Anna Granström

Herrarna satte oss hit

Bok av Elin Anna Labba
Viktig och lättläst bok om tvångsförflyttningarna av samer som skedde mellan 20- till sent 40-tal. Fina bilder, poetiska texter och intervjuer. Förstår att boken fick 2020 års Augustpris för bästa fackbok. Hade samtidigt ändå velat få lite mer bakgrund och ordförklaringar för att underlätta läsningen.
Lego gå hem hos alla barn, i alla åldrar. Även kul för vuxna att få hjälpa till :D Ett tips är även lego-julkalendrar. Det älskar mina barn.
Fin och viktig debut om kriget i Somalia och att vara flykting i en mindre ort i Sverige. Det gör ont i en att läsa (skäms även en aning för att vara svensk i detta sammanhang).
Såklart en fantastisk present. Win win för alla. Ens egen plånbok, mottagaren och miljön. Många böcker läser man ju bara en gång och de kan se helt nya ut. Bra att de kommer fler till glädje.
Perfekt både till sig själv och andra! Kul att skrapa länderna där man varit och sen ha uppe på väggen. Vi har vår i allrummet.

Att välja

Bok av Edith Eva Eger
Går inte att ge annat än högsta betyg till denna bok. Edith och hennes familj tvingades till Auschwitz och hon överlevde tack vare en rad händelser (tex att hon dansade för Mengele), men den största delen av boken handlar om tiden efter. Hur går man vidare? Hur blir man lycklig igen? Otroligt läsvärd och tänkvärd!
Bästa boken om moderskap jag läst! Riktig fullpott. Skrek ”ja! Exakt så!” rakt ut flera gånger. Språket, innerligheten, känslorna, allt är fantastiskt bra.
Även snart 20 år efter att filmen kom håller den samma kvalitet. En film både vuxna och barn kan se tillsammans. Spännande och bra gjord!

Unhinged

Film från 2019
Fruktansvärd och fruktansvärt spännande film om en galen man som tar road rage till en helt annan nivå. Efter att ha sett denna film tänker man till både en och två gånger innan man vågar peka finger i trafiken eller ens tuta på någon :o

Den onda systern

Bok av Karen Dionne
Orimligt spännande och bra! Från början till slut. Om en syster som är psykopat och väldigt mycket annat. Läs!