Jennifer

Användarprofil

Klubben för lyckliga slut

Bok av Caroline Säfstrand
Boken handlar om kvinnorna Cecilia, Lisbeth och Ivy som lever helt olika liv och som absolut inte känner varandra. En dag på parkeringen så får dem en lapp i vindrutan om en skrivkurs och blir mer eller mindre intresserade.
Cecilia är åklagare och har förlorat sin man i en tragisk bilolycka och lever ett isolerat liv där hon går till jobbet och kommer hem till sitt orangeri. Hennes liv är stillsamt och hon vill inte ha en direkt kontakt med omvärlden. Allra minst med sin syster Michelle som hon inte haft någon kontakt med på flera år och som helt plötsligt ska bo hos henne en period.
Lisbeth jobbar som kock på en förskola och lever ett tråkigt och händelselöst liv. Hennes man Vidar går hemma hela dagarna förutom när han är iväg och tränar men annars ser dagarna ut densamma dag ut och dag in. Lisbeth vill gärna renovera och få mer liv i tillvaron men Vidar är nöjd med livet som det är. Hon gör ett tappert försök att piffa upp sig och handlar en kofta på Kappahl men ångrar sig och beslutar sig för att använda samma gråa kofta som alltid.
Ivy lever ett lugnt liv men är ständigt orolig för sin son Liam och alla dess utmaningar som kommer. Det är hennes man Ossian som får ta Liam till simskolan eftersom Ivys tankar vandrar iväg till om "tänk om han drunknar" eller tänk om han trillar och gör sig illa.
I Ivys liv dyker det upp en röd Opel som ständigt förföljer henne och hennes omgivning tycker det är nonsens, det finns många röda bilar som åker omkring men hon står fast vid sin åsikt.

Kvinnorna lever helt skilda liv gentemot varandra men hamnar till slut på skrivklubben för lyckliga slut som får en oväntad betydelse för dem alla. Lisbeth hamnar mitt i en lögn och ljuger för sin man och säger att hon går på en stickkurs och hos Cecilia dyker det upp något annat och en dag smyger hon in i ett låst rum och får läsa något helt oväntat.
Blir det klubben för lyckliga slut för dem alla?

Tycker boken är otroligt bra, en sann bladvändare. Den är enkel i sin helhet och man får följa karaktärerna och lär känna dem på djupet.

The Last of Us Part II

Spel från 2020 utvecklat av Naughty Dog
Fullkomligt älskade The last of us I men jag förstår inte alls vad som hände med tvåan, en sann besvikelse. Spelet pendlar fram och tillbaka mellan nutid och dåtid. När du klarat ett uppdrag så hoppar den direkt till en annan tid vilket gör att man lätt kommer av sig. Handlingen utspelar sig från där The last of us I slutade så fortsättningen är helt okej. Tycker uppdragen kan vara en aning kluriga och den är inte alls som ettan.
Hade förväntat mig mycket mer.

Alien: Isolation

Spel från 2014 utvecklat av Creative Assembly
Ett helt okej spel för alla oss som älskar Alien klassikern. Man känner lätt igen sig om man sett filmerna vilket gör det hela lite roligare. Handlingen är densamma som filmerna, dvs att man ska göra vissa uppdrag samtidigt hålla sig borta från Alien som ständigt jagar en och dyker upp när man minst anar det.
Det är ett spännande spel men jag hade förväntat mig lite mer av det, lite mer spänning.

The Last of Us

Spel från 2013 utvecklat av Naughty Dog
Det bästa spelet som verkligen har allt!

Handlar om huvudpersonerna Joel och Ellie som tillsammans gör allt för att överleva den svampsmitta som förvandlat dem smittade/infekterade till zombier.
Natten efter Joels födelsedag börjar utbrottet och han flyr tillsammans med sin dotter Sarah som tragiskt dör under flykten och Joel får fortsätta sin flykt ensam. Mitt i allt kaos möter Joel den fjortonåriga Ellie som är smittad men verkar vara immun mot sjukdomen som härjar, vilket gruppen eldflugorna sätter sitt hopp kring att finna botemedlet.
Joel och Ellie fortsätter sin kamp tillsammans och under tidens gång har de lärt sig att de inte kan leva utan varandra och aldrig lita på någon annan.

