och ofta har man allting hemma. Vill man ha mer i den så kan man slänga i olika grejer som morot, majs eller något annat gott.

Glassvärdet

Victoria Aveyard
Andra delen i serien Röd drottning.
Jag älskar serien och handlingarna men denna boken är väldigt långdragen och det är mycket text som hade kunnat uteslutits så läsningen hade kunnat flyta på mer.
Mare fortsätter sin kamp mot Maven och tillsammans med Cal försöker de ligga före kungen. Det finns fler blandblod som de måste hitta men att göra det sätter dem i svåra situationer och med risk för sina egna liv.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.