Tunna blå linjen

Thin Blue Line
TV-program
Väldigt tänkvärd och helt enkelt bra serie! Ger inblick i det, kanske inte alltid så roliga, livet som polis samtidigt som karaktärerna engagerar och gör att man vill titta vidare. Superbra!
Svensk polisserie. Kändes till en början lite flat, men fortsatte titta och nu älskar jag den! Känns som att den ger en hyfsat bra bild av verkligheten och man känner definitivt sympati och beundran över våra svenska poliser. Helt klart sevärd!
Fantastisk verklighetstrogen serie med bra skådisar och aktuella ämnen! Hoppas verkligen att det blir en säsong 2.
Riktigt välgjord serie med riktigt bra skådespel och väldigt gripande handling. En bra inblick i polisernas svåra vardag.
En spännande serie som skildrar polisens arbete. Skådespelarna är otroligt proffsiga. I början hade jag dock lite svårt att fastna för den just för att det är nästan som olika handlingar i varje avsnitt och det följer inte riktigt någon röd tråd i polisens arbete. Däremot finns en röd tråd i kärleksrelationerna mellan olika poliser. Serien växer för varje avsnitt man tittar!
En otroligt bra dramaserie som visar upp lite av polisens verklighet och deras sätt att se på saker och ting. Serien utspelar sig i Malmö och man får följa några huvudpersoner i deras arbete som polis samt deras vardagsliv.
Spännande serie som man bara vill se mer utav.
En serie om polisen i Malmö. Här finns det ingen Gunvald Larsson eller Saga Norén det är inte heller en reality. Det känns som att det är en serie som ligger väldigt nära verkligheten tack vare lysande manus, regi och casting på alla nivåer. Jag har sett en hel del polisserier men ingen har berört mig så mycket som denna.
Fantastik serie som skildrar polisers vardag i södra Sverige. Brott och brottsutredning är inte i fokus utan istället är det polisernas vardag, relationer, känslor, reaktioner och sinnesstämning som är det centrala! Mycket sevärd!

Grym musik!
Riktigt bra och spännande. Dock skrämmande då det skildrar polisens vardag. Vilken stress och press med folk som provocerar dem i deras arbete.
Sen är ju frågan om de blir kära.....?
Mycket spännande polisserie som utspelar sig i Skåne. Det är intressant att följa de fall som poliserna arbetar med, men också samspelet mellan karaktärerna. Mycket sevärd!
Tunna blå linjen skildrar en grupp polisers vardag, under både arbetstid och fritid, i Malmö. Målet med serien är, enligt produktionsbolaget Anagram, att ”spegla Malmö med alla sina kulturer, språk och etniciteter så trovärdigt som möjligt”.

Trovärdigheten förhöjs av att många i serien pratar skånska. Det tycker jag mycket om då jag ogillar fiktion som utspelar sig i Skåne men där få pratar skånska såsom polisfilmerna Wallander.

Något annat som bidrar till äkthetskänslan är att Tunna blå linjen speglar sådana arbetsuppgifter som är vanligast för polisen. Det blir inga blodiga mord eller hemska kidnappningar. Istället är det till exempel samtal med missbrukare, stöld, bråk och misshandel. Det handlar alltså om sådant som polisen sysslar med mest i sin vardag.

Något som dock försvagar trovärdigheten är att det är få invandrare bland de kriminella, undantaget några småligister. Invandrare ses i roller som poliser, polischef och brottsoffer. En mer verklighetsbaserad återspegling av olika grupper, givetvis utan att peka ut någon enskild grupp eller grupper, hade definitivt stärkt trovärdigheten.

Trots ovan nämnda brister är serien klart sevärd. Mycket tack vare skådespelarna som gör ett mycket bra jobb, speciellt Gizem Erdogan (känd från serien Kalifat) som lyser starkast.
Oj vilken bra serie. Riktigt spännande upplagd då man följer ett antal olika poliser i deras liv. Karraktärena känns verklighetstrogna och alla har branoch mindre bra sidor. Hela serien känns verklighetsnära
Svensk polisserie som skildrar polisernas arbete i Malmö. Svårigheter att skilja mellan privatliv och jobb och att hantera alla jobbets utmaningar.

Sara, Magnus, Jesse, Leah och de övriga kämpar med jobbet, vardagen och relationerna dem emellan.

En riktigt bra polisserie som skildrar vardagen snarare än snabba klipp, biljakter och intriger.
Tunna blå linjen är en verklighetsnära polisserie som nu sänds på SVT. Utspelas i Malmö där det är mycket fokus på rasistiska problem.
Bra och intressanta karaktärer. Lika intressant att följa varje avsnitts händelse som relationerna mellan poliserna.
Jag brukar inte tycka om polisserier, men den här har drabbat mig. Välspelat och äkta. Jag har fått förståelse för polisens svåra arbete och en ökad respekt för deras insats.
En serie som följer ett gäng poliser och deras arbete i Malmö.
Serien är realistisk, tar upp både tråkiga och roliga händelser.
Är en riktigt bra serie, som jag bara vill se nästa avsnitt av.
Ett extra plus för att den är svensk och inspelad i Malmö.
Bästa serien svt gjort om ett gäng poliser i Malmö. Verklighetstrogen, mångbottnad, viktig. Den tar upp olika samhällsproblem i varje avsnitt blandat med vardag. Älskar den.