I spelet får man använda olika vapen, eldkastare, man har en funktion där man kan lokalisera fiender genom ett lyssna läge och under spelets gång får man samla på sig olika verktyg som sedan använd till att stärka vapnen.

Jag tycker om spelet för att den innehåller allt och den har en bra historia i sig som gör att man bara vill spela vidare.

Orange Is the New Black

TV-program från Netflix
I serien får man följa huvudpersonen Piper som åkt in i fängelse för att ha smugglat knark.
Väl i fängelset händer det massor med grejer, hon träffar en bekant, får fiender och vänner etc.
Det jag tycker är intressant är att man får följa några personer som kretsar kring Piper. Man får veta mer om dem och varför de sitter inne och hur deras tidigare liv såg ut.
Väldigt bra och spännande serie!
En otroligt bra dramaserie som visar upp lite av polisens verklighet och deras sätt att se på saker och ting. Serien utspelar sig i Malmö och man får följa några huvudpersoner i deras arbete som polis samt deras vardagsliv.
Spännande serie som man bara vill se mer utav.

Breaking Bad

TV-program från Netflix
En av mina absolut bästa serier, sett om den flera gånger. Älskar handlingen från början till slut.

Walter är kemi lärare och en dag får han reda på att han har cancer. Han gör allt för sin familj men pengar är något som tryter i familjen och Walter vill inte lämna familjen utan att dem har så de klarar sig. Han stöter på sin fd elev Jesse Pinkman som är tillverkare av drogen Meth. Walter ser sin chans till att tjäna pengar till familjen och han beslutar sig för att slå sig ihop med Pinkman. Det blir inte helt som de tänkt sig.

En bra serie för den som gillar dramatik, thriller och spänning.

Cilkas resa

Bok av Heather Morris
En uppföljare till boken Tatueraren i Auschwitz så om du inte har läst den så rekommenderar jag dig att göra det. Otroligt gripande historia och denna är minst lika berörande.
I denna boken får man följa Cilka och hennes resa. År 1942 skickades hon till koncentrationslägret i Auschwitz och där faller hon i lägerchefens klor och tvingas bli hans älskarinna. Efter befrielsen så stämplas Cilka som landsförrädare och skickas till ett brutalt arbetsläger i Sibirien. Där hon ställs inför nya prövningar och kämpar ännu en gång med att överleva samtidigt som dem gamla minnena ständigt dyker upp och påminner henne om tiden innan.

Boken är välskriven och man kan verkligen känna sig in i omgivningen. Den har inslag av tillbaka blickar från tiden då Cilka befann sig i Auschwitz. En gripande historia från början till slut och detta är en bok alla borde läsa!

Mörk och helig natt

Bok av Michael Connelly
Michael Connelly har blivit en stor favorit hos mig efter att ha läst boken Nattskiftet. Detta är den andra boken jag läser och jag blir inte besviken. Älskar handlingen som är lätt att komma in i, man lär känna alla personer på ett bra sätt och man vill bara läsa mer.

Renee Ballard jobbar på nattskiftet efter att ha anmält en överordnad för sexuella trakasserier. Hon kommer på en gammal pensionerad kriminalare med att rota igenom skåpen efter någonting som sedan visar sig vara ett ouppklarat fall. Renee bestämmer sig för att kolla upp fallet och blir intresserad av vad som kan ha hänt femtonåriga Daisy. Hon börjar arbeta med Harry Bosch och tillsammans gräver de upp gamla filer och arkiv i jakten på vad som kan ha hänt.

En otroligt spännande kriminalare!

När lammen tystnar

Bok av Thomas Harris
Spännande Thriller klassiker. Tycker handlingen i början är väldigt seg och man har svårt att komma in i läsningen. Handlingen är bra men något otäck men vad hade man förväntat sig när man läser en Thriller?
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.